Jako tým potřebujeme dozrát, říká Bednář z Náměště

Náměšťský střelec Radek Bednář nenechal náhlednout pod pokličku a nechal si pto sebe ambice svého celku. Jak se zpětně kouká na poslední dvě sezony a co čeká od Koutů?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji, určitě čeká. Budu si muset pokecat s pokladníkem, kolik to přesně bude.
Sledoval jsi hlasování? Kdo ti poslal nejvíce hlasů?
Máme společnou skupinu, kde jsem se dozvěděl až po konci hlasování celkový výsledek. Nejvíc hlasů určitě poslali spoluhráči a další lidi kolem týmu.
O víkendu jste přehráli Rokytnici. Jak bys zápas popsal?
Docela typické úvodní utkání sezóny. Ze začátku zápasu se nic moc nedělo, ale jak se blížil konec prvního poločasu, začali jsme si vytvářet první větší šance. Povedlo se nám nakonec dát dvě branky, což nás uklidnilo do zbytku první půle i pro druhý poločas. Ve druhé půlce měl nějaké větší šance i soupeř, ale naštěstí se nám povedlo zápas dohrát s nulou. Určitě bychom potřebovali být efektivnější v zakončení. Kdybychom přidali ještě jednu nebo dvě branky navíc, hrálo by se nám ještě o něco lépe.
V závěru prvního poločasu jsi vstřelil dvě branky. Můžeš nám je popsat?
Na první gól jsem dostal nádhernou přihrávku za obranu od Kuby Tomka, udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné brány. Druhý gól byla zásluha hlavně Martina Chadima a jeho klasické přihrávky levačkou před bránu. Já už jsem se pouze soustředil na trefení branky, což se mi naštěstí povedlo.
Kladl soupeř odpor i po přestávce?
Rokytnice to určitě nezabalila. Ke gólu jim u některých šancí taky moc nechybělo, takže pořád měli šanci se zápasem něco udělat. Musím kluky pochválit, že zápas odehráli s nulou.
V dalším kole jedete do Koutů. Co od zápasu čekáš?
Jsem na to hodně zvědavý. Známe se z minulé sezóny, kdy byly oba zápasy zajímavé až do poslední minuty. Bude to pro nás výzva, protože hrajeme venku, ale věřím, že to zvládneme a odvezeme si 3 body.
Jak probíhala letní příprava?
Byla celkem náročná, ale nic co by se nedalo zvládnout. Měli jsme několik přáteláků a bylo fajn, že se do přípravy zapojilo hodně dorostenců. Věřím, že z pohledu kondice nás trenér připravil dobře.
Zažili jste dva pády v řadě. Jak se zpětně díváš na obě sestupové sezóny?
Krajský přebor byl nad naše možnosti. Po odchodech některých klíčových hráčů do konkurenčních týmů se ukázalo, že za ně nemáme plnohodnotné náhrady. Pád z I.A třídy už mrzí daleko víc, protože silou kádru bychom na takovou soutěž měli mít. Bohužel to vypadá, že potřebujeme dozrát a nabrat více zkušeností. Spoustu bodů jsme poztráceli v posledních minutách zápasu špatnými rozhodnutími. Na druhou stranu to bereme jako součást cesty, na kterou se celý klub vydal. Hodně nám teď záleží na výchově hráčů v mládežnických kategoriích, abychom dokázali dospělé týmy doplňovat místními, kteří mají ke klubu vztah. Věřím, že pokud na této cestě vydržíme, bude se nám to v budoucnu vracet třeba formou postupu do vyšších soutěží.
Jaké jsou vlastně vaše ambice v nejnižší krajské soutěži?
Máme v týmu nastavené nějaké cíle, ale nechám si je pro sebe. Chceme se hlavně v každém zápase porvat o výhru a dělat radost fanouškům, kteří se na naše zápasy chodí dívat.
Zkus postavit jedenáctku nejlepších hráčů, se kterými ses v týmu potkal na hřišti…
Tady si to usnadním a vyberu základní sestavu z našeho posledního zápasu a sebe posadím na střídačku (smích). Tonda Štolfa - Martin Preisner, Marek Veselý, Kuba Tomek, Roman Dufek - Marek Štolfa, Mojmír Matoušek, Adam Křivánek, Martin Chadim - Honza Rubák, Petr Kučera.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
V posledních sezónách se to střídalo, ale nejraději asi útok nebo pravý kraj zálohy.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě hlavně zábava, možnost pohybu.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je skvělé, že existuje portál, který se věnuje nižším soutěžím. Držím palce všem, kdo se na projektu podílí.
VÝBĚR RADKA BEDNÁŘE:
Největší kliďas týmu:
Jako kliďas mi přijde Adam Křivánek
Největší srdcař týmu:
Tady je to jasné, určitě Marek Veselý
Největší bavič týmu:
Máme v týmu hodně vtipálků, ale vyberu třeba Martina Preisnera.
Nejrychlejší hráč týmu:
Rychlých hráčů máme několik. Nejrychlejší teď bude asi Martin Chadim.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Jednoznačně Marek Štolfa. Když trefí tyčku nebo břevno, třepe se celá branka.
Děkuji za rozhovor.
Taky díky a přeji portálu fotbalunas.cz hodně návštěvníků!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.