Něco do kasy bude muset padnout , směje se Hráč kola Jiří Moravec

Gólman Nýrska Jiří Moravec zvládl nelehkou úlohu na půdě Košutky (REPORT ZDE!) a dopomohl ke třem bodům pro své barvy čistým kontem. Od vás si vysloužil prakticky každý třetí hlas.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jiří, jaké byly první reakce, když jste se o vítězství dozvěděl?
Potěšilo mě to. Nebyl jsem poprvé v nominaci, ale vždycky mi to někdo vyfoukl, hlavně z Pačejova (úsměv).
Co vás bude vítězství stát?
Něco do kasy bude muset padnout (úsměv).
Jak se vám líbí portál fotbalunas.cz?
Sleduji ho pravidelně, nejen svou ale více soutěží, je to fajn.
V minulém kole jste udržel čisté konto na půdě Košutky, jak těžké to bylo?
Z mého pohledu docela jednoduché. Hráli jsme v obraně dobře, i když prvních deset minut se nám nepovedlo, nehráli jsme, jak jsme chtěli a navíc se nám zranil hráč. Pak jsme převzali otěže zápasu do svých rukou, uklidnil nás první gól. Pak už to byl dobré, do šancí jsme je moc nepouštěli.
Jaký bude příští utkání se Stříbrem?
Bude to asi zápas jara, možná celé sezóny. Bude to těžké, Stříbro má fazónu, stále vyhrává. My se na to připravujeme celý týden, těším se a budeme se snažit vyhrát. Musíme, pokud chceme vyhrát celou soutěž.
Pojďme přímo k vám, jak jste si kdysi našel k fotbalu cestu?
Já začínal dost pozdě, asi v deseti. Bratr už hrál dva roky tou dobou, jednou jsem šel s ním a již jsem u toho zůstal (úsměv). Fotbal máme tak trochu v rodině.
Jaký je váš nejoblíbenější post?
Rovnou jsem byl gólman. Před tréninkem mi dali kluci do brány a kupodivu jsem i něco chytil. Trenér si toho všiml, tak jsem tam zůstal a jsem tam pořád (úsměv).
Vyzkoušeli jste si ji jiné týmy?
Dost týmů. Nýrsko není mateřský klub, já jsem v Jihočeském kraji – Oseku. V žáčkách to byla Doubravka, pak školský tým v Plzni v dorostu, poté Chanovice, čtvrtá třída za Spoje, pak jsem putoval přes Klatovy do Nýrska. Jsem takový cestovatel (úsměv).
Máte nějaký vzor?
Je jich dost, líbil se mi Iker Casillas, byl mrštný. A také Buffon, ten je asi největší.
Stihl jste v středu oslavy Viktorie Plzeň?
Fandím jí samozřejmě, ale jelikož jsem byl na tréninku, tak jsem to nestíhal, tak pak již jen doma. Ale samozřejmě jim to přeji, odvedli dobrou práci.
Jak se vám líbil „výkon“ pánů rozhodčích v Příbrami?
Padá černý stín na fotbal, jak je tu vedený. K očistě fotbalu to moc nepomůže. Mělo by se s tím už konečně něco dělat, zase se to jen zamete pod koberec a nic se neudělá.
Zažil jste sám někdy něco podobného?
Úplně osobně asi ne. Ale samozřejmě nějaké zápasy byly, že týmy potřebovaly vyhrát, tak jsme hráli proti třinácti, čtrnácti lidem.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho nejen sportovních úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.