Mým vzorem je Thierry Henry, říká Michal Příhoda

Ještě minulou sezonu hrál za tým Stonařova, kde hrával I.B třídu. Jeho kvalit si všimli o soutěž výš v Koutech, a tak se útočník Stonařova vydal na svou A-třídní misi. V posledním kole nasázel dva góly Telči a pomohl tak svému týmu k vysoké výhře. Jeho dosavadní střelecký účet se zastavil na devíti gólech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, byl jsi fanoušky zvolen hráčem 12. kola I.A třídy skupiny B kraje Vysočina, jak bys zhodnotil nedělní utkání?
Ahoj Ondro, myslím, že kdo na zápas dorazil, nelitoval. Bylo se na co koukat od začátku do konce. V úvodu zápasu jsme si připadali jak na matějský, ale soupeř nás svou chybou dostal zpátky do hry. Najednou jsme byli všude dřív, napadalo nám tam takřka všechno a takovou třešničkou na dortu byl přímý kop Havlise (Jakub Havelka, pozn.red.), který ranou z dobrých 30ti metrů vyhnal z rohu domácí branky všechny pavouky. Druhý poločas jsme si hlavně chtěli pohlídat výsledek. To se podařilo a po zásluze jsme si odvezli 3 body.
Koutům se v letošní sezoně příliš nedaří. Jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezony?
Začátek skvělý, první zápas výhra 6:2, pak 3 remízy, kdy jsme se o body připravili vždy sami. A pak? Nešlo to, nedařilo se a čím víc člověk chce, tím víc to nejde. Jsem v Koutech nový a vím, že z loňské sezóny tu jsou všichni zvyklí na úplně jiné výsledky a postavení v tabulce.
V dalším kole Vás doma čeká Želetava, která sbírá body pouze na svém hřišti. Jak tento duel vidíš?
Proti Želetavě hraju rád, v dresu Stonařova se mi na ni celkem dařilo, rád bych na to navázal. Dohráváme teď 2 zápasy doma a 6 bodů je pro nás povinnost, pokud chceme přezimovat v klidnější části tabulky. V neděli nás nečeká nic lehkého, že Želetava nemá venku ani bod, to neznamená vůbec nic.
Odbočíme od fotbalu? Co mimo něj děláš?
Moc bych neodbočoval. Když nejsem na hřišti, tak jsem buď v práci, s přítelkyní nebo spím.
Máš nějaké koníčky?
Většinou je to zase sport, tenis, futsal, nohejbal. Občas rybařím nebo koukám na seriály. Žádný zvláštní koníček nemám.
Zkusme se vrátit na začátek…jak a kdy jsi se dostal k fotbalu? Kdo tě k němu přivedl?
Když mi bylo 6, můj starší brácha mě vzal na trénink žáků ve Stonařově. Dodnes si pamatuju první kolečko okolo hřiště a první zápas v Třešti na písku. Bylo to tenkrát celkem vtipný, když jsem místo chráničů měl ponožky a dres od střídajícího Pepíka Dvořáka.
Jaké je tvoje oblíbené číslo dresu? Jaké nosíš teď?
No vzhledem k tomu, že Thierry hrál se 14kou, tak to je číslo 14. Jinak pravidelně nosím dres číslo 4.
Máš nějaké rituály před zápasem?
Když vlezu na hřiště, většinou si jednou cvičně vystřelím. Jinak asi nemám. I když teď jsem v Telči byl den před zápasem s přítelkyní na pizze, a tak jsem se jen tak letmo jel podívat, kde budeme další den hrát. Zafungovalo to, ale nevím, jestli by se mi chtělo jet dvakrát za víkend třeba do Náměště.
Komu fandíš v profesionálním fotbale? Máš nějaký vzor?
Na Euru 2000 jsem poprvé viděl v dresu Francie hráče jménem Thierry Henry. Okamžitě jsem si ho oblíbil, a to je ještě slabý slovo. S tím souvisí i klub. Už skoro 15 let fandím Arsenalu. V domácí soutěži pak Spartě.
Stanovil sis nějaký cíl, kterého bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
Hraju fotbal, protože mě baví, chci dávat branky a chtěl bych určitě jednou zkusit i vyšší soutěž dokud mi nohy drží pohromadě. Uvidíme.
Vyhrát hráče kola je věc, která se jen tak nepovede. Bude po Tobě týmový pokladník požadovat nějaký příspěvek?
Tak to nevím, na nějakou korunu a flašku mě tahle sranda asi přijde.
Tak to bude vše, děkuji, ať se daří.
Díky, Tobě taky a třeba zase někdy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.