ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 4.kolo Jihočeský | Český Krumlov | III. třída sk. B, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Ondro, gratuluji k vítězství. Očekával si, že zvítězíš?
Čau Zbyňo, předem díky. Určitě jsem to neočekával. Ze všech 11ti vyvolených mohl vyhrát kdokoli a musím říct, že rozhodla přízeň především našeho týmu FC Lipno a taky kámošů.
Tak to je pěkné, že si tě na Lipně takhle cení. Do týmu si přišel v zimě. Co tě vedlo k rozhodnutí přidat se právě k Lipnu?
Ano a já si cením jich. Právě už od zimní přípravy jsem s nimi začal jenom trénovat a už od začátku se mi v partě okolo trenéra Radka Krátkého moc líbilo. V porovnání s angažmá ve Křemži byl už tréninků v hale vidět naprosto jiný přístup jak hráčů, tak především trenéra. Skvělá parta a profesionální přístup jako je na Lipně by bral všemi deseti každý fotbalista, co není stoprocentně spokojený se svým současným týmem.
Takže tréninky a výborná parta jsou těmi hlavními faktory, proč se vám tak daří?
Těch faktorů tam je víc, ale především na výborné partě kluků co to baví to všechno stojí, tak jako ve všech sportech. Držíme při sobě a makáme jeden za druhého a všechno klape perfektně určitě díky výborné práci trenéra! Chodíme pravidelně v hojném počtu na tréninky a to samo o sobě ukazuje jak je tým soudržný.. o chuti ani nemluvím (usmívá se).
Určitě je tedy vaším jasným cílem postoupit do okresního přeboru. Poslední zápas se Světlíkem jste potřebovali vyhrát, aby jste se na něj dotáhli, co se stalo, že se to nepodařilo?
Popravdě o postup usilujeme i nadále, i když to po remíze se Světlíkem 1-1 bude velice těžké, jelikož zbývají už jen 2 kola a soupeři stačí jednou vyhrát. Samotné utkání jsme nezvládli si myslím psychicky. Přece jenom hráli jsme pod tlakem toho, že musíme vyhrát, a to nám svázalo tak trochu nohy. Před tímto utkání jsme ještě ztratili před play off body v Benešově a poté i zápas právě ve Světlíku, na abych řekl "nekompatibilním hřišti" pro fotbal. Ovšem všichni tady v soutěži víme, že nejsme ani nehrajeme horší fotbal než právě mužstvo Světlíka tudíž se teď ohlížíme na další dva zápasy a uvidíme jak to celé dopadne. Pokud nebude postup, bude to mrzet ale máme v mužstvu včetně mě ještě dalších pár nových kluků, tak že další sezónu budeme mnohem silnější.
Pořád tedy věříte v to, že Světlík zaváhá a vy proklouznete do přeboru?
Samozřejmě, že věříme, to je snad jasné Zbyňo. Pokládat takovou otázku dvě kola před koncem, když máme stále šanci, je celkem nesmysl. Pokud bychom nevěřili a neudělali proto maximum, mohli bychom si doma místo zbylých dvou zápasů štípat dříví
To máš pravdu, ale zeptat jsem se musel. S Milanem Víšků jste vytvořili obávanou útočnou dvojici. Bude vaše spolupráce pokračovat i v další sezoně?
S Milanem, ale i s celým týmem nám to šlape. Hrajeme kolektivně, ovšem ve statistikách je poté vidět jenom statistika střelců a v té jsme s Milanem úspěšní, za což jsme všichni rádi. Ovšem góly jsou díky práci celého týmu. V útoku nám to spolu sedí a hlavně střílí a už teď můžu říct, že s největší pravděpodobností budeme spolu hrát za FC Lipno i v příští sezóně. Už teď se na to těším (usmívá se). V takovém týmu je radost hrát!
Vaši budoucí soupeři se tedy mají stále na co těšit. Sleduješ situaci v okresním přeboru? Víš, že vaši "sousedi" z Frymburka B uvažují nad tím, že ukončí své působení ve fotbalových soutěžích?
To určitě, my se na ně taky těšíme (usmívá se). Situaci v okresním přeboru sleduji, jelikož tam hrají bývalí spoluhráči ze Křemže. O sousedech z Frymburka B zatím nevím, a abych řekl pravdu, pro fotbal je to škoda, že tyto B týmy končí. Stejně tak tomu bylo ve Křemži a nic dobrého to nepřineslo. Uvidíme jak se s tím ve Frymburku vypořádají.
Souhlasím s tebou. Ondro, o tvé spokojenosti v týmu už jsme mluvili. Zeptám se, si na Lipně pouze na hostování nebo si trvale přestoupil?
Prozatím jsem na Lipně jenom na hostování. V novém přestupovém systému se od léta tahanice klubů o hráče změní a je více než pravděpodobné, že se to spousty hráčů bude týkat a do klubů, kde jsou na hostování jednoduše přestoupí, pokud je bude klub ochoten zaplatit.
Ty už si tedy s vedením domluvený, že za tebe budou ochotni zaplatit, aby si na Lipně mohl působil natrvalo?
Tohle je otázka na vedení, ne na mě jako na hráče. Pokud jsou s mými výkony spokojeni, je dost možné, že o přestupu na trvalo budou uvažovat. Já se pro tuto variantu přikláním. Na Lipně zažívám rozkvět jak fotbalové, tak i životní kariéry.
Máš nabídky i z jiných klubů? Mateřská Křemže tě zpět do svých řad již nechce?
Nabídky z jiných klubů nemám a ani momentálně nechci na mém působení nic měnit, jsem tu nad míru spokojen. Nevím zda Křemže chce, či nechce. O tom se budeme bavit až po sezóně. Odejít po půl roce ze super týmu, kde je po všech stránkách spokojenost mi přijde jako nesmysl.
To je pochopitelné, pokud se ti na Lipně líbí, tak není důvod odcházet. Určitě víš, že na Lipně bude letos v létě Olympijský park v rámci programu Jižní Čechy olympijské. Zapojíte se jako klub do této celorepublikové akce?
Samozřejmě i náš klub se do programu zapojí. Na hřišti bude probíhat během celé olympiády spousta akci, návštěvníci se mají na co těšit. Minimálně pohled na lipenské chlapce v kopačkách při tréninku bude nezapomenutelný (smích).
Blíží se konec sezony, plánujete se během letní přestávky zúčastnit některých z turnajů, které obce společně s kluby po okrese pořádají?
Zatím jsme ještě letní turnaje neřešili pořádně. Ani nevíme, kde se turnaje budou hrát po okrese, víš o nějakých? Doufám že nepořádá obec Světlík " Turnaj na stráni" (smích).
O pár turnajích vím...a ano i na Světlíku bude pohár starosty obce Světlík. Vy turnaj uspořádáte nebo se plně soustředíte na dění kolem olympijského parku?
Tak to je paráda. Navrhnu trenérovi abychom si při letní přípravě zašli zaběhat na Kramolín. Těmito výběhy bychom se totiž perfektně připravili na převýšení světlického trávníku (smích). Jsem v týmu zatím nový a o letním turnaji u nás zatím nevím, tak že se necháme překvapit, co klub vymyslí
O tom, jak vypadá světlické hřiště, ví každý hráč v soutěži a v přeboru, ale vaše hřiště je ve velmi dobrém stavu, na to, že je vybudované na kopci, čím to je?
To je pravda Zbyňo. No abych se přiznal, hřiště na mě už od prvních tréninků venku udělalo velký dojem. Od základů je dobře vybudované, ale hlavním důvodem kvality našeho hřiště je výborná a pravidelná péče. O hřiště a celý areál se u nás stará nepostradatelný Luboš Fenc (hraje levou zálohu). Stará se o trávník přímo znamenitě a musím říct, že je to především jeho zásluha. Jestli je hřiště na kopci, nebo v údolí ani tak nerozhoduje, ale pokud máte v týmu takhle šikovného kluka, co se o hřiště stará jako o svoje vlastní dítě, je to pak na kvalitě sakra znát.
Tak to je paráda, vaše hřiště vám může závidět kdejaký klub. O víkendu vás čeká FC Romo. V prvním utkání jste zvítězili, ač jste to měli složité. Očekáváš stejný průběh zápasu jako byl v Černé v Pošumaví?
O víkendu bude zápas s Romem určitě zajímavý. Jsou za námi na 3. místě tabulky nadstavbové části a myslím, že to bude opět bojovný zápas s hodně góly. V posledních zápasech máme formu a doma se nám hraje skvěle. Svého soupeře tedy opět porazíme.
Je opravdu vidět, že si věříte. Na závěr se ještě zeptám. Překvapilo tě, že Benešov nad Černou v nadstavbové části získal pouze jediný bod a čím si myslíš, že to je, když vyhráli, ač těsně, celou soutěž?
V celku ano. Benešov v letošní sezóně určitě překvapil mnohé. Ne tak jako Leicester, ale málo kdo by je tipoval na vítěze základní části. Co jsem si všiml, tak změnili výrazně kádr. Bohužel pro ně ale teď v play off ztratili pár hráčů kvůli zranění a určitě to je důvod, proč nejsou tak úspěšní jako v základní části. Každopádně se sluší celý oddíl Benešova pochválit, udělali velký kus práce za posledních pár let. Pamatuji si je ještě ze zápasů ve Křemži a to v okresní soutěži hráli ne druhé, ale až nějaké osmé housle.
I mne překvapili, také si je pamatuji, kdy hráli spodní příčky tabulky. Ondro mockrát ti děkuji za čas, který si věnoval tomuto rozhovoru a přeji tobě i celému týmu mnoho fotbalových i osobních úspěchů. Ještě jednou ti gratuluji k vítězství a ať se ti daří!
Díky za přání, a děkuji za gratulaci. Já tímto děkuji všem, co pro mne hlasovali! Měj se pěkně Zbyňo a ať se ti daří, nejenom tady na fotbalunas.cz!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku