ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 16.kolo Vysočina | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Adam Beránek z Humpolce! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Adame, byl jste fanoušky fotbalunas.cz zvolen hráčem 16. kola I.B třídy sk.A. Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
Předně chci poděkovat všem, co si našli chvilku a dali mi svůj hlas. V sobotu jsme chtěli Černovice určitě porazit. Ale přišlo mi, že jsme vstoupili do zápasu trošku ospale a celkově to nebyl ideální výkon. I přesto jsme si šancí ale vypracovali dost. Za stavu 1:1 jsem bohužel neproměnil penaltu a to byl zřejmě rozhodující okamžik zápasu, protože z protiútoku jsme obdrželi gól. Kdybych penaltu dal, tak věřím, že jsme soupeře mohli porazit výrazným rozdílem. Reputaci jsem si sice lehce vylepšil hattrickem, ale ten bych vyměnil za 3 body. Soupeře jako jsou Černovice doma většinou v poslední době porážíme bez problémů.
V tomto zápase jste se stal střelcem tří branek, můžete nám je přiblížit?
Na první přihrávku mi nahrál Dan Kříženecký, který přeloboval stopery a já jenom přehodil brankáře. Další dvě branky jsem přidal po přízemních přihrávkách do vápna od Kuby Paťhy a Kuby Prokopa, kdy jsem vždy z první trefil míč pozemi k tyči. Spoluhráči mi prostě připravili ideální pozice. Pro mě to bylo zajímavé v tom, že jsem snad po 5 letech nastoupil od začátku zápasu v útoku.
Byl to Váš první hattrick v týmu mužů?
V dorosteneckých kategoriích jsem pár hattricků dal, ale v kategorii dospělých jsem hattrick ještě nevstřelil, takže byl můj první.
Máme za sebou zimní přípravu, řeknětě nám, co Vám na ní trenér naordinoval a jak probíhala?
Trénuju s humpoleckým áčkem, takže zimní přípravu jsem strávil pod vedením trenéra Kubíka. A vzhledem k tomu, že přes týden žiji v Praze, tak trénuji pouze v pátek a podle toho to potom vypadá. Trenér nám naordinoval přípravu hlavně s míčem, napřiklad ovál jsme úplně vynechali. Ale i tak byla příprava vcelku náročná.
A teď trošku z jiného soudku, mohl byste se nám představit, kolik je vám let a co děláte mimo fotbal, jaké máte jiné záliby?
Je mi 26 let, studuji a pracuji v Praze. Ve volném čase rád sleduji sport v televizi, chodím se bavit s přáteli, rád chodím do kina, poslouchám hudbu a také se intenzivně věnuji dobrému jídlu a pití. :)
Zpět k fotbalu. Zkuste zavzpomínat na vaše fotbalové začátky. Kdo vás k fotbalu přivedl, kde jste s ním začínal a kterými týmy jste případně za svoji kariéru prošel?
Na humpolecký trávník mě poprvé přivedla babička, když mi bylo asi 5 let, pamatuji si to jako včera. Ve sportu mě vždy podporavala celá rodina a hlavně moje mamka, která nechyběla na téměř žádném zápase. Do 19ti let jsem hrál i basketbal, ale po stěhování do Prahy jsem si musel vybrat pouze jeden sport a vyhrál to fotbal. Mládežnické kategorie jsem odehrál v útoku, ale v mužích jsem se postupně začal přesouvat až na post stopera a teď se považuji za univerzálního hráče, který může nastoupit kdekoliv ve středu hřiště. Posty na krajích hřiště mi nějak nesedí, a to hlavně díky mojí tělesné konstituci :)
Jaké umístění týmu byste si představoval na konci sezóny?
Podle mě by bylo pokrytecké nemyslet na umístění mezi prvními třemi týmy. Tým na to určitě máme, ale zatím se nám potenciál nedaří naplnit na 100%. Rád bych postoupil do I.A třídy a vzhledem k tomu, že naše soutěž je hodně vyrovnaná, to není nemožné. Kdybychom teď na jaře místo remíz oba zápasy vyhráli, což jsme měli, tak bychom ztráceli pouze 3 body na Košetice. Tak se nechme překvapit, jak to nakonec dopadne.
Kterého klubu u nás nebo v zahraničí jste největším fanouškem? Popřípadě jaká fotbalová soutěž je Vám nejbližší?
Tak toto je nejjednodušší otázka. Mé srdíčko bije pro sešívané. Slavii jsem fandil snad už když jsem byl ještě na houbách a nikdy bych tento klub za žádný nevyměnil. :) V každé zahraniční lize mám svůj oblíbený tým, ale nejraději mám Arsenal, Barcelonu a Juventus.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Žádný fotbalový vzor jsem neměl, ale mám mnoho oblíbených hráčů, například Messi, Pirlo, Zidane, Pavel Horváth, Pavel Nedvěd a Vláďa Šmicer.
O víkendu zajíždítě s týmem do Lípy, jaká máte očekávání od tohotu zápasu a půjdete si pro tři body?
Do každého zápasu jdeme pro 3 body. Já ani kluci bychom nešli do zápasu pouze pro remízu a nebo s tím, že to chceme nějak ukopat. V Lípě se nikdy nehraje dobře a jejich hřiště našemu fotbalu moc nesedí, ale věřím, že se fotbalovostí přesto prosadíme a 3 body si odvezeme.
Máte nějaké oblíbené číslo dresu?
V poslední době rád hraji se 7. V áčku mám 3, která na mě zbyla.
Vyhrát hráče kola se nepovede jentak každému. Budete muset přispět do týmové kasy nějaké dotace nebo si hráči vyžádají spíše nějaký aperitiv?
Nejsem si jistý jestli na hráče kola máme v béčku nějakou sazbu, ale lahví určitě nic nezkazím. Asi zvolím lahev rumu, protože to ocení zejména Kuba Žatečka, který ho pije i k snídani a v práci si ho dává do čaje :)
Jsme na konci rozhovoru. Sledujete náš webový portál fotbalunas.cz? Jak jej hodnotíte?
Ano, sleduji ho pravidelně a jsem nadšený z toho, že i nižší soutěže mají svůj prostor a existují lidé, kteří mají chuť se o takový portál starat.
Děkuji moc za rozhovor a přeji hodně štěstí ve fotbalovém i osobním životě. :)
Také děkuji a přeji vám i všem čtenářům to samé.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.