Po prvním dotyku s míčem ze mě spadla lehká nervozita

Fotbalisté České Kamenice napravili domácí zaváhání a tak trochu překvapivě zvítězili v Pokraticích 1:0. Čistým kontem a spolehlivým výkonem se blýskl brankář Richard Marek. Ten se stál Hráčem 25. kola a našel si čas na krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přijměte gratulace k vítězství v anketě Hráč kola. Potěšilo vás to?
Děkuji! Ovšem, že mě to potěšilo. Ale rozhodně ne víc, než naše sobotní výhra ve velmi těžkém zápase s kvalitním soupeřem.
Do sestavy kola vás nominal trenér Pavel Mokráček. Myslíte si, že to byla dobrá volba?
Já si myslím, že trenér mohl nominovat kteréhokoli hráče z našeho týmu, který nastoupil. Všichni odvedli vynikající výkon. To, že padla volba na mě, je pouze souhra náhod.
Máte vůbec ponětí, kdo pro vás hlasoval?
Hlasy mi posílala rodina, přátelé a spoluhráči. Jsem rád, že se konečně podařilo vyhrát tuto anketu někomu z našeho týmu.
Vy jste překvapili dobrým výkonem v Pokraticích. Co vedlo k vašemu vítězství?
Především to byla obrovská chuť napravit předchozí nepovedený domácí zápas, který nám vůbec nevyšel. Celý tým utkání odmakal na 110%, byli jsme nebezpeční v útoku a každý zodpovědně plnil defenzivní úkoly. Za předvedený výkon jsme si vítězství zasloužili.
Pro vás to byla premiéra za A mužstvo České Kamenice. Nebyl jste nervózní?
Lehce ano. Ale jak jsem se poprvé dotknul v zápase míče, tak to ze mě spadlo a plně jsem se soustředil na svůj výkon, abych svým spoluhráčům mohl co nejvíc pomoci k tomu, abychom vyhráli.
Vychytal jste čisté konto. Byly tam nějaké těžké zákroky, nebo to byl lehký zápas?
V prvním poločase měl soupeř takové pološance nebo náznaky šancí, ale vyloženě tutovku jsem řešit nemusel. V druhé půli jsem očekával střeleckou smršť ze strany soupeře, ale přišlo pouze pár nepřesných střel z dálky a pár centrů, které jsme společně s obránci vyřešili.
Jak hodnotit letošní sezónu? Kamenice se v pohodě zachránila a je v klidném středu tabulky. Takže spokojenost?
Vzhledem k tomu, že jsem s A týmem od března, můžu hodnotit pouze jarní část sezony. Ta proběhla velice dobře, dařilo se nám vítězit ve venkovních utkáních a doma jsme moc bodů nepoztráceli. Ještě bych byl rád, kdybychom to potvrdili v posledním zápase sezony. Co se tak ke mně dostalo, tak většinou je v České Kamenici lepší jaro než podzim, zimní soustředění asi dělá divy (smích).
Jaké ambice si vy osobně dáváte do nové sezóny? Budete stále v České Kamenici?
Budu se snažit v létě co nejlépe zvládnout letní připravu a budu rád za každou šanci, kterou dostanu. Ať v A mužstvu nebo v B mužstvu, protože v České Kamenici mě opět začal fotbal bavit a všichni lidé okolo fotbalu by mi moc chyběli.
Můžete našim čtenářům prozradit, co děláte ve volném čase a čím se živíte?
Ve volném čase především relaxuji, poslechnu si dobrou muziku. Pracuji v zubní laboratoři a rád bych tímto poděkoval všem svým kolegyním, které se na hlasování podílely.
Sledujete EURO? Jak se vám líbily první zápasy?
Moc jsem toho zatím nestihl shlédnout, ale podle výsledků to vypadá, že se týmy vyrovnávají a každý může porazit každého. Neuniknul mi však gól, kterým Payet rozhodl o výhře Francie. To byla nádhera.
Znáte vůbec webový portál fotbalunas.cz?
Stránky sleduji poměrně pravidelně. Je to velmi dobrý projekt, který má budoucnost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.