"Chceme hlavně hezkým fotbalem bavit lidi," hlásí Michal Šimandl

Tak jako tradičně, tak i na jaře můžete očekávat rozhovory s vítězi anket o nejlepšího hráče kola. Tím poslední je Michal Šimandl, útočník Baníku Mantov, který svým gólem rozhodl duel s Líšinou. Čtenáři se mohou těšit na zajímavý rozhovor, Michalovi spoluhráči pro změnu na metr piv, který tento sympatický forvard za svůj úspěch bude muset kabině zaplatit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, v první řadě gratuluji k vítězství v anketě. Boj to byl nezvykle vyrovnaný, sledoval jste ho?
Děkuji moc, nečekal jsem to. Sledoval jsem začátek hlasování, ale poslední chvíle jsem bohužel kvůli pracovním povinnostem nestihl. Až po uzavření hlasování mi psal trenda Luboš Housar.
Vy jste se do nominace dostal po výhře 2:0 nad Líšinou. Jaký to byl zápas?
Z naší strany hodně opatrný. Zvlášť první půli jsme to nebyli my, ale druhý poločas jsme přestali nakopávat balóny a začali hrát naši hru.
Dlouhý bezbrankový stav jste v 57. minutě protrhl. Přibližte nám svůj gól.
Kuba Janouškovec si připravoval míč na střelu, ale nakonec mi přihrál na hranici velkého vápna. Chtěl jsem to trefit placírou na zadní tyč a vyšlo to.
Kapitán Baníku Jan Hrubý se nechal slyšet, že vedení vás uklidnilo a zbytek zápasu jste si zkušeně pohlídali. Souhlasíte?
Určitě ano. Po našem gólu jsme se dost uklidnili a pak přidali ještě druhý gól. Po sehraném rohu si protihráč nešťastně srazil míč do vlastní brány.
Takže rozhodující moment? Nebo se zápas lámal v jiném okamžiku?
Zápas se zlomil asi naším gólem,ale důležitý moment byl i krásně kopnutý soupeřův přímák do břevna. Kdyby to byl gól, bylo by to složitější, ale i tak věřím, že bychom to otočili.
Trenér soupeře Libor Reidl vychvaloval vaši zimní přípravu. Co všechno obsahovala?
Trénovali jsme každou sobotu. Vždy venkovní výběh a pak hala. Potom jsme ještě chodili jednou v týdnu běhat ven a nabírat fyzičku. Vše jsme pak završili soustředěním na Rybníku kousek od Poběžovic.
A co se přípravných zápasů týče?
První zápas proti stodskému dorostu nám vůbec nevyšel, nehráli jsme dobře a prohráli 1:3. V dalších zápasek už to bylo dobré a přehráli jsme i soupeře z vyšších soutěží.
Zaznamenal kádr Mantova přes zimu i nějaké změny?
Určitě ano, přišli tři kluci z Plzně. Dan Tichý, hodně šikovný krajní záložník s výbornou technikou a rychlostí. Pak Tomáš Bystrán, hodně velká posila a stoper s důrazem, výbornou rozehrávkou a přehledem. Poslední z trojice je Ondra Baran, vysoký univerzál, hodně šikovný kluk, který nám může pomoci na více místech v sestavě. Bohužel si v přípravě poranil kotník a proti Líšině nemohl nastoupit.
Tři body vás posunuly na páté místo. Jaké jsou cíle do zbytku sezóny? Úplná špička tabulky je přeci jen daleko.
Říkám to v kabině často, chci hlavně, abychom si zahráli hezký fotbal, který bude bavit lidi. Posun v tabulce pak už může být jen sladká odměna. Samozřejmě doufám, že budeme na konci sezóny co nejvýše.
A když se podíváme do bližší budoucnosti, tak jak vidíte nedělní souboj s Neurazy?
Pokud zůstaneme u naší kombinační hry a nebudeme ze soupeře vykulení, věřím že potvrdíme 3 body ze zápasu s Líšinou.
Chtěl byste diváky pozvat na něco speciálního?
Chtěl bych diváky pozvat hlavně na dobrý fotbal, který bude k vidění, věřím tomu.
Michale, díky!
Já děkuji, mějte se hezky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.