Zdeněk Kostelník tvrdí, že portál fotbalunas.cz je skvělou věcí pro amatérské fotbalisty.

Zdeněk Kostelník z Nivnice se stal díky vašim hlasům Hráčem kola a portálu fotbalunas.cz poskytl právě tento rozhovor.

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdeňku, gratuluji vám k vítězství v anketě Hráč kola. Věděl jste, že taková anketa existuje? Věděl jste, že jste zařazen do Sestavy kola?
Děkuji. Ano, o anketě jsem již věděl, když se o nominacích do sestav jednotlivých kol bavili spoluhráči v minulých týdnech. To, že jsem zařazen do sestavy tohoto kola, jsem se dozvěděl velmi náhodně až někdy v úterý večer, když jsem se chtěl podívat na nějaké detaily ohledně našeho posledního zápasu. Vůbec by mě mé zařazení nenapadlo, muselo to být slabé kolo :-)
Prozraďte něco „fotbalového“ o sobě. Kde jste začínal? Kde jste hrával?
Tak tohle bude u mě na dýl :-) S fotbalem jsem začínal, tuším, v 8 letech v Uherském Brodě, jehož kmenovým hráčem jsem od té doby doposud. Začínal jsem jako brankář, ale hra nohama mně nedělala velké problémy, takže když bylo potřeba, nastupoval jsem občas v poli. Na přelomu mládežnického a dospělého věku jsem odchytal i pár zápasů v mužské divizi, což byla pro mě nejvýše hraná soutěž. Po té přišlo studium na VŠ, kdy nebylo moc času na trénování, a první roky v mužích jsem takřka celé proseděl na lavičce. A tak začala éra mých let hostování v klubech hrajících převážně 1.B a 1.A třídu, kde už jsem ovšem všude nastupoval jako hráč v poli, i když se to skoro každou sezónu tak nějak semele, že musím nějaký ten zápas odchytat, tak jako např. letos v Nedakonicích. Prvním klubem, kde jsem ne krátce hostoval, byl Bánov, následovalo několik let ve Slavkově, a vždy po jedné půlsezóně jsem byl ještě v Újezdci a v rezervě Dolního Němčí. Někde mezitím, po studiu, jsem několik sezon odehrál (možná spíš odstřídal) za kmenový klub v divizi a krajském přeboru. V posledních letech mě zlobila velmi častá svalová zranění, kdy jsem několik jarních částí nehrál raději nikde. Před touto sezónou to vypadalo podobně, ne-li na „předčasný“ konec kariéry. Ovšem téměř na poslední chvíli mě kontaktoval nový trenér Nivnice Mira Ondrůšek, zda bych to ještě nezkusil. Tak jsem to zkusil :-)
V posledním utkání jste ztratili všechny body se Zlechovem. Jak byste viděl zpětně toto utkání.
Toto utkání bylo pro nás velmi smolné. Neříkám, že jsme soupeře nějak válcovali, ale více ze hry jsme asi měli. Ovšem při absenci obou našich stabilních stoperů, jsme se nevyvarovali pár individuálních chyb v obraně, čehož zkušený soupeř skvěle a nemilosrdně využil.
Na hřištích soupeřů jste stoprocentně úspěšní. Doma ne. Čemu to přisuzujete?
Je to souhra asi více faktorů najednou. Jednak to bude asi losem, nějakým štěstím/smůlou v jednotlivých zápasech, a ze všeho nejvíce to bude asi tím, že nám sedí více hra ze zabezpečené obrany. Právě něco podobného, co u nás předvedl Zlechov. Ale takhle se doma moc hrát nedá.
Spadli jste na třetí pozici. Jaké jsou vaše cíle pro tuto sezónu?
Cíle musí být vždy nejvyšší :-) Ale ne, nevím teda, jak to vnímá vedení nebo trenér, ale kdyby nám někdo před sezónou tvrdil, že se budeme pohybovat takhle na špici, tak bychom měli asi pochyby. Nicméně když už se to takhle vyvíjí, určitě se budeme snažit udržet v boji o 1. místo.
O víkendu zajíždíte do Zborovic. Čeká vás těžké utkání. Navíc Zborovice mají ve svém středu nejlepšího střelce soutěže Ivana Grőpla…
Ano, utkání těžké bude. O Ivanovi Grőplovi jsme slyšeli, jeho kvality asi nelze podceňovat. My ale máme Vlasťu Veleckého, Libora Ligase, už oba stopery, a v neposlední řadě stratéga na lavičce :-) Navíc jsem zaslechl, že se má probudit náš „spící“ střelec Honza Máčalík a gólově předskočit Ivana už v tomto zápase :-) Za nějaký ten bod budeme rádi.
Máte oblíbený fotbalový tým, máte své oblíbené hráče?
Ano, jsou to ČSK Uherský Brod a TJ Nivnice. Z hráčů je to již zmiňovaný Vlasťa Velecký :-) A když to mám vzít vážněji, tak od mala fandím Barceloně. Oblíbenými hráči jsou pak momentálně Alexis Sanchez, Neymar, a musím uznat umění Marcella z Realu. Dříve jsem obdivoval dovednosti a hru Ronaldinha.
Čemu se věnujete kromě fotbalu?
Kromě nějaké té práce, když zbývá čas a nekryje se mi to s fotbalem, hraji závodně i florbal. Obecně sport aktivně i pasivně tvoří u mě velkou část volného času. Dál se snažím alespoň trochu věnovat přítelkyni, ale myslím, že ona, z toho ženského pohledu, to vidí asi trošku jinak :-) Vždyť to asi znáte :-) Ale jinak mi fandí, a za to jsem moc rád.
Co říkáte na webový portál fotbalunas.cz?
Už to v předchozích rozhovorech bylo několikrát zmíněno, že je to skvělá věc pro nás amatéry. Pod to se podepisuji, a musím dodat, že je to vlastně jediné „médium“, kde se nezúčastněný může dozvědět i o nás hráčích, kteří zrovna nejsme nejlepšími střelci :-) Zároveň je to další dobrá věc z hlediska plnění týmových kas či lednic. No, asi budu muset přinést tu bonboniéru jak je u nás obvyklé :-D Chválím nápad, jen tak dál;-)
Zdeňku, děkuji velmi za rozhovor a ať se vám plní nejen klubová kasa :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Ořechov 17 57:29 35
2 TJ Buchlovice 17 36:23 33
3 TJ Topolná 17 28:18 33
4 1. FC Polešovice 17 33:22 32
5 TJ Zdounky 17 45:29 29
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Martin Bartek 18
2 Martin Zálešák 17
3 David Moravec 17
4 David Červenka 14
5 Jakub Kowalík 14
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 69 58,5% 0
2 David Večeřa 56 53,3% 0
3 Petr Štangl 49 55,1% 0
4 Tomáš Krejča 39 52,7% 0
5 Ladislav Beran 37 52,9% 0
Zobrazit celou tabulku