Hráč kola Josef Šnajdr: V Kostomlatech mě celý život drží skvělí lidé zapálení do fotbalu!

Krajní obránce Kostomlat Josef Šnajdr získal od fanoušků nadpoloviční většinu hlasů, díky čemuž jasně a nezpochybnitelně zvítězil v anketě o nejlepšího hráče 15. kola Okresního přeboru Nymburk. Ocenění si vysloužil skvělým defenzivním výkonem, přízeň si získal jistě i svou věrností středočeskému klubu. Ta byla jedním z témat společného rozhovoru, který si nyní můžete přečíst. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jste s výsledkem 1:2 na hřišti Hrubého Jeseníku spokojení?
Výsledek je jistě dobrý. Jako tým ohrožený sestupem jsme samozřejmě nadšení a bereme ho všemi deseti, nicméně s předvedenou hrou to již bylo horší. Máme hodně co zlepšovat a na čem pracovat.
Jak jste důležité tři body oslavili?
Samozřejmě nechyběl vítězný pokřik, jak je snad v každém mužstvu zvykem. Někdo jistě slavil i večer, ale toho jsem se neúčastnil.
Kdybyste měl hodnotit přímo svůj výkon, byl byste spokojený? Čím si myslíte, že jste si titul hráče kola vysloužil?
Postupně se rozehrávám po vleklém zranění. Býval jsem zvyklý na víc a myslím, že i v tomto zápase jsem mohl předvést lepší výkon. Vždy jsou tu rezervy. Přesto mě trenér i fanoušci ocenili a toho si samozřejmě považuji. Vítězství ve vaší anketě mě překvapilo, jelikož jsem ji neznal a dlouho nevěděl, že jsem se do nejlepší jedenáctky dostal.
Jak jste připraveni na příští utkání? Získáte opět tři body?
Čeká nás hra na domácím hřišti proti Lipníku, který je bez jediného bodu poslední. Tři body jsou pro nás povinnost, jak vzhledem k boji o záchranu, tak k soupeřovu postavení v tabulce.
Když se vrátíme do vašich fotbalových začátků, jak vypadaly?
Začal jsem jako dítě, nejspíše v šesti letech a to právě tady v Kostomlatech. Teď je mi už čtyřicet jedna let a stále jsem tu. Byl jsem na nějakých hostováních, ale vždy jsem se vrátil.
Třicet pět let v jednom týmu je nevídaná doba! Co Vás v Kostomlatech tak baví?
Jsou tu fajn lidi. Fotbalem žijí a jsou do něj zapálení, jak jen to jde. Dříve se tu hrála 1. B třída a minimálně dorost pořád hraje na úrovni. Samozřejmě jsem někdy toužil zkusit to jinde, ale vždy jsem se vrátil z osobních důvodů nebo za partou.
Stejně dlouho hrajete i krajního obránce?
Takřka celou kariéru střídám tuto pozici s postem stopera. V ofenzívě jsem působil snad jen v žácích. Vzadu mě to baví a patrně mi to sedne nejvíce.
Jak u Vás vypadá motivace před zápasy?
Dříve jsem si pouštěl před hrou muziku, to samozřejmě dělá hodně lidí i dnes. Někdo se zase uzavře do sebe. Každý to má jinak. Já nedělám nic zvláštního, někdy si pustím tu muziku. Jinak mne samozřejmě motivuje má přítelkyně.
Co se v kabině pouští nejčastěji? Přítelkyně je na zápasech Vaší největší podporou?
Většina kluků si u nás navykla na Kabáty a pouští je dodnes. Ano, snaží se přijít na co nejvíce utkání a stejně tak můj syn David hrající za Spartu.
Chcete na závěr vzkázat něco fanouškům?
Choďte dále na zápasy! Pomáháte nám a my jsme vám za to vděční. Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.