ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo, 1.A třída sk. B: „Na prvním místě je tým,“ říká skvělý fotbalista a futsalista Marcel Rodek

Marcel Rodek je skvělý futsalista, který nedávno dostal pozvánku do futsalové reprezentace. Kromě futsalu se mu ale také skvěle daří ve velkém fotbalu a po skvělém výkonu byl uprostřed tohoto týdne vyhlášen podruhé v sezóně Hráčem kola. Znovu se tak můžete těšit na pestrý rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marceli, podruhé si byl zvolen Hráčem kola, jaké jsou Tvé bezprostřední dojmy tentokrát? Je radost menší nebo naopak větší?
„Tak tohle nemůže omrzet. Radost je samozřejmě veliká. Děkuji všem, co mi poslali hlasy.“
Stále trváš na tom, že nejsi kanonýr? (řečeno s úsměvem)
„Ano, nikdy jsem typický útočník nebyl. Mám radši hru pod útočníky. Je pravda, že dozadu se mi moc nechce (řečeno s úsměvem), tak se to snažím spoluhráčům oplácet prací dopředu, tedy nějakou přihrávkou či gólem.“
V letošní sezóně si během deseti kol vstřelil 12 gólů a jsi nejlepším střelcem Sport Invest 1.A třídy skupiny B, to přece není náhoda nebo ano?
„Jednou se mi něco podobného povedlo v Hradištku, kde jsem nastřílel během jedné sezóny 27 gólů. Pár jich ovšem bylo z penalt. Asi se mě stále drží štěstí. Náhoda nebo štěstím nevím, měl jsem směrem dopředu volnost, které využívám i v Klecanech. Trenéři mě nesvazují defenzivními úkoly, takže možná proto mám víc sil na tlačení se před bránu.“
Volnost Ti očividně velmi svědčí. Jak Tvé výkony hodnotí trenéři a spoluhráči?
„Asi kladně. Na to se musíte zeptat jinde. Jak říkám, kluci pečlivě brání a my se jim to musíme vpředu snažit oplácet. Předpokládám, že když se vyhrává, tak jsou spokojeni všichni. Já, spoluhráči i trenér. Koho by také bavilo prohrávat a nedávat góly?“ (úsměv)
Určitě nikoho. Zmínil si, že si v Hradištku nastřílel během jedné sezóny 27 gólů, myslíš, že by si reálně mohl v letošní sezóně tuto hranici atakovat?
„Tohle nelze říci. V Hradištku jsem neodehrál ani všechna utkání kvůli futsalovým povinnostem. Teď mi podzim vychází tak, že se zápasy nekryjí, takže opravdu nevím. Bylo by to určitě krásné, kdyby se mi něco podobného podařilo zopakovat. Použiji známe, ovšem pravdivé klišé, že na prvním místě je tým a až potom individuální výkony.“
Alan Shearer kdysi prohlásil, že není důležité jaké jméno nosíš vzadu na dresu, ale jaký znak vpředu na prsou. Co na tohle přísloví a vůbec fantastického legendárního hráče říkáš?
„Alan Shearer je legendou, která dokázala dát gólu už ze šatny (řečeno s úsměvem), takže na tom něco bude, ale abych pravdu řekl, můj oblíbenec to nebyl. Mám rád typologicky jiné hráče. Z dřívějších dob třeba Zidane nebo Ronaldinho a ze současnosti Messi s Neymarem. Momentálně nosím na prsou znak Klecan a dělám vše pro to, abychom vyhrávali a lidé v klubu byli spokojeni.“
mínil si Lionela Messiho. Kdo je podle Tebe v současnosti nejlepším hráčem na světě? Lionel Messi nebo Cristiano Ronaldo?
„Musím říci, že Leo Messi. Od malička fandím Barceloně, takže tady není o čem. Oba jsou to velcí hráči a moc lidí mě teď asi rádo mít nebude, ale Cristiano není Messi. Ronaldo dává góly, to ano, ovšem Messi také, ale spoustu toho ještě vymyslí. Nevzteká se, když mu někdo nepřihraje. Abych to shrnul, oba posunuli fotbal dál, ale Messi je ještě o stupeň výš, a když přidáte k Messimu Neymara a pistolníka Suáreze, je to fotbalová filharmonie. Příznivcům Realu a Ronalda se omlouvám.“ (řečeno s velkým úsměvem)
Na závěr důležitá otázka. Miluje jsme se bavili o tom, že si působil ve futsalové reprezentaci a rád se do ní vrátil. Je pravda, že si nedávno dostal pozvánku do reprezentace?
„Ano. V neděli odlétám do Srbska, kde odehrajeme dvě přátelská utkání.“
Děkuji mnohokrát za rozhovor a za celý Fotbalunas.cz Ti přeji, ať se Ti v Srbsku daří!
„Také děkuji. Za závěr chci ještě popřát našemu kapitánovi a nejstaršímu hráči, to nejstarší prosím tučně, který se nedávno zranil v utkání s Dlouhou Lhotou, brzké uzdravení.“ (velký úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.