Hráč 14. kola Petr Bouška: Nebuďte fanoušky přes internet a choďte na stadiony!

Nejlepším hráčem prvního jarního kola jste v Okresním přeboru Nymburk zvolili Petra Boušku. Se ziskem 52 procent hlasů šlo o suverénního vítěze a není se čemu divit - za Všejany vsítil při remíze s Městcem Králové všechny góly a díky hattricku se stal také nejlepším střelcem soutěže. Šlo o vskutku pozoruhodný výkon, jelikož Všejany prohrávaly ještě v 88. minutě o dvě branky. Poté Bouška stáhl soupeřův náskok a nakonec vyrovnal v nastavení z pokutového kopu.
Nejen na otázky týkající se zmíněného výkonu jsme pozoruhodného střelce vyzpovídali a nyní Vám přinášíme hotový rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulý víkend jste vstřelil Městci hattrick a zajistil v nastavení remízu 3:3. Jaké byly Vaše pocity? Jste se zápasem spokojeni?
Spokojenost je samozřejmě obrovská, jsem šťastný a všichni spoluhráči i fanoušci se mnou. Výsledek ani tak neberu jako remízu, ale jako vítězství, protože Městec ukázal svou kvalitu, přehrával nás a my jsme k němu chovali až příliš velký respekt. Poté jsme však dokázali vývoj zápasu zvrátit a bodovat. Překonali jsme sebe sama.
Kdo rozhodl o tom, že budete penaltu kopat Vy? Bylo to rozhodnutí Vás, spoluhráčů, či trenéra? Co se Vám před ní honilo hlavou?
U nás ve Všejanech máme takový zvyk, že je vždy před utkáním nominovaný hráč na penaltu. Tento fotbalista kope pokutové kopy až dokud nemine, poté předá štafetu. Nyní byl na tento úkol pasovaný spoluhráč Hanuš, který však dostal stopku na dva zápasy a tak se rozhodlo, že ho případně zastoupím. Nebudu tu dělat hrdinu, samozřejmě jsem cítil s ohledem na stav skóre obavy. Když jsem si stavěl míč na značku, přišel ke mně sudí a řekl mi, že bez ohledu na to, zda proměním, ukončí hned po kopu zápas a nedovolí žádné dorážky. To mi samozřejmě na kuráži nepřidalo. Přesto nešlo necítit zodpovědnost a byl jsem odhodlaný nikoho nezklamat, ze strany fanoušků jsme měli obrovskou podporu. Chodí jich na nás nezvyklé množství, co se poměrů v okrese týče a já jim musím poděkovat. Naštěstí jsem nezklamal.
Díky třem zásahům do sítě Městce se nyní dělíte o první příčku v tabulce střelců. Těší Vás to? Myslíte, že se na čele osamostatníte?
Nevnímám ani tak počet gólů, jako jejich důležitost. V tomto kole jsem jich sice dal hodně, ale byly především k něčemu dobré a to mě těší nejvíc. Jsem rád, že mi to tam padá a že nám to přináší body.
S ohledem na nastřílené góly se zdáte být hlavním tahounem mužstva. Jak na tento názor nahlížíte?
Každý má v týmu svou úlohu, to je jasné. Brankář a obrana se snaží především o to, abychom góly nedostávali, já zase o to, abychom je dávali. Své role si svědomitě plníme všichni a to včetně našeho druhého útočníka, který se trefil, tuším, sedmkrát.
Za týden hrajete proti Kostelní Lhotě, která je již druhá jen o skóre. Věříte si na favorita?
Hrajeme doma, takže opět před zraky velkého množství lidí, kteří nás poženou za lepšími výkony. Chceme se před nimi vytáhnout a musím říct, že mi obvykle dodají energii, když už na konci utkání nemůžu. Určitě chceme překvapit a co je důležité, každý zápas začíná za stavu 0:0.
Zdá se, že svému týmu hodně věříte. Jak si myslíte, že mohou Všejany dopadnout na konci sezóny?
Určitě bychom se mohli pohybovat v klidném středu tabulky. Výkony v předminulé sezóně nám vynesly postup do okresu a tam jsme mnoho lidí překvapili, když jsme byli v zimní přestávce čtvrtí. Nyní zaostáváme, ale chceme všechny namlsané fanoušky uspokojit a tak se budeme snažit mířit výše než jen na střed.
Vaše zimní příprava byla jistě účinná. Jak probíhala?
Nebylo na ní nic nezvyklého, klasická příprava na jaro. Začali jsme s tréninky poměrně brzy, již v půlce ledna a chodili jsme na ně dvakrát v týdnu. Hlavně v sobotu dopoledne nám to dělalo radost a těšili jsme se na trojici přípravných zápasů. Ty jsme všechny vyhráli, což nám pozvedlo sebevědomí. Mimo to jsme strávili soustředění přímo v Nymburce, kde jsme se věnovali jak fyzické, tak herní stránce fotbalu.
Když se ohlédneme do minulosti znovu, tentokrát dále, vzpomenete si, jak jste začínal s fotbalem?
Poprvé jsem se k tomuto sportu dostal již v pěti letech. Můj otec byl hokejista a naučil mě mít rád oba sporty. Tak jsem se dostal k tomu, že jsem jak ve fotbale, tak v hokeji hájil mladoboleslavské barvy. V sedmi letech, tedy ve druhé třídě, jsem si měl vybrat a k míči mě to táhlo více než k puku. V mužstvu Mladé Boleslavi jsem kopal do 15 let. Ve 13 jsem prodělal asi pět operací kotníku, které mi ničily zimní přípravy a brzdily mě. Také na mne lezla puberta a táhlo mě to za holkama. Někomu to kariéru ukončí, jiný zůstane. S ohledem na tyto věci, především na zdraví, jsem ostatním klukům na začátcích jarních fází nestíhal a ani jsem necítil žádnou větší motivaci. Podruhé jsem se ke kopání do balónu dostal až tady ve Všejanech a to ve 22 letech.
V Mladé Boleslavi dodnes pracujete a to ve společnosti Škoda Auto. Účastnil jste se tradičního Turnaje oblastí?
Ano, dokonce jsem ho za svou sekci logistiky třikrát vyhrál. Ta před dvěma lety obhájila.
Jak se motivujete před zápasy a jakou na nich máte podporu? Provádíte před výkopem nějaký rituál?
Rituál nemám, celkově nedělám nic zvláštního. Zkrátka obuji kopačky, vyjdu na trávník a podám co nejlepší výkon. K tomu mě žene také manželka. Od ní dostanu před každým utkáním pusu, čerstvě stejně tak i od mé malé dcerky.
Jezdíte se podívat do Mladé Boleslavi na fotbal? Jaké kluby a hráče sledujete nejraději, ať už v ochozech, či z tepla domova?
Do Boleslavi sem tam zajedu, ale nefandím v naší lize nikomu. Podporuji český fotbal celkově, ať už se evropských soutěží účastní Sparta, Plzeň nebo jiný klub. Každý úspěch na mezinárodní scéně a body do koeficientu mě potěší. Mimo tuzemské kluby fandím od dětství Barceloně. Sledovat Messiho je zkrátka radost, manažer londýnského Arsenalu Arsène Wenger to vystihl dokonale, když o něm prohlásil, že je jako PlayStation.
Sledujete u Vás v kabině nebo doma náš web?
Již dříve jsem o něm slyšel a často se zde podívám na tabulku soutěže nebo výsledky ostatních týmů. Články však většinou nečtu a tak jsem se až od kluků v šatně dozvěděl, že jsem nominovaný na hráče kola a posílají mi hlasy.
Děkuji Vám za rozhovor. Chtěl byste na závěr něco vzkázat fanouškům?
Jistě. Nebuďte fanoušky přes internet a choďte na stadiony!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.