Jsem rád za každou šanci, co dostanu, tvrdí byninský mlaďas Šimon Kuchařík

Bynina o víkendu přivítala na svém hřišti Poličnou. Domácí potvrdili, že na svém hřišti jen tak neprohrávají a i přes snížení Poličné zvítězili 3:2. Rozhodující branku si na své konto připsal mladý Šimon Kuchařík, jenž v anketě o nejlepšího hráče kola předběhl Pavla Tvrdoně z Choryně a Jakuba Šroma ze Semetína.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Šimone, gratulujeme k výhře v anketě. Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky?
Děkuji, o zařazení do nejlepší jedenáctky jsem se dozvěděl sám, protože pravidelně sleduji vaše internetové stránky.
V anketě o nejlepšího hráče kola jsi v této sezoně zvítězil již podruhé. Poprvé jsi hlasování ovládl po zápase 11. kola s Huslenkami, kde jsi taky vstřelil rozhodující trefu. Budeš muset něco vložit do klubové kasičky nebo se Tě tohle jako nejmladšího hráče týmu netýká?
Jelikož jsem nejmladší z týmu, týká se mě to dvojnásobně. (smích) Určitě budu muset donést jednu láhev nebo dvě. (smích)
V zápase s Poličnou jste si vypracovali luxusní tříbrankový náskok, Poličné se však podařilo snížit. Obávali jste se vyrovnání?
Určitě jsme se obávali o výsledek, protože Poličná nás na konci zápasu tlačila.
Zkus nám popsat zápas ze svého pohledu.
V 1. poločase byl zápas vyrovnaný, do kabin se šlo za stavu 0:0. Hned na začátku druhého poločasu jsem vystřídal Jardu Kutěje a dostal možnost si zahrát celý poločas. Začátek 2. poločasu se nám vyvedl, první branku jsme dali z penalty, o chvíli později se prosadil po rohu Ondra Navrátil a o dalších 8 minut později jsem se trefil já. Poličná ale v posledních 20 minutách zlepšila hru, dala dva góly, ale nakonec jsme si vítězství pohlídali.
Jak se Ti podařilo vstřelit branku?
Dostal jsem dlouhý balon za obranu od Ládi Pleška, který jsem doběhl až u brankové čáry na začátku šestnáctky, pak jsem udělal dvě kličky a z rohu pětičky jsem vystřelil na bližší tyč a měl jsem štěstí, že se balon dostal za brankovou čáru.
V této sezoně máš na svém kontě prozatím čtyři trefy. Jsi s tímto číslem spokojen?
S tímto počtem jsem hodně spokojený, protože jsem toho času na hřišti neměl tolik. Jsem rád za každou šanci, co dostanu.
Na domácí půdě se vám daří náramně, soupeři na vás neumí najít recept. Čím to je? Je to podle Tebe i menším hřištěm?
Doma hrajeme dobře, chodí se na nás dívat docela hodně lidi a určitě nechceme před nimi prohrát. Já si osobně myslím, že je to tím menším hřištěm, protože skoro všichni soupeři to chtějí hrát kombinačně a na tak úzkém hřišti to jde těžko.
Do jarní části jste vstoupili i se zvučnou posilou z Valašského Meziříčí. Jak se ti zatím hraje po boku Marka Neubergera? Zapadl do vašeho týmu rychle?
Po boku Mary Neubergera se mi hraje dobře. Hodně mi pomáhá, když jsem na hřišti a dává mi cenné rady. Do kolektivu zapadl hned, protože se už skoro ze všemi dobře zná.
Díky dobrým výsledkům v jarní části jste poskočili na průběžnou 5. příčku v tabulce. Jaké jsou v týmu ambice?
Určitě můžeme být spokojeni, ale naším cílem je umístěni do nejlepší trojky.
Trochu odbočíme k jinému sportu. V prvním rozhovoru ses pochlubil, že hraješ první hokejovou ligu staršího dorostu. Jak se vám a tobě osobně v této sezoně vede?
Sezona nám už skončila a pro mě byla zatím asi nejlepší v životě. Docela se mi dařilo. Co se týče umístěni týmu v tabulce, tak si myslím, že můžeme byt spokojeni, ale určitě to mohlo být lepší. V této sezoně jsem si splnil svůj sen, že jsem mohl být na střídačce při vítězném Valašském derby jako hráč týmu Bobrů. Na začátku května jsme začali letní přípravu na další sezonu.
Co říkáš na počínání naší reprezentace na probíhajícím Mistrovství světa v Rusku? Věříš v zisk medaile?
Určitě věřím, že naši nějakou medaili přivezou, i když nepatři k favoritům. Mají dobrý a bojovný tým.
Chtěl bys na konec někomu něco vzkázat?
Děkuji všem, co pro mě hlasovali. A hlavně děkuji trenérovi, že mi dal šanci si zahrát tak prestižní zápas s Poličnou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.