HRÁČ KOLA Jiří Holler: Honba za postupem? Vždy věřím ve šťastný konec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 20. kola Okresního přeboru Nymburk a my známe vítěze. Jak již nejspíše víte ze středečního vyhlášení, nejvíce hlasů získal stoper Loučeně Jiří Holler, který s druhým nejúspěšnějším mužem hlasování, Tomášem Vlasákem, hlídal útočníka Petra Kuklu při vítězství nad Kovanicemi. S Jiřím Hollerem přinášíme rozhovor již podruhé - v sestavách kola se objevuje pravidelně a již jednou jej fanoušci v hlasování zvolili hráčem kola.
Již tedy víte, že je Jiřímu Hollerovi 36 let, odehrál téměř celou kariéru v dresu Loučeně, fandí Slavii a jeho vzorem není nikdo menší než Paolo Maldini. Stejně tak to, že se snaží trávit hodně času s rodinou a rád si pročistí hlavu během v lese.
Nyní jsme tedy v rozhovoru zvolili jiné, aktuálnější otázky a to především na téma loučeňské honby za prvním místem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hráčem kola jste se již jednou stal. Jste rád, že vás fanoušci oceňují i nadále?
To samozřejmě jsem. Těší mne, že mě fanoušci podporují, když se dostanu do sestavy kola a myslím, že zrovna tento zápas se mně i celému týmu po herní stránce celkem vydařil. Na jaře šlo o jeden z nejlepších.
Minule jsme spolu mluvili o nedoceňování defenzivních hráčů, když jste byl zvolen jako první z nich. Po vás se jich mezi hráči kola několik vyskytlo. Máte radost? Četl jste rozhovory?
Těší mne, že se teď přízeň dostává i obráncům, dříve patřila tato ocenění téměř výhradně útočným hráčům. Ale musím se přiznat, že většinu rozhovorů jsem nečetl.
Tentokrát jste hlídal kovanického Petra Kuklu, vysokého a technického útočníka, který na jaře chytl formu. Byl to těžký úkol?
Úkol to byl určitě těžký, ale velký podíl na obranné práci náleží jak Tomáši Vlasákovi, tak i všem ostatním defenzivním hráčům, kteří Petra Kuklu nepustili do téměř žádné vážnější šance. Poradili jsme si i s dalšími soupeřovými ofenzivními hráči, a tím pádem jsme dokonce udrželi čisté konto.
Loučeň si na jaře po suverénním podzimu cestu za triumfem zkomplikovala a přetahuje se o něj hlavně s Kostelní Lhotou. Jak celou situaci zpětně vidíte? V čem byly chyby?
Složení týmu se nezměnilo, takže jsme museli změnit myšlení a přístup, bylo to jen v nás, že se nám začátek jarní části soutěže příliš nepovedl. Po zimní přestávce jsme trochu "vypadli z tempa" a nehráli jsme tu naší hru, kterou jsme se na podzim prezentovali. Chyby vidím převážně v hlavách všech našich hráčů. Fotbal jsme snad nezapomněli hrát, jen jsme potřebovali nějaký impuls, který by nás nabudil do dalších zápasů.
Věříte ve šťastný konec?
Já vždy.
Co se týče šťastných konců a umístění v tabulce, co říkáte na Slavii, jíž fandíte?
Myslím si, že umístění týmu, který byl v podstatě na pokraji zániku, a který zachránily peníze investora z Východu, není vzhledem k těmto skutečnostem zase tak špatné.
Byl jste na ní někdy nedávno na zápase?
Bohužel nebyl. Práce, rodina a moje fotbalové aktivity mi zabírají téměř všechen čas. Až děti povyrostou, vyrazíme společně :-)
Sledoval jste její včerejší zápas v Příbrami? Co říkáte na opilecký výkon (nejen) čtvrtého rozhodčího? Stávají se v okrese podobné situace?
Viděl jsem pouze ukázky na internetu. Je to ostuda českého fotbalu, toto by se nemělo vůbec stávat, natož v první lize. V takovém stavu jsem rozhodčího v okresním přeboru ještě neviděl a to jde samozřejmě o soutěž s mnohem nižší úrovní, nechápu to.
Co pro vás bude ve zbytku sezóny a při honbě za prvenstvím největší motivací?
No já myslím, že motivací je právě ta honba za prvenstvím sama o sobě :-) A také souboj s Kostelní Lhotou na jejím domácím hřišti.
Máte na závěr vzkaz pro fanoušky?
Budeme se snažit pokračovat v dobrých výkonech, aby nás fanoušci i nadále navštěvovali, protože pro ně také hrajeme a potřebujeme jejich podporu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.