Bek Miroslav Novák sní o postupu Záp do vyšší soutěže

Nejlepší hráč 27. kola ČFL se stal zápský Miroslav Novák. Osmadvacetiletý obránce se svými spoluhráči nadále živí sen na postup do Fotbalové národní ligy, aktuálně patří Středočechům druhá pozice se ztrátou dvou bodů na první Chrudim. Novák působí v Zápech prvním rokem, ale nadevšechno si pochvaluje skvělou partu, kterou v týmu mají. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kde a v kolika letech jste s fotbalem začínal?
Začínal sem v pěti letech v Sokolu Řepy pod vedením svého otce.
Jaký máte dosavadní vrchol v kariéře?
Můj dosavadní vrchol právě přichází.
Překonal by ho případný postup Záp do Fotbalové národní ligy?
Určitě překonal a doufám, že se to povede. Není to nic nereálného, jenom bude potřeba méně alibismu a prasátek. Hodilo by se nám i více gólů od našeho střelce Jana Jelínka.
Jste s prozatímním průběhem sezony spokojen?
S průběhem sezóny jsem skoro úplně spokojen. Doufám, že hlavně zvládneme utkání ve Štěchovicích, kde jednak potřebujeme vyhrát a za druhé jsem tam byl pět krásných let. O motivaci navíc mám tudíž postaráno.
Na čelo tabulky ztrácíte pouhé dva body. Už jste se s vedením bavili, zda – li je reálný postup do FNL?
Vedení chodí za námi do kabiny, je slyšet a cítit, že by si to moc přáli. Dělá se proto všechno, teď se třeba zakázali hrát malé fotbálky, aby náhodou nedošlo k nějakému zranění.
Po utkání v Brozanech vás trenér Mašek zvolil za nejlepšího hráče svého týmu. Dodalo vám to sebevědomí do dalších utkání?
V Brozanech to bylo hodně těžké utkání, které jsme si ale zapříčinili sami neproměňováním šancí. Nevím, jestli mi to dodalo více sebevědomí. Hráč co nemá sebevědomí už před zápasem, tak je poloviční. Klasicky jedeme zápas o zápasu.
Vy jste po utkání cítil, že jste odehrál dobrý zápas?
Já cítím ze hraji pořád stejně, takže dobře. (smích) Po utkání mě Péťa Putz chválil, i když si myslím, že to bral s nadsázkou. Máme s klukama v kabině skvělou partu, každý den si vzájemně voláme, píšeme. Vše prožíváme spolu, z čehož mám velkou radost.
V letošní sezoně nastupujete pravidelně na levém obránci?
Převážně nastupuji na levém obránci, ale už jsem letos hrál na stoperu i v útoku.
Zatím jste obdržel nejvíce žlutých karet z celé soutěže. Čím to?
Jednak často funguji jako záchranná brzda, celkově mi tvrdá hra vyhovuje. Třeba budu mít na konci sezony dvě první místa. (úsměv)
Zároveň jste ovšem nedostal ani jednu červenou...
Červenou kartu už jsem nedostal šest let, nedělám žádné zkraty. Pokud hrajete se žlutou kartou, musíte si dávat pozor, ale není to nic těžkého.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.