Jsem hrdý na to být kapitánem Choryně, říká nejlepší hráč kola Luboš Tvrdoň

Po týdenní pauze zapříčiněné nepříznivým počasím, kvůli kterému bylo odloženo několik utkání, se do akce v kompletním složení vrátil také Okresní přebor. Choryně na svém hřišti přivítala v hlavním taháku kola druhý Halenkov. Po zajímavé bitvě a proměněné penaltě Luboše Tvrdoně domácí zvítězili 1:0 a stáhli tak náskok na čele tabulky. Právě střelec jediné branky zápasu Luboš Tvrdoň získal v naší anketě o nejlepšího hráče kola nejvíce hlasů, čímž napodobil svého mladšího bratra Pavla, kterému se povedlo vyhrát před dvěma týdny. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Luboši, gratulujeme k výhře. Předpokládám, že jsi věděl o zařazení do nejlepší jedenáctky kola, obzvláště po nedávné výhře tvého mladšího bráchy Pavla.
Díky za gratulaci. Ano věděl jsem o nominaci od našeho předsedy, jelikož jsem sám nečekal, že se objevím v sestavě kola.
Nestává se příliš často, aby ve dvou po sobě jdoucích anketách zvítězila bratrská dvojice. Zřejmě to budete mít v kabině o něco dražší nebo ne?
No předseda už mi psal, že mám přinést nějaké občerstvení na zápas. Jde vidět, že se obzvlášť snažili, abych to vyhrál, takže jim za to děkuji.
Díky tvé brance z penalty Choryně zvítězila 1:0, přesto zápas zůstal poněkud za očekáváním. Šancí příliš nebylo ani na jedné straně, myslíš si, že chtěly oba týmy hrát spíše opatrně, bez chyb?
No popravdě jsem byl překvapený, jakým stylem Halenkov hrál, šel z něj respekt před zápasem. Ale náš gólman Mira Ječmeň říkal, že venku nehrají moc dobře, takže mě uklidnil a věřil jsem v 3 body. Jinak zápas to nebyl pro oko diváka atraktivní, spíš hodně bojovný, ale my ty tři body chtěli víc než oni.
Dá se říci, že máte celou sezonu poměrně dobrou formu, na což jste navázali prozatím i na jaře, ve dvou zápasech jste získali šest bodů. Pokusíte se ještě zkomplikovat Semetínu cestu do 1.B třídy? Jaké jsou vaše ambice?
Máme především výbornou obranu a to je naše asi nejsilnější zbraň, my už pak vždy ten gól nějak ubojujeme. Za 6 bodů jsme moc rádi, držíme se v závěsu za Halenkovem, ale zatím jsme na jaře nehráli venku a tam moc přesvědčiví nejsme, takže rozhodnou venkovní zápasy, zda jsme schopní ohrozit Semetín. Naše ambice jsou do 4. místa, postoupit bychom určitě chtěli, ale tuto sezónu víme, že je to nereálné. Myslím, že příští sezónu si to rozdá Poličná, Halenkov a my o postup.
V týmu plníš roli kapitána. Cítíš na svých bedrech velkou zodpovědnost?
Zodpovědnost cítím velkou. Ale spíš jsem hrdý na to, že můžu být kapitán Choryně, že mě kluci zvolili a doufám, že to dělám i dobře.
Kdo má kromě Tebe v kabině největší slovo?
Úplně největší slovo má naše legenda Luba Hadvičák, je jako náš otec, všichni k němu vzhlížíme a taky je nejstarší v kabině což určitě neslyší rád (smích).
Před sezonou se o Tebe zajímala Juřinka, která hraje o dvě soutěže výše než Choryně. Lákání jsi nakonec odolal. Co Tě přimělo k setrvání?
Juřinka měla velký zájem, původně jsem byl rozhodnutý, že to půjdu zkusit, jestli na to mám nebo ne. Ale postupem času jsem si říkal, že se může stát to, že když odejdu já, tak by odešli další kluci a už by to nebyla ta parta, jaká je teď. Otec o tom nechtěl ani slyšet, že bych přestoupil. Navíc mám práci, která mi neumožňuje trénovat každý týden, takže v takové soutěži už je potřeba mít pravidelný trénink.
Příští kolo putujete do Huslenek, které o víkendu nemálo potrápily lídra ze Semetína. Jaký očekáváš průběh zápasu?
Tak Huslenky bojuji o udržení, spodek tabulky je vyrovnaný, takže tam se každý bude rvát o 3 body. No bude to boj, brácha dostal červenou, takže budeme slabší. Mně se v Huslenkách hraje dobře, mají tam hezké hřiště, takže já očekávám za 3 body pro nás.
Luboši, zkus nám říct bližší informace o Tvých fotbalových začátcích
Úplně první začátky byly doma na zahradě s míčem, pak jsem se kupodivu nezaregistroval v Choryni, ale v nedalekých Kladerubech, kde tuším měli mladší žáky. Bylo mi 7 let a v Choryni tenkrát byli starší žáci, a tak mě otec přihlásil do Kladerub, protože z tama pochází a znal trenéra. Asi v 9 letech jsem přestoupil za litr slivovice do Choryně. Jak jsme byli starší, tak se nám moc dařilo, toho si všiml pan Veselý z Valmezu a chtěl mě tam. Odehrál jsem tam jeden přátelák, jenže jsem chtěl zůstat tady doma, kde jsem do teď a asi ještě dlouho budu, jsem tady spokojený, jsem členem výboru, staráme se o hřiště, pereme dresy a mně to vyhovuje.
Máš nějaký sportovní vzor a oblíbený tým?
Dřív jsem obdivoval Ronalda, ale momentálně nemám žádný vzor, libí se mi hráči, kteří mají určitý styl hry např. Özil, Lampard. Oblíbený tým? Choryně (směje se). Z Anglie Newcastle, kterému fandí i brácha, ale k tomu jsem ho přivedl já.
Co děláš ve svém volném čase?
Po práci ve svém volném čase odpočívám, jelikož miluji spánek, nebo děláme různé věci na hřišti a pomáhám doma s prací kolem zahrady. Rád zajdu i s kamarády na pivko vedle do hospody. Ale toho volného času moc není, jelikož bývám hodně v práci.
Kde pracuješ?
Jezdím autobusem v ČSAD.
Během června a července proběhne ve Francii fotbalové EURO. Máš v plánu na tento fotbalový svátek vycestovat nebo se budeš dívat spíše doma, případně v hospodě u pivka? Věříš naší zemi v boji o postup do vyřazovacích bojů?
Budu fotbal sledovat pouze doma, nebo u piva, určitě jako každý šampionát budeme mít v hospodě tipovací soutěž, kde si napíšeme každý tipy na všechna utkání a na konci je nějaká peněžní výhra, na to se těším. Rád bych viděl naše přímo na stadióně, ale nemám ušetřeno dostatek financí a v červnu dělám technickou na autě, takže mám obavy, že cesta do Francie bude levnější, než příprava auta na technickou :-) Našim věřím, ale hodně záleží na tom, jak na tom bude Rosický. Přesto že má své roky, tak v našem týmu patři k nejlepším.
Klasická otázka na konec. Sleduješ náš web www.fotbalunas.cz? Vylepšil bys na něm něco?
Ano sleduji, pravidelně. Už kvůli tomu, že to máš na starost ty Lukáši. Pak celkově sleduji, jak si vedou ostatní celky, 3x do týdne se podívám na tabulku, přečtu si znovu náš článek a nevěřím, že jsme tak vysoko a dělá mi to radost. Nedávno jsem četl, že máte rok od založení této stránky, proto bych Vám tímto chtěl poděkovat, s jakým nadšením to děláte a s jakou kvalitou, myslím že to taky zabere sousty času. Moc si toho vážím, že něco takového je.
Luboši děkujeme za chválu a za rozhovor. Ať se Ti i nadále daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.