Rozhovor s hráčem kola - Jan Pomykacz

Zatím nejobsáhlejší rozhovor nám dnes poskytl hráč minulého kola Jan Pomykacz. Ten si nominaci do sestavy kola zajistil dvěma brankami proti Bohumínu, v hlasování ho pak k vítězství přivedla nevídaně velká divácká podpora.   

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím, stal jsi se hráčem kola, co na to říkáš?
Dobrý den, chtěl bych poděkovat všem fanouškům, spoluhráčům, kamarádům a rodině, kteří mě podpořili svým hlasem. Velice si toho vážím. Je to vlastně poprvé od starších žáků, co jsem vyhrál nějaké individuální ocenění :)
V zápase s Bohumínem jsi vstřelil dvě branky, jak padly?
První gól padl až ve 24. minutě. V tu dobu jsme už měli vyhrávat 4:0, ale nedokázali jsme dát gól. Maty Volný mi nacentroval míč na hranici pokutového území a z voleje jsem prostřelil brankáře. Při druhém gólu jsem dostal míč na půlce, utekl jsem po lajně, vzal jsem míč do šestnáctky a brankáři jsem dal jesle, i když jsem mířil na zadní tyč :)
V mládežnických kategoriích jsi vyhrával nejlepšího střelce často, bude to tvým cílem i v OP? Po dvou kolech to máš rozehrané dobře.
Je pravda, že od přípravky po starší žáky jsem se pravidelně stával nejlepším střelcem ligy. Loňská sezóna byla pro mě první mezi muži a musím říct, že jsem čekal od sebe lepší podzim, ale hodněkrát jsem začínal i na lavičce a dostával jsem se do zápasu na pár minut. Na jarní část sezóny se změnil trenér, ale bohužel jsem šel do začátku sezóny zraněný a v prvním zápase jsem odehrál 16 minut a musel jsem střídat. Vrátil jsem se až ke konci sezóny a to se mi začalo dařit, když jsem za 5 zápasů dal 11 gólů. Určitě bych se rád stal letos nejlepším střelcem, po 2 kolech mám 3 góly, ale měl jsem jich dát více proti Bohumínu. Konkurence je silná a v lize je hodně dobrých útočníků, takže to nebude vůbec jednoduché stát se nejlepším střelcem ligy.
Za MFK Havířov hraješ už 14 let, nechtěl by sis vyzkoušet jiné angažmá?
Za MFK hraju celou svoji kariéru, momentálně jsem spokojený, máme dobrou partu. V zimě jsem měl pár nabídek z vyšších soutěží, ale rozhodl jsem se zůstat.
Po příchodu pana Bugáně šel fotbal v Havířově nahoru, projevilo se to nějak i na B-týmu?
Jsem rád, že konečně jde fotbal v Havířově nahoru. Už loni mohlo Áčko postoupit do 3. ligy, kdyby zvládlo zápas na Hlubině. Věřím, že letos to zvládnou a postoupí. V B-týmu jsme teď dostali nové balóny, což je super a ještě přes léto se trochu opravilo spodní hřiště, na kterém trénujeme a hrajeme zápasy. To je skvělé, protože v předchozích letech to bylo ve velmi špatném stavu. Chtělo by to jen nové dresy :)
Myslíš, že se někdy naskytne šance zahrát si alespoň pár minut za áčko?
To si nemyslím, v A-týmu jsou dobří hráči. Muselo by asi přijít spousta zranění, což doufám, že se nestane. A musel bych potrénovat hodně fyzičku. Zase třeba pokud budou mít jistý postup několik kol před koncem, tak by se nějaká šance mohla naskytnout na pár minut.
Jak těžké je skloubit studium v Olomouci s fotbalem v Havířově?
Studuju práva v Olomouci a hodně záleží na rozvrhu, co budu mít, protože každý semestr máme jiný rozvrh. Takže se může stát, že budu muset být celý týden v Olomouci a nebudu stíhat ani jeden trénink, což doufám, že se nestane.
Díky za rozhovor, chtěl bys něco vzkázat fanouškům?
Ještě jednou děkuju všem, co mi dali hlas. Moc si toho vážím. Byl bych rád, kdyby se začala zvedat návštěva i na B-týmu, když teď se to hodně zvedá na Ačku. Taky děkuju za rozhovor.

Autor: Ondřej König

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.