"Bylo fajn si zase po dlouhé době v kabině zakřičet na vítězství," hlásá muž kola Jaroslav Bouzek

Pětkrát nejlepší hráč zápasu, deset vstřelených gólů. To je vizitka Jaroslava Bouzka, kapitána a tahouna Tatranu Neurazy. Obávaný kanonýr nám v zajímavém rozhovoru poskytl svůj pohled nejen na dění v předposledním celku tabulky, ale například i na fotbalové EURO.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po několika neúspěšných pokusech jste v naší anketě konečně vyhrál. Výhra je to určitě zasloužená, vždyť nikdo z celé ligy neměl v průběhu sezóny tolik nominací do sestavy kola. Co na to říkáte?
Samozřejmě mne to velmi potěšilo a chtěl bych poděkovat všem, kteří mi dali svůj hlas.
Hlasující ocenili váš hattrick, který rozhodl o výhře 3:2 proti Starému Smolivci. Jaký to byl zápas?
Z mého pohledu velmi příjemný, protože jsem měl od začátku v útoku poměrně hodně prostoru. Obránci ke mně nepřistupovali úplně rychle, což mi umožňovalo dostávat se do šancí, a kdybych byl zejména v prvním poločase lepší v zakončení, mohlo být branek ještě více.
Hrálo se o poslední místo. Bylo znát, že psychika obou celků není nejlepší?
Myslím, že ano. Ono když před každým zápasem horko těžko lepíte sestavu a pak dostanete čtyři nebo pět gólů, tak to z pohledu motivace není nejpovzbudivější. Chtěli jsme ale v tomto zápase dokázat, že i tak to jde, což se nám nakonec povedlo.
Věřil jste si proti poslednímu týmu tabulky o více než jindy? Nebo čím si hattrick vysvětlujete?
Chtěli jsme už konečně vyhrát, navíc na domácí půdě, kde jsme si kvůli rozlosování na jaře moc nezahráli. A zápas mi extrémně vyšel. Bylo fajn si zase po dlouhé době v kabině zakřičet na vítězství.
Díky fantastické formě máte na kontě již deset vstřelených branek. Byla to meta, na kterou jste chtěl dosáhnout?
To ne, nedával jsem si na začátku ročníku žádnou metu v počtu vstřelených branek. Zažil jsem už sezóny, kdy jsem dával přes dvacet branek, ale také ty, kdy jsem dal jednu nebo dvě. Tohle neřeším, snažím se maximálně přispět mužstvu a je jedno jeslti dávám góly já, nebo někdo jiný.
Spolu s ptenínským Mebarkim jste druzí nejlepší střelci v lize. Vnímáte i boj o krále střelců?
Pro útočníka je samozřejmě příjemné vidět se na špici, navíc ve společnosti takových fotbalistů jakými bezesporu jsou Standa Eret a Ahmed Mebarki, ale žádný boj v této souvislosti nevnímám. Možná bychom ale mohli vypsat na poslední dvě kola nějakou sázku. (úsměv)
Osobní výkony máte opravdu dobré, ale ty týmové jsou podstatně slabší. Tatran je dvě kola před koncem předposlední. Proč?
Ano, kdyby se hrála ještě pátá třída byli bychom na sestup. A to jsme s týmem Neuraz před pěti lety vyhráli třetí třídu s velkým náskokem. Bohužel se poté kádr rozpadl, odešlo nám několik klíčových fotbalistů a dnes jsme kvůli zraněním a nízké účasti v situaci, kdy lepíme sestavu před každým zápasem.
Zkusíte přes léto posílit? Kde hledat nové tváře?
Dobrá otázka, nad kterou kluci v Neurazech přemýšlí před každou sezónou. Myslím, že tohle je problém většiny vesnických klubů. Nějaké tipy máme, ale to bych nechtěl zakřiknout. Naším hlavním úkolem je do mančaftu vrátit kluky ze Žinkov, jimž se nepodařilo před jarní částí prodloužit hostování.
V dalším kole zavítáte na horkou půdu v Mantově. Co by na soupeře mělo platit?
Mantov jede na vítězné vlně a my se pokusíme ji přerušit. Budeme muset velmi dobře pokrýt jejich skvělé útočníky a také střed zálohy. No a směrem dopředu...to neprozradím.
Baník spolu s Hradcem, Sečí a Ptenínem bojuje o druhé postupové místo? Jak podle vás tato napínavá sága dopadne?
Myslím si, že Hradec nepostoupí a Ptenín také ne, protože ho v posledním kole porazíme. Poslední kolo nám totiž tradičně velmi vychází. Takže zbývá Seč a Baník, a v tom případě věřím více Seči.
V pátek nám vypuklo dlouho očekávané EURO ve Francii. Budete jej sledovat?
Určitě budu, moc se těším.
Jak vidíte šance naší reprezentace?
Máme jednoznačně nejtěžší skupinu, ale i v té se může stát cokoliv. Takže postupu ze skupiny věřím.
Kdo se podle Jaroslava Bouzka nakonec stane mistrem Evropy?
Portugalsko, nebo Belgie.
Jaroslave, díky za rozhovor a ať to i nadále střílí!
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.