Pozvánka na derby Hamry - Počítky

Třaskavé derby mezi hamerskými Kladiváři a Transformátorem Počítky je za dveřmi. V sobotu se v Hamrech představí  od 16.00 hodin domácí šestý tým tabulky a osmé Počítky. Hamry na jaře  v domácím prostředí válí. Na vlastní oči se o tom mohly přesvědčit  v té chvíli vedoucí Bory, které odsud odjely s vysokou porážkou 8:2. O něco lépe pak dopadl nováček z Věchnova, který odešel poražen 6:1. To Počítky prožívají parádní sérii osmi zápasů bez porážky, která je vynesla z poslední pozice až na zmiňovanou příčku v klidném středu tabulky. Zápas bude řídit jako hlavní Petr Tomášek, na čarách bude slečna Karolína Tomandlová a její kolega Miloš Čech. Všichni fanoušci okresní kopané jste srdečně zváni. Jak vidí derby domácí Dominik Havlík a hostující Lukáš Sláma, přinášíme v našem krátkém rozhovoru.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste zatím na jaře spokojeni s výsledky?
Dominik Havlík: Mohlo by to být lepší, ale oproti prvnímu zápasu se aspoň zlepšila hra. Když budeme hrát pěkný fotbal, budeme spokojení. Lukáš Sláma: S výsledky našeho mužstva jsem spokojen. Za posledních osm zápasů (i s koncem podzimní části) jsme neprohráli. Mrzí mě pouze domácí remíza s Věchnovem, kde jsme měli vyhrát.
Co očekáváte od derby ?
Dominik Havlík: Myslím, že by mohlo dojít dost lidí a mohlo by jít o zajímavé utkání. Skoro všichni se z obou týmů známe, o to víc to bude atraktivnější. Určitě budou chtít oba týmy vyhrát a soupeři nic nedarovat. Lukáš Sláma: Derby bývají vždycky vyhrocená. Pokud si dobře pamatuji, v minulé sezóně padlo ve dvojzápase s Kladiváři celkem sedm červených karet(smích). Naopak podzimní utkání, které jsme vyhráli díky brance Martina Bence (bývalého brankáře) v poslední minutě, bylo velice klidné. Uvidíme v sobotu, do Hamrů přijde doufám spousta lidí a uvidí dobrý fotbal. Hamry jsem v jarní části sezóny ještě neviděl hrát, tudíž nemohu posoudit, jak na tom jsou. Každý zápas v Hamrech je však nesmírně těžký.
Jaký tipujete výsledek ?
Dominik Havlík: Doma se nám daří a věřím, že pokud předvedeme náš kombinační fotbal, tak zvítězíme. Lukáš Sláma: Tipovat tento výsledek je těžké, ale byl bych špatným kapitánem, kdybych nevěřil našemu týmu. V týmu máme mnoho zkušených hráčů, kteří hrávali mnohem těžší zápasy, než bude tento. Máme však i mladé hráče, kteří umějí rozhodnout utkání.
Je někdo ve vašem týmu, kdo derby obzvláště prožívá ?
Dominik Havlík: Domnívám se, že ne. Určitě se každý těší, ale že by jsme to nějak extra prožívali, to ne. Lukáš Sláma: Domnívám se, že tento zápas prožívají v našem týmu úplně všichni! Nikdo nechce prohrát. Ale v minulých letech se tento zápas prožíval více. Ovšem někteří naši hráči už skončili a někteří z Kladivářů se přesunuli do B-týmu. Ty zápasy se mi líbily více!
Máte v týmu soupeře nějaké kamarády ?
Dominik Havlík: Tak určitě. Prakticky všichni se známe, takže i pár kamarádů se u soupeře najde. Na hřišti panují emoce, ale po zápase si podáme ruku a popovídáme. Lukáš Sláma: Určitě Peťa Vašek, hrávali jsme spolu za žďárský dorost a také v mužích za Herálec. To je fajn kluk, ale i Kamil Suský, Pavel Novotný či Dominik Havlík jsou dobří kluci, které znám.
Máte vypsané v týmu za výhru nějaké speciální prémie?
Dominik Havlík: O žádných nevím… (smích). Lukáš Sláma: Nemáme, ale v kabině před zápasem by mohl někdo něco vypsat(smích).
Na jaké derby, co jste hráli nejvíce vzpomínáte?
Dominik Havlík: Asi když jsme hráli ve třetí třídě s Počítkama o přímý postup a v posledním kole na podzim jsme je porazili a šli před ně. Bylo hodně lidí, šťastný konec a nakonec i postup do okresu. Lukáš Sláma: Vzpomínám určitě rád na poslední dvě derby, která jsme vždy vyhráli. Především na pověstný zápas v Hamrech minulý rok, kde jsme vyhráli 3:1 a mnoho hráčů z Hamrů tento výsledek neuneslo.
Chtěli by jste něco vzkázat soupeři?
Dominik Havlík: Asi nic (smích). Lukáš Sláma: Ať vyhraje ten lepší.
Na co byste chtěli diváky v sobotu nalákat? Řekněte něco na závěr…
Dominik Havlík: Myslím, že na hřišti to bude boj a mohl by být i hezký fotbal, alespoň my ho budeme chtít hrát. No a když ne, tak si aspoň můžou dát pivo a párek a udělat si pěknou sobotu s námi… (smích) Lukáš Sláma: Na co nalákat? Určitě na zajímavý zápas - na hřišti bude pobíhat mnoho bývalých hráčů Ždáru. Lákadlem bude i pivo a klobása. O tom přeci okresní fotbal je (smích).
Děkuji vám oběma za rozhovor a ať se vám v sobotu daří.

Autor: Petr Procházka

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.