Hráč 20. kola, Jakub Konečný: V Dobřichově mám dávat hlavně góly

V anketě o hráče kola získal tentokrát nejvíce hlasů Jakub Konečný, útočník SK Dobřichov. Jakubův tým sice o víkendu prohrál doma těsně s Velimí, ale proti papírově silnějšímu soupeři se domácí rvali do poslední chvíle. Jakub je momentálně na výletě v Londýně, ale přesto si našel čas na odpovědi a vy si celý rozhovor můžete nyní přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
3
Jakube, nejprve gratulace k zisku ocenění. Popište nám na začátek svoje fotbalové začátky.
Vím jistě, že k fotbalu mě přivedl můj o 2,5 roku starší bratranec Tomáš. Já ještě ani nechodil a on už se proháněl za míčem kolem domu a já chtěl být jako on. Oficiální fotbalovou kariéru jsem začal o několik let později v Prostějově, kam jsme se s rodinou přestěhovali. Na první trénink mě za ruku přivedl a první roky velmi podporoval můj dědeček Emil, který taktež býval výborným fotbalistou a od té doby jsem se pro fotbal nadchnul. Šlo mi to, myslím, od počátku velmi dobře, co mi chybělo na rychlosti, vynahrazoval jsem technikou.. A to platí dodnes ;)
Jaká byla vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Fotbalové mládí jsem strávil v Prostějově, tehdy tam byly pro fotbal a mládež velmi dobré podmínky srovnatelné s ligovými kluby, od přípravky jsme vytvořili skvělý kolektiv, který spolu studoval ve fotbalové třídě a zároveň každý den trénoval a společně to dotáhl až do mladšího dorostu. V Prostějově jsem také ochutnal poprvé mužský fotbal a odehrál pár minut v druhé fotbalové lize, což byla výborná zkušenost. V 17ti-letech jsem přijal nabídku 1.FC Brno, se kterým jsem absolvoval zimní přípravu a několik zápasů v 1. celostátní dorostenecké lize. Poté jsem se bohužel zranil a k vrcholovému fotbalu se už nikdy nevrátil. Nejvíce vzpominám na fotbalové roky v Prostějově, kde jsme byli nejlepší parta mladých naivních kluků, zapálených hrát minimálně Premier League ;)
Máte bohatou fotbalovou kariéru. Na kterého trenéra vzpomínáte rád?
Popravdě nejvíc vzpomínám na Petra Novotného - trenéra, který mě vedl od 8 do 14-ti let. Byl velmi přísný, ale naučil nás disciplíně, která se mi v životě několikrát hodila, za což jsem mu vděčný. Vždy pro nás dělal víc než by musel a byl pro mě velkým příkladem. Trenéři v Dobřichově jsou taktéž skvělí, což je jeden z důvodů, proč tam nyní hraju a každý týden z Prahy dojíždím.
Jaký post jste hrál ve vyšších soutěžích?
Odjakživa jsem byl střední obránce - libero, stoper i předstoper, když bylo třeba, posunul jsem se na několik závěrečných minut do útoku, protože jsem býval jeden z nejvyšších. Vždy jsem ale rád dával góly, proto když již nehraji na vyšší úrovni, tlačím se na post útočníka ;)
Jak se hráč jako vy ocitne ve 3. třídě v Dobřichově? Co vás k tomu vedlo?
V Dobřichově jsem se ocitl velmi snadno - nejlepší kamarádka mé přítelkyně pochází z Peček a její bratr hraje za Dobřichov. Dál není třeba se rozepisovat...
Jakou roli plníte v Dobřichově?
Moje role v Dobřichově by měla být primárně dávat góly (proto ti fakt nebudu příliš přihrávat, Vizane) ;)
Jaký byl zápas proti Velimi?
V zápase proti Velimi jsme mohli jen překvapit, což se nám povedlo. Podle mě jsme byli důstojným soupeřem a utkání mělo svou kvalitu, škoda jen, že jsme po srovnání skóre na 2:2 vzápětí dostali dva rychlé góly a nechali soupeře, aby nám odskočil. Mně se hrálo velmi dobře, byl skvěle připraven trávnik, spoluhráči mě zásobovali přesnými pasy a proto jsem byl v dobrém tempu.
Soupeř si stěžoval na vulgární fanoušky. Jak byste toto okomentoval?
Asi mi to úplně nepřísluší komentovat. K fotbalu patří emoce a když je zápas zdravě vyhrocený, radost nebo naopak vztek fanoušků okolo k tomu patří. Výkony rozhodčích k těmto situacím často dopomohou a pro lidi okolo je víkendový zápas hezkým oddychem po náročném pracovním týdnu. Proto jsem rád, když zápas prožívají. Vše by mělo samozřejmě zůstat v hranicích slušného chování, ale já sám vím, jak je těžké občas udržet emoce pod kontrolou.
Jaké jiné koníčky máte mimo fotbalu?
Mým největším koníčkem je momentálně má 14-ti měsíční dcera Laura, kolem níž se točí celý můj svět. Zároveň mám poměrně náročnou práci a rodině se chci věnovat, jak to jen jde. Proto nezbývá příliš času na další "hobbies". Dřív jsem hrával golf, tenis, rád cestoval, snažím se vzdělávat, ale platí, že rodina je u mě na prvním místě.
Kdo vás nejvíce podporuje?
K fotbalu jsem se vlastně vrátil po 5-ti letech, kdy jsem vůbec nehrál. A hlavním důvodem, proč opět hraju, je to, že přítelkyně s dcerou si můžou udělat výlet se mnou a jet na zápas taktéž. Stráví čas venku, pohrají si s ostatními dětmi a tatinek se proběhne. Co víc si přát :)
Prozraďte váš největší fotbalový zážitek.
Když nepočítám svůj hattrick proti Spartě v celostátní dorostenecké lize, tak věřím, že můj největší fotbalový zážitek mám teprve před sebou. A bude jím postup o soutěž výš příští rok s Dobřichovem ;)
Jakube, děkuji za odpovědi a přeji ať vám váš cíl vyjde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 5. 2016 18:01
Tenhle kluk jak ty říkáš, udeřil našeho obránce do obličeje a když jsem mu řekl, že je vypatlanej,tak mi dal loket do prsou...ano je vypatlanej :)
20. 5. 2016 06:34
Dement seš tady jedinej ty :).A vypatlaný jste možná tak vy ..Těším se až k vám přijedem a tenhle kluk ti udělá dobrej den :)
16. 5. 2016 18:20
Největší demen* proti kterému sem za poslední dobu hrál... Mezi Dobřichovské vypatlance náramně zapadl ...