ROZHOVOR: O MMA i zákulisních praktikách s Dominikem Holánkem

V jedenáctém kole se útočník Loučeně Dominik Holánek blýskl hattrickem a asistencí během prvního poločasu, díky čemuž Loučeň porazila Hrubý Jeseník 7:0 a on sám se stal zcela s přehledem hráčem kola. Nyní, v jedenáctém kole soutěže, se stal prvním hráčem ve své soutěži, kterému se toto ocenění povedlo zopakovat a to především zásluhou dvou přesných střel při vítězství nad Městcem v poměru 4:0. Přinášíme vám tak s talentovaným útočníkem druhý rozhovor, který se již nebude ani tak zaobírat fotbalovými úspěchy, o nichž jsme již napsali, jako zajímavostmi z hráčova života.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jako prvnímu v soutěži Vám mohu gratulovat k ocenění pro hráče kola již podruhé. Jaký máte z prvenství pocit?
Hráč se smíchem odpovídá: "Spíše než nějaké radostné pocity mě nejdříve přepadl údiv. Upřímně, moc nevím, jak se mi to povedlo. Dvakrát mi to tam spadlo a můj tým vede tabulku, což asi fanouškům stačilo, aby mě znovu zvolili. Samozřejmě mě to těší."
Váš trenér Otakar Ottomanský mi řekl, že ho o víkendu Městec svým výkonem zklamal. Co Vás?
Určitě, všichni jsme od něj čekali mnohem více. Jde o tým, který byl vždy silný a ve vzájemných střetnutích to potvrzoval. Dokázali se vyburcovat, chtěli vítězit a také vítězili. Teď na nás působili jako odevzdaná jedenáctka, která přijela bez náhradníků a nesnažila se. Až o poločase jim přijeli dva starší pánové na výpomoc.
V kabině musíte mít během Vaší vítězné šňůry skvělou atmosféru. Věříte v zisk titulu?
Atmosféra je perfektní, všichni mají z fotbalu i z výsledků radost a podporují se k ještě lepším výkonům. Máme z toho dobrý pocit. Chceme, aby soupeři v hlavě už prohrávali 0:3, když jsou teprve v autobuse na cestě k nám a myslím, že se nám to začíná dařit. Titul je určitě možný a uděláme pro něj vše. Minulé kolo se náš náskok na prvním místě zvětšil na pět bodů, což nám jistě ještě pomůže.
Hrála Loučeň takhle dobře i v minulých letech?
Minulý rok určitě ne, to jsme nehráli hezký fotbal a neměli jsme výsledky. Před touto sezónou jsme ale vyměnili trenéra a pod vedením Otakara Ottomanského se nám vede skvěle. Pomohlo nám tuto sezónu i to, že minulé roky šel do soutěže vždy jeden tým s vidinou postupu hned od začátku a nešel na to zrovna fotbalovou cestou. Teď tu nikdo takový není a všichni se to snažíme uhrát na hřišti, za což jsem rád.
Máte před vstupem na hřiště nějaký rituál?
Asi jen to, že vážu jako první pravou kopačku. A pak ještě jednu věc, ale nevím, jestli je to rituál nebo spíše jen taková nechutnost. Každopádně je to neobvyklé - vždy si před zápasem holím nárty.
Kdo Vás na zápasech podporuje nejčastěji?
Určitě přítelkyně, jezdí opravdu na každé naše utkání, za což jsem jí moc vděčný. Potom samozřejmě i rodiče, táta mě k fotbalu přivedl a doteď se rád dívá, když hraji.
Jezdíte se i Vy často podívat na nějaký tým?
Teď už ani ne, spíše dříve. Není to u mě tak, že bych se rád díval na hvězdy SYNOT ligy a jezdil do nedaleké Mladé Boleslavi na Milana Baroše a další známé hráče. Spíše zajedu jen někam pár kilometrů v rámci okresu, protože mám v hodně týmech známé a tak se kouknu na jejich zápasy. To mě baví víc.
Přesto určitě někdy sledujete i vrcholový fotbal. Máte nějaký oblíbený tým?
Jednoznačně Barcelonu, to je celoživotní láska.
Určitě jste hodně sportovně založený. Jakým sportům se dále rád věnujete?
Často sleduji bojové sporty a to především MMA. Dříve jsem tento sport sám dělal, ale pak se to už nedalo s prací a fotbalem vše stíhat. Fotbal jsem hrál od dětství a tak zvítězil.
Když se zrovna nevěnujete sportu, tak čemu?
Upřímně mě nic nenapadá. Nemám žádnou zálibu, kterou bych dělal každý den jako čtení ani třeba nic nesbírám. Zkrátka na to nemám příliš času, tak se můj život točí kolem rodinného života, práce a fotbalu.
Snažíte se dodržovat zdravý životní styl nebo vše vyběháte při fotbale?
Velmi dobrá otázka. Dříve jsem na to kašlal a vůbec jsem nepřibíral, ale s věkem jsem o tuto šťastnou vlastnost přišel a tak jsem přešel na zdravý jídelníček. Přesto někdy na chvíli přiberu kilo nebo dvě a a ni nevím, jak.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.