ROZHOVOR: Hráč 17. kola Petr Kukla je aktivní na hřišti i mimo něj

V tradiční anketě o hráče kola zvolili fanoušci tentokrát Petra Kuklu, který se na podzim dostal do výjimečné formy. V dresu Kovanic sestřelil Běrunice hattrickem během pouhých 37 minut, a výrazně tak napomohl k vítězství 6:0. Jak je již zvykem, přinášíme vám s hráčem kola tradiční rozhovor, a vy se tak o něm můžete dozvědět více.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Běrunice jste porazili vysokým rozdílem, 6:0. Jak si jej zdůvodňujete?
Soupeř k nám nepřijel ve své nejsilnější sestavě, zato my jsme nyní po podzimu, kdy jsme museli sestavu také hodně lepit, konečně konsolidovaní. Výrazně nám pomohla také rychlá první branka, která přišla již ve čtvrté minutě.
Povedlo se Vám dát tři góly a to během pouhých 37 minut. Šlo o Váš vůbec nejlepší zápas?
Mám toho již hodně odehráno a myslím, že jsem podal i lepší výkony. Přesto se mi samozřejmě zadařilo více než obvykle.
Na jaře na Vás slyším chválu ze všech stran, jako snad na žádného jiného hráče v soutěži. Vypadá to tedy, že jste se přes zimu hodně zlepšil. Čím to je?
Nemyslím si, že bych se nějak výrazně zlepšil. Přesto je pravda, že jsem méně pracovně vytížený než v minulém roce, takže mám více času na tréninky. Tím pádem jsem nabral fyzičku a v zápasech toho více naběhám. Nevím, zda jsem se zlepšil i v dalších ohledech.
Soupeři Kovanic mi říkali, že těžíte ze své výšky i technické vybavenosti. Co považujete za svou hlavní zbraň?
Jistě je mou zbraní právě výška, díky níž vyhrávám hodně vzdušných soubojů. Odjakživa mne však zdobí důraz, nic nevypustím.
I přes skvělý výkon jste byl střídaný již v 57. minutě, proč?
O střídání jsem si sám řekl, jelikož nejsem od posledního zápasu s Kostelní Lhotou stále stoprocentně zdravotně v pořádku.
Myslíte si, že podobně zvládnete i své další utkání?
Hrajeme s Přerovem, který má dva tresty za vyloučení. Věřím, že na výhru máme a své vítězství proti Běrunicím potvrdíme. Nemusíme ani vyhrát takovým rozdílem, tři body by byly hezké i při výsledku 1:0 či 2:1.
Přiblížil byste fanouškům svou fotbalovou kariéru?
Ano, téměř celou jsem ji strávil v mužstvu Polabanu Nymburk. Po doléčení zranění jsem pak dostal nabídku z Kovanic, které postoupily do okresního přeboru a pravděpodobně zde také zakončím kariéru.
Na jaký moment své kariéry vzpomínáte nejraději?
Pravděpodobně na zápas poháru v Českém Brodě proti Mostu. Za Most tehdy dohrávali bývalí hráči Sparty a reprezentace včetně Horsta Siegla nebo Novotného.
A čeho byste naopak chtěl ještě dosáhnout?
Hlavně být zdravý, to je mé největší přání a cíl.
Jaké sporty či jiné odpočinkové aktivity jste si kromě fotbalu oblíbil?
Především lyže a snowboard. Na horách bych vydržel klidně celou zimu. V létě si rád někam vyjedu na kolečkových bruslích nebo zanraji tenis.
Chtěl byste na závěr něco vzkázat fanouškům?
Jsou skvělí. Bubny a vlajky se přeci na zápasech okresního přeboru jen tak nevidí! Patří jim velké díky a my se i pro ně pokusíme soutěž zachránit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.