Zdněk Dvořák věří, že reprezentace postoupí na Euru ze skupiny

Vítězem ankety o hráče 23. kola je Zdeněk Dvořák, proto jsme pro Vás připravili rozhovor s ním.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě, co na to říkáte?
Samozřejmě mám radost, ale nijak to nepřeceňuji. (smích)
Jak hodnotíte utkání se Stonařovem?
Naše vítězství se nerodilo lehce. První půli jsme hráli proti silnému soupeři i větru. Drželi jsme míč na zemi a snažili se najít cestu k bráně, ale soupeř pozorně bránil a vyrážel do brejků. Šancí bylo po málu, my stříleli mimo bránu a soupeř ztroskotal na brankáři Zavadilovi a jednou nás zachránil až na brankové čáře náš kapitán Lukáš Vítek. V druhé půli už jsme hru směrem dopředu zlepšili a skórovali, ale po zbytečném gólu ze standardky jsme brzy inkasovali. Proto jsme ještě zvýšili tlak a dali druhý gól, pak bylo mnoho šancí rozhodnout, ale nic se neujalo a soupeř vycítil šanci, ale kluci makali a dohráli jsme to s dobrým koncem.
Vstřelil jste úvodní branku, víte jak?
Asi ano, myslím, že jsem dostal pěknou nahrávku od Honzy Železného někde před vápnem, stahovačkou jsem zmátl stopera i beka, který u mě stál a ocitl jsem se ve vápně, trochu mě to překvapilo jak lehce, brankář čekal střelu na zadní tyčku a já stejnou kličkou zakončil až do prázdné brány. Moc takových gólů jsem v životě nedal, na to máme jiné šikuly. Já jsem většinou přímočařejší. (smích)
Čekal jste tak hubené vítězství?
Popravdě ano, Stonařovští ukázali už na podzim, že jsou bojovný a fotbalový tým a teď to jenom potvrdili. Nemají co ztratit a hráli uvolněně. Ale zase jsme neproměnili spoustu šancí po gólu na 2:1, já osobně minimálně tři, ze kterých měl být gól a trochu jsme si to ztížili.
Vítězstvím jste udrželi druhou pozici, je postup nyní hlavním cílem?
Určitě není, chceme si ty poslední zápasy hlavně užít. Při pohledu na tabulku se ta otázka více než nabízí, ale my 20.kol hráli s odstupem a netrápili se tím a měnit to nebudeme. Cíl byla záchrana, tohle je moc příjemný bonus.
Nyní odehrajete utkání na půdě prvních Šebkovi, jak myslíte, že utkání dopadne?
Věřím že vítězně, nejezdíme prohrávat. Soupeř o postup hraje celou sezónu a je favorit, musí vyhrát, ale nic zadarmo nedáme. Očekávám zápas v nasazení, ale nic zákeřného. V Šebkovicích budou určitě ULTRAS obou táborů, je tam vždy živo, ale na hřišti by měl vyhrát fotbal, mají šikovné kluky stejně jako my.
Jak myslíte, že dopadne letošní Mistrovství Evropy?
Už nemáme tým jako na euru 2004 (smích), ale snad postoupíme ze skupiny.
Vaše nejoblíbenější jídlo?
Určitě Svíčková s pěti!
A k pití pijete nejraději co?
Silný černý čaj, výjimečně pivo nebo slivovice (smích).
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.