Martin Kofránek - Určitě ještě několik soupeřů potrápíme a posbíráme dostatek bodů, které budou stačit k záchraně

Martin Kofránek z chlumeckého béčka, se stal podruhé za sebou hráčem kola, což se ještě nikomu v historii této soutěže nepodařilo. Martin podruhé za sebou podal vynikající výkon a tentokrát se podílel dvěma góly na demolici Kunčic nad Labem.

 

Fotbal začal hrát v 6 letech za Slavoj Skřivany. Tam si prošel celou žákovskou kategorii a první rok v dorostu odehrál ve Spartaku Kobylice. Poté se dostal do Chlumce, kde doufá, že snad ještě dlouho bude.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První otázka směřuje k tvému vítězství podruhé za sebou. To se ještě nikomu nepodařilo. Co na to říkáš?
Nevím, co na to říct. Mám opravdu radost a cením si toho. Jsem moc rád, že se mi to podařilo jako prvnímu.
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Kunčicemi. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Měli jsme skvělý vstup do zápasu a hned ve 2. minutě vedli. Poté jsme měli i štěstí, že jsme branku neinkasovali a dokázali vstřelit druhý gól. Hosté sice snížili, ale celý zápas rozhodla červená karta hostujícího obránce a Pavlem Jandou proměněná penalta. V druhém poločase jsme si pohlídali začátek a poté začali střílet jednu branku za druhou.
Myslíš, že ta červená to tak hodně ovlivnila? Jak vlastně padla?
Podle mě to byl rozhodující okamžik zápasu. Od té chvíle jsme na hřišti jasně dominovali. Kuba Hartman dostal míč za obranu, běžel sám na brankáře a zezadu ho fauloval hostující obránce. Rozhodčí neměl jinou možnost, než dát červenou kartu.
To nemohla být desítka?
Gólů mohlo být daleko víc. Na jaře zatím nedokážeme spoustu šancí proměnit. Důležité jsou však tři body a ty máme. Věřím, že jsme tímto zápasem zaveleli k záchraně B třídy.
Dal jsi dva góly. Zkus nám popsat, jak padly.
Zahrávali jsme volný kop a já si naběhl za obranu. Sám jsem se divil, kolik mám kolem sebe prostoru a tak jsem míč levou nohou uklidil do brány. Druhý jsem vstřelil skoro v samém závěru zápasu, kdy jsem tečovaný míč po rohovém kopu zakončil do odkryté branky.
Nemohl být hattrick?
V tu chvíli jsem si hattrick opravdu hodně přál, ale bohužel už nezbývalo moc času. Možná v jedné situaci mi mohl Vašek Branský nahrát, když jsem byl v lepší pozici, ale zvolil radši zakončení, což jsem mu po zápase pěkně vyčetl.
Jsi obounohý fotbalista?
Sice jsem dva ze svých posledních tří gólů vstřelil levou nohou, přesto preferuji raději pravou. Ale když to situace vyžaduje, dokážu použít i slabší nohu. V tu chvíli nad tím moc nepřemýšlím.
Jsi hravý? Máš rád sázky typu. Kdo dřív trefí břevno, nebo gól do prázdné vzduchem...
Tyto hry a sázky k tréninkům patří. Často si na závěr "břevínka" zahrajeme. Že bych v této disciplíně nějak vynikal, to se říct nedá, ale určitě jsem mockrát neprohrál nebo si to nepamatuji. Vzpomínám si pouze na vítězství. :-)
Jaká je tvá hra hlavou? Umíš zamířit, kam chceš?
Vzhledem k tomu, že jsem celkem vysoký, tak by měla být hra hlavou mojí předností. Ovšem nejsem si tím tak jistý. I když bych řekl, že v poslední době jsem na této vlastnosti docela zapracoval, stále to není tak, jak bych si představoval. Do budoucna mám určitě co zlepšovat.
Nastupuješ někdy za áčko?
Za Áčko jsem už párkrát hrál. Mám za sebou i několik startů v základní sestavě. Bohužel jsem v poslední době často v práci, proto neabsolvuji všechny tréninky a nemůžu se trenérům tolik předvést. To je další věc, na které bych rád zapracoval a o dres A týmu se porval.
Máte stoupající tendenci. Prohra, remíza, výhra... Je to herním zatížením v mistrákách?
Spíš bych řekl, že se pomalu probouzíme ze zimního spánku. Přeci jen jsme hráli převážně na umělce a tak změna zpět na přírodní trávu nás dost poznamenala. Ale i tak jsme neodehráli ani jeden zápas nějako extra špatně. Určitě ještě několik soupeřů potrápíme a posbíráme dostatek bodů, které budou stačit k záchraně.
V dalším kole hrajete v Libáni. Jaký je tvůj recept na body?
Nebude to vůbec snadné utkání. Abychom v Libáni uspěli, budeme muset do toho dát opravdu všechno, nenechat soupeři ani kousek místa a hlavně trefovat zařízení. Ukázali jsme, že góly střílet umíme. Teď to musíme potvrdit a nejlépe naplno bodovat.
Co bys vzkázal fanouškům, jako obhájce hráče kola?
Nejen fanouškům, ale úplně všem, kteří mi poslali hlasy, bych chtěl strašně moc poděkovat. Hrozně si toho vážím a moc to pro mě znamená. Doufám, že jim dám ještě nějakou příležitost k hlasování.
Odkaz na rozhovor s Martinem z předchozího kola:
http://fotbalunas.cz/rozhovor/2150/martin-kofranek-rad-se-pohybuji-v-prostoru-ze-ktereho-mohu-ohrozit-souperovu-branku/

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku