ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 8.kolo Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je to Petr Hornof z Lužné, hráč SK Rakovník. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mockrát jste v okresním přeboru nenastoupil, nebo se pletu? Jaké to je si „odběhnout“ z krajské soutěže do okresu?
Ano, máte pravdu, dokonce tohle byla moje premiéra v okresním přeboru. Změna tam je, ale moc zápasů jsem tam neodehrál, tak nemůžu porovnávat podle jednoho utkání... Člověk tam má na všechno mnohem víc času.
Sledujete vývoj II. třídy? Jakou má podle vás tato soutěž úroveň, a které týmy jsou aspiranty na vítěze?
Samozřejmě že ano. Úroveň určitě není vůbec špatná. Plno zápasu se odehraje kvalitních. Soutěž je hodně vyrovnaná, ale tipuji, že o nejvyšší příčku se poperou rakovnické týmy.
Jak se léčilo vaše zranění oka, které jste utrpěl od spoluhráče před několika týdny? Už můžete plnohodnotně hrát?
Bohužel trošku déle, než jsem čekal, ale momentálně jsem už v pořádku a na nedělní zápas budu připraven.
Vaše místo je na stoperu, ale občas se vám povede dostat se i do ofenzivy, třeba jako v Pavlíkově. Jak se vám hrálo a čím jste si podle vás hráče kola zasloužil?
Hrálo se mi dobře, to i proto, že si člověk v ofenzivě může dovolit mnohem víc než při bránění. Řekl bych, že jsem si to zasloužil asi dobrým výkonem (smích).
Máte zkušenosti s ligovými kluby, kde jste v mládežnickém věku působil. Nakolik byly tyto roky pro vás výživné? Co je vaší největší předností?
Ano výživné byly. Hlavně Příbram mě toho hodně naučila - co se týče techniky s balónem a taktické přípravy. Další skok v kariéře byl v Mostě, kde ze mě udělali z ofenzivního hráče defenzivního, a kde jsem se naučil plno taktických věcí, které by stoper měl umět. Poděkovat za to, co umím ve fotbale, můžu hlavně dvěma trenérům - panu Barborikovi a panu Černému (trenér ČR - U16).
Vedle jakého stopera byste si chtěl jednou zahrát?
Přímo jedno jméno vám nedokážu říct, ale rád bych si zahrál se starším zkušeným hráčem, který má zkušenosti z ligy a mohl bych se od něho něco naučit.
Očekával jste průběh české reprezentace v kvalifikaci na Euro tak hladký? Jak se vám projev národního týmu líbí?
Až takhle hladký jsem nečekal. Favorizoval jsem ve skupine hlavně Nizozemce a Češi jsem doufal, že se poperou o druhé postupové místo. Co se týče herního projevu reprezentace, tak ten se mi paradoxně líbil se silnějšími týmy. Ale zápasy s Lotyšskem a Kazachstánem nám podle mě moc nevyšly. A také dostáváme zbytečně a laciné góly. Ale doufám, že ve Francii na Euru minimálně postoupíme ze skupiny!

Autor: Bianka Hofrichtrová

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.