ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Liberecký | Česká Lípa | III. třída , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Lukáš Lukeš z týmu TJ Dubnice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se hráčem kola. Věděl jste o tom, že jste v nominaci?
Ne, vůbec. Musím říci, že jste mě překvapil.
Vraťme se k vašemu poslednímu utkání. Jaký jste na něj měl názor?
Hráli jsme špatně. Upřímně to bylo hrozné. Vůbec jsme nepodali výkon, který jsme chtěli. Tohle byl asi náš nejhorší zápas, bohužel. Navíc, vzhledem k postavení týmů v tabulce, jsme měli určitě zahrát o dost lépe. My jsme totiž první a oni jedenáctí, takže naše hra prostě měla vypadat jinak.
Navíc jste tým, který má ambice i prozatimní umístění na postup...
Ano, postoupit chceme, to je pravda. Všichni tu máme jediný cíl a tím je právě návrat zpět do soutěže, ze které jsme loni spadli. Byli jsme z toho hodně zklamaní, ale pro tuto sezónu jsme začali s novým trenérem, se kterým jsme spokojení a společně se chceme vykopat zpět. Nejde ale jen o trenéra, jde hlavně o nás, protože bychom se zase chtěli někam dostat.
Takže motivace vašemu kádru určitě nechybí?
Největší motivací je samozřejmě postup. Chtěli bychom si zase vyzkoušet i jinou soutěž, než tuhle. Hrajeme totiž v té nejnižší možné a bude zapotřebí jít výše, jestli chceme aby se na ten fotbal dalo dívat...
Co je vlastně vaší největší zbraní?
To, že se spoléháme sami na sebe. Hrajeme jako kolektiv a věříme si. Trenér nám naordinoval některé taktické pokyny, které zatím vycházejí a i díky tomu se nám daří vítězit. Hlavně je to ale o tom, že máme týmového ducha.
Kde se vidíte za pár let? Kam byste chtěl dojít?
Takhle, už jsem měl nějaké ty nabídky na odchod z klubu a přiznám se, že jsem už několikrát chtěl skutečně odejít, ale je to takové těžké. Hráče, kteří tu hrají vedle mě, znám od malička a musím přiznat, že je tam hodně toho srdíčka. Neříkám, že bych jednou nechtěl odejít, ale prozatím mě tu drží silné týmové pouto.
Kdo se o vás zajímal? I nyní jste v hledáčku některého z klubů?
Nějaké nabídky jsem měl, ale momentálně nic. V minulosti se o mě zajímala například Mimoň, nebo Lípa, ale to už je pár let zpět.
Prozradíte nám vaše fotbalové začátky?
Úplně od začátku působím zde v Dubnici. Začínal jsem od žáků zhruba v devíti letech. Někteří, kteří se mnou začínali, se mnou hrají dodnes. Hodně to mě i mé kamarády baví, takže se tomu neustále věnujeme, jak jen to jde.
A kdo vás vůbec k fotbalu přivedl?
Víceméně jsem se pro to nadchl já sám i když je pravda, že mě trochu motivovalo také to, že i můj otec hrával fotbal. Vlastně si vzpomínám, že mě dokonce vzal i na první trénink, kde mě to nejspíše i začalo bavit. Snažím se toho pořád držet tak, jako za mlada, ale dnes mě limituje práce, ale i tak se snažím být na každý zápas k dispozici a připravený.
Zranění se vám prozatím vyhýbají?
V současné době naštěstí ano, ale jednu dobu jsem laboroval se zraněným kotníkem, ale naštěstí nešlo o nic vážného.
Je to už rok, co funguje náš web. Máte o něm alespoň minimální přehled?
Nemám. Poprvé jsem se o tom dozvěděl od kamaráda, který mi volal právě s tím, že vám dal číslo, protože se mnou chcete mluvit. Jinak do té doby nic. Určitě se na to podívám a hlavně si přečtu náš rozhovor...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.