Hráč kola Jiří Poděbradský: Městec je má srdeční záležitost

Ačkoliv bylo v sedmnáctém kole k vidění více střeleckých výkonů než obvykle, nejleším hráčem se stal s padesáti procenty hlasů obránce Jiří Poděbradský. Jeho Městec Králové přejel Hrubý Jeseník rozdílem třídy 6:0 a na čistém kontě měl velkou zásluhu právě Poděbradský, což fanoušci náležitě ocenili.
Nyní vám přinášíme s Jiřím Poděbradským rozhovor týkající se nejen posledního utkání, ale také dalšího kola či dalších zálib.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hrubý Jeseník jste porazili 6:0. Jak si tak vysoké vítězství zdůvodňujete?
Ačkoliv se to podle výsledku nezdá, nešlo o lehké utkání. Soupeř ukazoval svou kvalitu a zprvu nás svými útoky zlobil. Nebýt našeho rychlého vedení, mohlo být vše jinak. Naštěstí jsme vstřelili tři rychlé branky, které soupeře nejspíše hodně nalomily a poté jsme jej nepustili do žádných šancí.
Takovou výhru bylo určitě nutné oslavit, je to tak?
Samozřejmě, slavit vítězství je u nás tradice. Máme tu dobrou partu. Většinou se chodí na pivo a ani tentokrát tomu nebylo jinak.
Myslíte si, že předvedete podobný výsledek i v příštím kole?
Hrajeme proti Sokolu Lipník, který až v tomto kole získal svůj vůbec první bod v sezóně. Soupeře však nechceme podcenit, navíc máme několik zraněných hráčů, takže nás nejspíše nečeká úplně jednoduché utkání. Přesto by měla být povinnost poslední tým porazit a já věřím, že ji splníme. Potřebujeme to. Velký gólový rozdíl by byla jen třešnička na dortu.
Nyní působíte v Městci. Jak probíhala vaše fotbalová kariéra?
Její většinu jsem strávil právě ve zdejším klubu. Je mi 32 let a před dvěma lety jsem kvůli zdravotním problémům skončil s fotbalem, teď už jen chodím klukům pomoci, když je jich třeba málo. Mimo Městec jsem odehrál snad jen dvě sezóny a to ještě v žácích, kdy jsem působil v sousední vesnici.
V Městci jste tedy strávil mnoho let. Co vás tam tak baví?
Městec je pro mě srdeční záležitost. Za ta léta jsem tu poznal velké množství lidí, z nichž se stali mí přátelé. Samozřejmě mám také hodně vzpomínek a zážitků, například na postup z okresu. Ze všeho nejlepší je tu určitě parta. S fotbalem to sice poslední dobou trochu pokulhává, ale fanoušci nás podporují a myslím, že by nám třeba B třída slušela.
Když už netrávíte tolik času na fotbale, jak trávíte svůj volný čas?
Zamiloval jsem si cyklistiku a když mám čas, rád si přečtu knihu či časopis, většinou se sportovní tématikou. Někdy se samozřejmě podívám i na fotbal.
Jakému týmu fandíte?
Nijak to nehrotím, ale jsem sparťan. Ačkoliv nejsem žádný fanatik, vždy se na Spartu rád podívám a přeji jí úspěchy. Zahraniční fotbal příliš nesleduji, jen se někdy kouknu na Ligu Mistrů.
Chtěl byste závěrem vzkázat něco fanouškům?
Ano, jistě. Děkuji vám za hlasy a za to, že chodíte na naše zápasy. Podporujte nás dále a zůstavejte, když se nedaří! Hrajeme i pro vás!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.