Martin Kofránek - Rád se pohybuji v prostoru, ze kterého mohu ohrozit soupeřovu branku

Hráčem kola 1.B. třídy, skupiny o udržení, se stal Martin Kofránek z týmu FK Chlumec nad Cidlinou B. Martin nám ochotně odpověděl na pár otázek


Fotbal začal hrát v 6 letech za Slavoj Skřivany. Tam si prošel celou žákovskou kategorii a první rok v dorostu odehrál ve Spartaku Kobylice. Poté se dostal do Chlumce, kde doufá, že snad ještě dlouho bude.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas ve Valdicích. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Zápas to byl velmi náročný a tvrdý. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a vytvořili si pár slibných šancí, ale bohužel z nich nedokážeme dát branku a tak přijde trest a z protiútoku inkasujeme. Nehráli jsme vůbec špatně, proto jsme pokračovali v naší hře i po poločase, kdy jsme dokázali vyrovnat, ale gól nám nebyl z nepochopitelného důvodu uznaný. Naštěstí nás to nepoznamenalo a přeci jsme branku vstřelili. Škoda, že to stačilo pouze na jeden bod.
Vstřelil jsi vyrovnávací gól. Popiš nám ho z tvého pohledu.
Zůstal jsem myslím po rohu ještě u branky domácích, u čáry míč skvěle vybojoval Míra Kučera a jeho famózní centr už nešlo neuklidit přesně k přední tyči brankáře.
Na penalty to nešlo vyhrát?
Určitě šlo na penalty vyhrát, po první sérii jsme dokonce vedli. Ale jak už to tak bývá, je to prostě loterie a my následující pokutové kopy neproměnili a druhý bod zůstal Valdicím.
Dostali jste červenou kartu! Nebylo to zbytečné vyloučení? Kolik bylo do konce?
Červená karta přišla až po odpískání konce zápasu. Já u toho nebyl, takže přesně nevím, co se tam odehrálo. Každopádně každá červená karta obdržená po konci utkání je určitě zbytečná a my se s tím budeme muset v dalších kolech popasovat a něčemu podobnému se vyvarovat.
Vrátím se k minulému kolu. To jsi byl docela smolař zápasu, bych řekl. Víš, proč se ptám? :-)
No smolař, jak se to vezme. Když jsem četl z toho zápasu články, tak to zní, jako bych z poloviny hřiště vymetl v naší brance pavučinky. Pravda je však taková, že v Chlumci vynikáme konstruktivní hrou a proto jsem zvolil přihrávku zpět brankáři pro uklidnění situace. Ovšem ta přihrávka nebyla tak klidná a na nerovném terénu mu přeskočil míč nohu a zapadl přesně k tyči.
To jsi asi v tomto zápase chtěl to minulé kolo odčinit? Padala na tebe samá chvála.
Do každého zápasu nastupují s tím, že chci na hřišti nechat úplně vše. Ani tento zápas nebyl výjimkou. Jsem moc rád, že se mi dařilo, ale víc mě mrzí, že jsme nezískali všechny tři body, na které jsme určitě měli.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Já mám rád, když se pohybuji v prostoru, ze kterého mohu ohrozit soupeřovu branku. Nastupuji hlavně v obraně, ale dost mě baví i krajní záloha.
Jsi mladý fotbalista. Kam až sahají tvé fotbalové ambice?
Jsem možná ještě celkem mladý fotbalista, zároveň ale i soudný. Rád bych zůstal v Chlumci, co nejdéle to půjde a porvu se o dres našeho A týmu. Proto mým cílem je stabilně za něho nastupovat a posbírat co nejvíce minut. Až skončím s hráčskou kariérou, tak se chci věnovat trénování a tam máme společný sen s Vaškem Branským. Budeme trénovat v Ďolíčku Bohemku.
Máš nějaký oblíbený klub, nebo hráče?
Mezi mé nejoblíbenější kluby patří Sparta Praha, Arsenal Londýn a Chlumec nad Cidlinou. Z hráčů jsem vždy obdivoval Thierry Henryho a pak každého mého spoluhráče v Chlumci.
Jsi technik, anebo bojovník? Máš rád parádičky?
Nejsem určitě technik. Každý míč si musím vybojovat. Nemám rád parádičky, když je umí soupeř.
V příštím kole hostíte Kunčice nad Labem. Budou body?
Bude to pro nás důležité utkání, ve kterém chceme naplno bodovat a poprvé na jaře před domácími fanoušky předvést parádní fotbal.
Máte už proti podzimu stabilnější sestavu?
Stabilních hráčů v B týmu je málo. Spoléháme na široký kádr Áčka, proto jsme zatím neměli se sestavou na jaře problém. Věřím, že taková situace ani nenastane.
Co zimní příprava? Jaká byla?
Zimní příprava probíhala společně s A týmem, kde se celkem hodně běhalo. Kvůli pracovní vytíženosti jsem do ní naskočil později, proto musím na své fyzické kondici ještě zapracovat.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Chtěl bych všem hrozně moc poděkovat za podporu při zápasech. Jsou naším dvanáctým hráčem a ženou nás kupředu. Někdy se nedaří vše, jak bychom sami chtěli a proto vás prosím, abyste měli trpělivost. Do každého zápasu chceme dát úplně vše.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku