ROZHOVOR S HRÁČEM PODZIMU (IV. třída sk. B) - Václav Gestřánek (26) ze Žitovlic: "Narození mého syna mi změnilo svět."

V unikátním hlasování o nejlepšího hráče celé podzimní části jste nejvíce hlasovali pro Václava Gestřánka, obránce působícího v týmu Žitovlic. Jako vítěz získal právo soutěžit s ostatními vítězi z jiných soutěží o hodnotné ceny, ale o tom budete informováni později. Redakce www.fotbalunas.cz vítěze vyzpovídala. Co vše zjistila a co nám Václav Gestřánek pověděl, naleznete níže v celém rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předem bych Vám rád pogratuloval k vítězství hráče podzimu v naší hlasovací soutěži. Jaký to byl pro Vás pocit, když jste zjistil, že jste vyhrál?
"Tak pocit to byl příjemný. Přítelkyně, kamarádi i známí hlasovali, jak jen mohli, a jsem moc rád, že jsem to vyhrál. Touto cestou bych jim moc rád poděkoval za podporu."
Hlasování bylo velice vyrovnané, až v lednu se rozhodlo o Vašem drtivém vítězství. Motivoval jste nějak ostatní, aby pro Vás hlasovali?
"Já konkrétně jsem rozeslal přátelům, aby pro mě hlasovali co nejčastěji, ale největší zásluhu má na mém vítězství má přítelkyně, která hlasovala každý den pravidelně každou hodinu a taktéž to poslala hodně kamarádům, takže za vítězství děkuji hlavně ji."
Vím o Vás, že jste hlasování hodně prožíval, dokonce jste požadoval prověření hlasování a pomáhal jste společně s ostatními odhalit tzv."roboty" (pozn.: robotické hlasy) pro naší redakci. Co Vás k tomu přimělo?
"Tak přimělo mě k tomu to, že jsem byl v hlasování první o nějakých 24%, a najednou za ani ne týden jsem byl druhý, i když jsme hlasovali stejně. Tak mi to přišlo divné, proto jsem se o tom informoval."
Vaše výhra hráče podzimu se už určitě musela donést i do Vašeho klubu. Co na to ostatní spoluhráči?
"Tak kluci si nejdřív dělali srandičky, jak jsem to mohl zrovna já vyhrát, ale pogratulovali mi. (smích)"
Byli i nějaké negativní ohlasy na to, že jste vyhrál? Našel se vůbec někdo takový, nebo přijímáte jen samé gratulace?
"Zatím jen samé gratulace, nic negativního."
Hrajete na pozici obránce, ale střílíte také branky, čímž jste vlastně postrachem brankářů. Dokázal jste vstřelit 9 branek, co na to říkáte? Proč nehrajete například útočníka?
"Pro brankáře bych neřekl postrachem, ale nebezpečný, co se týká střel z dálky, přímých kopů a také je fakt, že asi 4 nebo 5 branek jsem dal z penalty. Útočníka jsem hrál dlouhá léta, ale zalíbilo se mi na stoperu. Mám hru před sebou, je to jiné než útočník, ale jsem spokojený jako stoper."
Vaší nominaci jste si zasloužil za skvělé výkony v celé podzimní části. Kdo nebo co bylo Vaší hlavní motivací?
"Hlavní zásluhu na mých výkonech má moje přítelkyně a náš 4 měsíční syn. Když jsme zjistili, že budeme mít dítě, tak se mi změnil svět a jsem za Matyáska moc a moc šťastný."
Který byl Váš nejhezčí gól, co jste na podzim vstřelil a proti komu?
"Můj nejhezčí gól, no je to těžké. Každá branka je něčím krásná, ale mně se líbil náš jediný gól, který jsem vstřelil proti Mcelům, i když to byl zápas blbec. "
Které utkání se Vám na podzim nejvíce povedlo a na které by jste nejradši zapomněl?
Utkání, které se nám jako týmu povedlo, bylo proti Rozďalovicím. Derby, které jsme vyhráli. Nejhorší jasně proti Mcelům."
Momentálně hrajete v Žitovlicích. Jak se Vám zde líbí?
"V Žitovlicích hraji třetí sezónu a nemůžu si stěžovat, super parta, super fotbalisté, super všechno. Když jsem byl ještě v týmu rožďalovického béčka mnoho lidí mě odpisovalo. Říkali mi, že nemám na to, abych odehrál celý zápas, maximálně poločas. Navíc po mém přestupu do Žitovlic se množily fámy, že jsem byl ten, kdo narušoval správný duch v týmu. Moc si vážím proto té šance, kterou mi Žitovlice daly, a já se jim, doufám, svými výkony odvděčuji na 100%. Po mém příchodu se týmu navíc podařilo postoupit, za což jsem byl moc rád."
Nepřemýšlel jste o změně týmu?
"O změně jsem určité přemýšlel, ale tehdy se postoupilo, tak z toho sešlo. Do budoucna bych se nějaké nabídce nebránil, ale nyní o žádné nepřemýšlím a jsem naprosto spokojený, že jsem v Žitovlicích."
Jarní část sezóny se pomalu blíží. Jaké očekávání a ambice jsou pro jaro v Žitovlicích?
"Naše ambice jsou samozřejmě ty nejvyšší, což je postoupit."
Plánujete nějaké nové posily?
"Určitě by to nějaké posily chtělo, ale o tom rozhoduje vedení klubu."
Koho tipujete na vítěze soutěže IV.B? Kdo postoupí?
"Tak nejradši bych si samozřejmě přál, kdybychom to byli my, ale je to dost vyrovnané. Určité postoupí někdo z první pětky."
V minulé sezóně jste hráli v Žitovlících III. třídu, ale poté jste spadli. V současnosti se snažíte s týmem o návrat. Je rozdíl mezi III. a IV. třídou ?
"Rozdíl v těch třídách určité nějaký je. Ve třetí tříde jsou kvalitnější týmy, ale soutěž je hratelná. My jsme tehdy doplatili na to, že jsme měli plno hráčů zraněných, proto jsme sestoupili. Byla to škoda."
Od příští sezóny mají v platnost vstoupit nové změny ve fotbale. Bude zrušeno hostování a celkově se mění přestupová politika. Co na to říkáte?
"To je pro mě nová informace, k tomu nemám moc, co více říct."
Myslíte si, že by mohlo mít zrušení hostování nějaký vliv i na Váš tým Žitovlice?
"Tak pokud se hostování zruší, určitě to bude horší než dosud, protože forma hostování je dobrá pro fotbalisty, kteří se nechtějí někde upíchnout na přestup. Navíc forma hostování byla i levnější záležitost pro kluby, jak získat hráče."
Velmi nepříjemné téma pro hráče jsou zranění. Jak je to u Vás? Prodělal jste také nějaká zranění?
"Přiznám se, že zranění jsem utrpěl teprve první minulou sezónu. Stalo se mi to proti Předhrádí, kdy při střetu s útočníkem, který šel do souboje agresivněji než-li já, jsem si odnesl zlomenou klíční kost. Bohužel mi kost špatně srostla a tak jsem musel jít na další operaci. Od té doby tam mám destičky, které mi tu kost drží. "
Co říkáte na web www.fotbalunas.cz ? Sledujete ho?
"Já osobně jsem strašně rád, že takový web někdo udělal. Je to dobré pro hráče nižších soutěží. Mohou zaujmout někoho z týmů z vyšších soutěží. Web se mi moc líbí a rád si o sobě, o týmu a ostatních něco přečtu."
Nyní mi dovolte klasickou otázku, kterou pokládám vždy. Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým v Čechách a v zahraničí?
"Můj nejoblíbenější český klub nemůže být jiný než SK Slavia Praha. Ze zahraničních týmů mám rád Chelsea nebo Real Madrid."
Děkuji Vám za rozhovor a rád bych Vám popřál i do jarní části hodně skvělých výkonů a ať se daří i Vašemu týmu Žitovlic. Jaro bude mimořádně vyrovnané a díky tomu je soutěž IV.B zajímavá.
"Děkuji, také se již nemůžu fotbalového jara dočkat (smích)."

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.