Jiří Dobýval : Ze začátku jsem ani nevěděl, jestli jsem ho dal já nebo někdo jiný

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Jirko k vítězství v anketě hráč kola. Podařilo se ti již někdy podobnou anketu vyhrát?
Děkuji, velice mě tato výhra potěšila především z důvodu, že jsem do poslední chvíle bojoval o prvenství se svým výborným kamarádem Martinem Punarem. Konečně jsem mu po 20ti letech vrátil to, že v přípravce dostal místo mě na halovém turnaji cenu za nejmladšího hráče, kterou jsem měl získal já, neboť turnaj byl určen pro ročník 1991, a on je ročník 1992.
K triumfu ti pomohlo domácí utkání proti Albrechticím. Jaké to z tvého pohledu bylo utkání?
Celý den před utkáním pršelo tak jsem měl obavy z terénu, nicméně trávník byl výborně připravený, takže jsme mohli odehrát velmi kvalitní utkání. Za celý zápas jsme si vypracovali mnoho šancí, ale poslední dobou nás trápí jejich proměňování, takže se vedení ujali hosté. Nakonec se nám ale podařilo zápas otočit a zvítězit. Utkání mělo parametry boje o postup, ani jeden z týmů tomu druhému nic nedaroval a myslím, že si ho užili jak oba mužstva, tak především diváci.
Tvůj moment utkání přišel v 88. minutě. Popiš divákům krásnou branku, kterou si budou přítomní přihlížející ještě dlouho pamatovat.?
Akce začala tak, že jsem šel úplně sám na brankáře a samozřejmě jsem nedal. Naštěstí se nám podařilo posunout balón na Lupínka, který výborně odcentroval z pravé strany. Bohužel šel ale balón docela vysoko a za mnou, tak mě napadlo, že bych mohl zkusit nůžky. Přitom jsem však dostal ránu od jednoho se svých spoluhráčů a když jsem se probral na zemi, viděl jsem , že míč skončil v bráně. Ze začátku jsem ani nevěděl jestli jsem ho dal já nebo někdo jiný. Když ale za mnou přišel nejzkušenější hráč soupeře a pochválil mě za pěkný gól, byl jsem opravdu potěšen. Víte, když Vás pochválí i soupeř, tak už to něco znamená.
Podařilo se ti již vstřelit podobnou branku, byť třeba pouze na tréninku?
V mistrovském zápase jsem gól nůžkami určitě nikdy nedal a na tréninku jsem dlouho nebyl, takže ani nevím (smích)
Řadíš tuto trefu mezi svoji prozatím nejhezčí?
Řadím ji určitě mezi mé tří nejhezčí góly v dospělých kategoriích. Konečně se mi podařilo dát pěkný gól i pravačkou, tedy podle ohlasů ostatních, já ho bohužel neviděl. Ty dva další jsem dal levačkou a rukou (smích).
Velké Poříčí se do skupiny o postup protlačilo až v posledním kole, když jste přeskočili velkého konkurenta Hronov. Splnili jste si tímto postupem předsezónní cíl?
Ano, byl to náš hlavní cíl před začátkem podzimní části soutěže a jsem rád, že se nám ho podařilo splnit, i když to vůbec nebylo jednoduché. Nyní se pokusíme zaútočit na první pozici Náchodského béčka, aby to neměli tak jednoduché
V nadcházejícím utkání zajíždíte na půdu Doudleb, které krom posledního utkání v Náchodě takřka neinkasují. Jaké očekáváš utkání?
Doudleby vůbec neznám, takže nevím co od nich můžu čekat. Pokud se ale budeme dostávat do tolika šancí jako v minulých zápasech a pár z nich i proměníme, tak si myslím, že můžeme v Doudlebách uspět.
Popiš fanouškům svoji fotbalovou kariéru
Začínal jsem v Náchodě, kde se nám v žácích podařilo postoupit z krajského přeboru až do extraligy. Poté jsem odešel do Hradce králové, kde jsem strávil rok a půl. Zde jsem odehrál asi svojí vůbec nejlepší půl sezónu pod panem Barbaričem, jehož považuji za jednoho z nejlepších trenérů, kteří mě kdy trénovali. Poté jsem se vrátil zpátky do Náchoda, ale od mužů jsem působil na hostováni v Ohnišově. Nyní oblékám dres Velkého Poříčí, kde si fotbal vyloženě užívám. Zásluhu na tom mají fanoušci, funkcionáři a také výborná parta spoluhráčů. A to i přes to, že jsem v týmu jeden z nejmladších, a nejstarším je skoro o dvacet let více :D
Máš před utkáním nějaký rituál?
Vždycky si plácnu s celým týmem před nástupem na hrací plochu. Pak mám ale jeden speciální s Petrem Zeleným, těsně před začátkem, na to se ale musíte přijít podívat
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity, když zrovna neběháš po fotbalovém hřišti.
Ve volném čase, pokud zrovna nepíšu svou diplomovou práci se věnuji své přítelkyni, hraní her, fotografování a občasnému chození do hospody.
Blíží se fotbalové EURO ve Francii. Jak vidíš šance naší reprezentace. Kdo je podle tebe největší favorit na výhru v turnaji?
Myslím, že se Česká reprezentace poslední dobou hodně zlepšuje. Zásluhu na tom mají především hráči z první ligy. Když budou hrát, tak jsme od nich zvyklí, tak mohou postoupit i z naší těžké základní skupiny a pak se uvidí. Největším favoritem bude asi Německo.
Děkuji ti za tvůj čas věnovaný tomuto rozhovoru a přeji tobě i celému týmu úspěšný zbytek sezóny.
Děkuji za příjemný rozhovor a také bych chtěl moc poděkovat všem mým oddaným fanoušků, kteří mi poslali hlasy.

Autor: Jan Šebesta

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory

Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data

Zobrazit celou tabulku