Byla by škoda postup nevyužít, myslí si Škutchan z Nedvědice

Filip Škutchan z Nedvědice popisuje duel s Počítkami a mluví i o zranění svého spoluhráče. Dozvíte se i to, jak se v Nedvědici dívají na možnost postupu do vyšší soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
No, určitě mě kluci o nějakou tu lahvinku stáhnou.
Sledoval jsi hlasování? Kdo ti poslal nejvíce hlasů?
O nominaci na hráče kola a následném vítězství jsem se dozvěděl až od svých studentů po hlasování, takže vůbec nemám tušení, kdo mi poslal nejvíce hlasů (smích).
O víkendu jste porazili Počítky. Jak bys zápas popsal?
Na Počítky jsme pro letošní sezonu volili taktiku povolit utáhnout. V podzimním zápase jsme povolovali dokonce až do stavu 0:3, v domácím prostředí jsme naštěstí prohrávali jen 0:2, a tak se nám zápas otáčel snadněji. Samozřejmě si dělám legraci. Nebyl to vůbec jednoduchý duel. Myslím, že úvod utkání lehce ovlivnila páteční rozlučka a následná uvítací párty jednoho z našich dlouholetých spoluhráčů, který se vrátil z ciziny. Naštěstí jsme po úvodní katastrofální patnáctiminutovce uklidnili hlavy a dokázali jsme vcelku s přehledem zápas otočit a soupeře přehrát.
Během první půle jsi vstřelil dvě branky. Můžeš nám je popsat?
První branku mně po parádní individuální akci předložil náš ostrostřelec Roman Šikula a já už jsem jen doklepl míč do brány. Druhý gól padl z přímáku. Trefil jsem vcelku hezky na stranu brankáře, ale myslím, že to byla hlavně chyba gólmana, který po vystřelení udělal úkrok za zeď.
Tvůj spoluhráč Christian po zákroku Ondřeje Tomana opustil utkání se zlomeninou lýtkové kosti. Proč bylo utkání tak vyhrocené?
Jsem si jistý, že to od Ondry nebyl žádný úmysl. Byl to takový nešťastný zákrok, kdy šli oba proti míči a oba si mysleli, že u něj budou první. Možná bohužel pro Toma, že u míče byl první právě on a Ondra trefil přesně jeho nohu. Doufám, že takové zákroky a následná zranění na fotbalových trávnících dlouho neuvidím. Pořád se jedná pouze o fotbal a zdraví hráčů by mělo být to nejdůležitější.
V příštím kole jedete do Radešínské Svratky. Co od zápasu čekáš?
Podle mých informací by už Svratka neměla o nic hrát. Jejich sestup je pro mě velkým překvapením po tom, co předvedli v prvním zápase proti nám. Očekávám nelehký zápas, protože nepojedeme v plné sestavě. Navíc bude trenér chtít určitě dát větší prostor těm, kteří se v sezoně nedostávali na trávník tak často. Přesto věřím, že odvezeme 3 body a potvrdíme dobrou formu ze závěru sezony.
Po sestup jste soutěž hned ovládli. Co říkáš na úroveň 1. B. třídy?
Sestup jsem nezažil, ale vím, že kluci určitě tým na záchranu v 1.A.třídě měli, jen tam chyběla určitá zkušenost v důležitých momentech sezony. Doplatili na velmi mladý tým. Všichni vidíme, že úroveň všech soutěží klesá. Ani 1.B třída není výjimkou.
Zajistili jste si postup. Přijmete ho?
Postup se mě už netýká, ale myslím, že kluci si postup nenechají ujít. Byla by škoda to nevyužít.
Komu fandíš?
Jsem fanoušek klubů v blízkém okolí. Přeji Zbrojovce a Jihlavě. Ve Fortuna lize mám nejblíž ke Spartě a v cizině je to určitě Tottenham Hotspur FC.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Fotbal hráli oba bratranci. Viděl jsem to u nich a chtěl jsem taky. Na první trénink mě dovedli určitě rodiče, mohlo mi být třeba 5 let.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Střední záloha.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Odreagováním, zábavou, prostředkem pro spojování lidí.
VÝBĚR FILIPA ŠKUTCHANA:
Největší kliďas týmu:
Máme jich v týmu spoustu, mezi ty největší patří: Tom Christian, Láďa Trdý. To jsou hodně velcí kliďasi, které nerozhodí ani několik špatných rozhodnutí sudích.
Největší srdcař týmu:
Vojta Štefka a nemůžu nezmínit realizační tým (trenér Rumpík, předseda Vejrosta a kustod Fanda Mareš).
Největší bavič týmu:
Roman Šikula, ale občas nás pobaví i Láďa Trdý.
Nejrychlejší hráč týmu:
Míša Vašíček, Pivovarčíci, Šimon Kroupa.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Nikdo mě nenapadá. Takového asi v týmu nemáme.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.