Nevěděli jsme, co od soutěže čekat, přiznává Matoušek z Náměště

Mojmír Matoušek z Náměště podrobně popisuje zápas s Křižanovem. Mluví o cílech svého celku i zápase, který jeho tým čeká na horké třebíčské půdě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mojmíre, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Dobrý den a děkuji. Rozhodně čeká, s pokladníkem máme velmi dobrý vztah. Takže už teď raději začnu dělat v práci přesčasy (smích).
Sledoval jsi hlasování? Kdo ti poslal nejvíce hlasů?
Nesledoval, ale dostal jsem podrobný report na tréninku. Nejvíce hlasů poslali tedy právě kluci z kabiny a realizační tým.
O víkendu jste přehráli Křižanov. Jak bys zápas popsal?
Velice těžký zápas, chyběli nám někteří hráči základní sestavy, ale i přesto jsme zápas úspěšně zvládli. Křižanov byl začátkem prvního poločasu rozhodně lepším a aktivnějším týmem a nás do ničeho moc nepustil. Obraz hry se paradoxně změnil po naší první inkasované brance, kdy jsme se semknuli a začali hrát náš fotbal. Brzo jsme odpověděli na 1:1 a mohli jsme ještě pár branek do konce poločasu přidat. Poločasová pauza nám moc nepomohla a opakoval se průběh začátku prvního poločasu. Hosté byli zase aktivnější a důraznější, tento tlak jsme však zvládli a převzali jsme znovu otěže zápasu. Vypracovali jsme si znovu několik dobrých příležitostí a odměnou byla nakonec konečná branka Radka Bednáře na 2:1. Hosté nesložili zbraně a ke konci utkání nás zatlačili, ale branku výrazně neohrozili. Cíl splněn, 3 body.
Hosté hned zkraje neproměnili penaltu. Co říkáš na brankáře Štolfu, který si s touto situací poradil ve druhém zápase v řadě?
Neuvěřitelné, skvělá forma. Zatím jedna inkasovaná branka, hned se hraje lépe, když máme za sebou takovou zeď.
Povedlo se ti vstřelit branku. Můžeš nám ji popsat?
Výborná přihrávka mezi stopery od Kuby Tomka. Naběhl jsem si do volného prostoru, poté obešel brankáře a doklepával do prázdné branky.
V dalším kole jedete do Třebíče. Co od zápasu čekáš?
Jak jsme sledovali, tak Třebíč hodně posílila o zahraniční hráče a začátkem soutěže tam měla velice zajímavé výsledky. Třebíč bereme jako jednoho z adeptů na vítězství v soutěži. Avšak věřím, že zápas zvládneme a Třebíč připravíme o všechny body. Očekávám velmi fotbalové utkání a na zápas se velmi těším.
Se soupeřem jste hráli i loni. Co by na něj mohlo platit?
Loni jsme Třebíč právě na jejich hřišti porazili 2:3, ale to měli minimálně půlku základní sestavy úplně jinou. Co si pamatuji, tak se tam sehrál na velmi dobrém trávníku hezký, rychlý a kombinační fotbal. Minule jsme dali víc branek než soupeř a o to se pokusíme i teď o víkendu (smích).
Vstup vám vyšel parádně. Jaké jsou ambice Náměště?
Za tento začátek jsme hrozně rádi, úplně jsme nevěděli, co máme čekat a chceme v těchto dobrých výsledcích rozhodně pokračovat i nadále. Náš lodivod Sláva Havránek nám to naordinoval jasně, hlavní dlouhodobý cíl je postup a k tomu máme krátkodobé cíle, vyhrát každý zápas (smích).
Zkus postavit jedenáctku nejlepších hráčů, se kterými ses v týmu potkal na hřišti…
Tady si to trochu ulehčím a řeknu, že sestava z minulého zápasu (každý si dohledá na portále). Byla vítězná a to je důležité, je to kolektivní sport a s každým v týmu se mi hraje dobře.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Za žáky jsem hrával krajního záložníka, v dorostu jsem přešel na střed zálohy a tam mě to rozhodně baví nejvíc.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je semnou už vlastně od mala, takže je to rozhodně nedílná součást mého života. Skvělá možnost odreagování, zábavy a setkávání s kamarády. Je to hra pro ty nejchytřejší (smích) a pro mě sport číslo 1.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Výborný projekt a jsem rád, že něco takového tu máme pro nás hráče z nižších soutěží. Přeji hodně úspěchů do dalších let.
VÝBĚR MOJMÍRA MATOUŠKA:
Největší kliďas týmu:
Rozhodně Radek Bednář, toho jen tak nic nerozhodí.
Největší srdcař týmu:
Kapitán a legenda týmu Honza Rubák.
Největší bavič týmu:
Fanoušek Arsenalu Martin Preisner.
Nejrychlejší hráč týmu:
Máme více rychlých hráčů, ale já musím vybrat pokladníka Martina Chadima, snad si to přečte a škrtne mi nějakou pokutu (smích).
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Marek Štolfa, lepší se vyhnout a schovat se v kabině (smích).
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.