Jaro máme vždy lepší, usmívá se Martinčič z Bohdalova

Michal Martinčič pomohl Bohdalovu k výhře nad Moravskými Budějovicemi. Co čeká od zápasu na hřišti Staré Říše a komu ze svého týmu by nejvíce přál třetí příčku?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Ahoj Martine, určitě ano. V pátek nemůžu bohužel na trénink, ale věřím tomu, že až přijedu v neděli na sraz do kabiny na zápas, tak to budu mít už v pokutovníku napsané. Pořádek musí být.
Sledoval jsi hlasování? Kdo ti poslal nejvíce hlasů?
První dva dny jsem na to občas kouknul. Určitě kluci z kabiny a dlouholetí kamarádi. V Bohdalově je ale spoustu skvělých lidí, kteří žijí fotbalem, takže věřím, že i nějaký hlas přišel od nich a moc si toho vážím!
Sám jsi mi prozradil, že byla snaha, aby měl Bohdalov oba vítěze. Zjistil jsi, kdo přihrál výhru na tvoji stranu?
Je to tak, Míša Krčál odehrál skvělé utkání, vstřelil svůj první gól za Bohdalov a za mě tenhle rozhovor měl být spíš jeho. Večer jsem mu napsal, že mě to mrzí, že jsem na to sám, ale oba jsme se shodli, že nejdůležitější jsou 3 body a pak dodal, že aspoň nebude muset platit (smích). Určitě věřím, že s výkony, které podává, se do sestavy kola znovu dostane a vítězství ho určitě nemine! Abych se vrátil k druhé otázce, tak netuším. Fabio říkal, že je to pohlídané, ale nedopadlo to.
O víkendu jste porazili Moravské Budějovice. Jak bys zápas popsal?
Těžký zápas, hosté hrozili ze střel zpoza vápna, hrozili dlouhými auty, měli nebezpečné standardní situace, ale branka byla pro tento zápas zavřená. My jsme se museli hlavně zaměřit sami na sebe. Po dvou neůspěších s Počítkami a Radešínskou Svratkou jsme si nechtěli připsat další ztrátu bodů. V poločase jsme vedli 1:0, šli jsme si za svým. Kluci makali, na konci zápasu jsme přidali pojistku a byla z toho další výhra doma a také konečně nula vzadu.
Přispěl jsi několika zákroky. Který byl nejtěžší?
Jak už bylo psáno v reportu, byl tam nájezd, který se mi podařilo chytnout a perfektní střelu hostujícího Svobody, který to tlačil do šibenice, ale naštěstí jsem tam byl včas a stihnul jsem se vyšponovat.
V příštím kole jedete do Staré Říše. Co od zápasu čekáš?
Další nepříjemný soupeř. Už jsem je dvakrát viděl hrát. Mají mladý tým a můžou si klidně pomoci klukama z áčka, bude to hodně běhavé utkání. Na postavení v tabulce se vůbec nemůžeme koukat, protože v téhle soutěži může každý porazit každého. Takže si půjdeme opět za svým a jedeme tam vyhrát.
Souboj o třetí příčku je nebývale vyrovnaný. Co vám v průběhu sezóny chybělo k tomu, abyste bojovali o první dvě postupové příčky?
Bohužel dva velezkušení dlouhodobě zranění hráči Zdenda Novotný a Pavel Neuman plus další drobnější zranění některých hráčů. Kolikrát jsme na zápas jezdili v 11 lidech a některé zápasy jsme díky tomu prohráli. Marodka nás na podzim hodně trápila. Co jsem v Bohdalově dva roky, tak jaro vždycky bylo silnější jak podzim, ale byl bych rád, kdyby se tahle kletba zlomila a měli jsme podzim stejně dobrý jako jaro.
Stále můžete být třetí, ale klidně i osmí. Je pro vás v závěru soutěže konečné umístění důležité?
Ano! Myslím, že můžu mluvit za všechny v kabině, že chceme dosáhnout té nejvyšší příčky. Máme skvělý tým, skvělou partu lidí, co drží pospolu. Věřím, že to dotáhneme do úspěšného konce a skončíme na třetím místě. Nejvíc by si to zasloužil trenér Machatka, který fotbalem žije a v životě jsem od žádného trenéra neviděl takovou připravenost jako od něj!
Co bude klíčem k zisku třetího místa?
Musíme si to uhrát sami, nikdo jiný to za nás neudělá je to jenom na nás, na nikoho se nemůžeme spoléhat, takže plně bodovat ve zbylých třech zápasech.
Komu fandíš?
Bohemians Praha a každému sportovnímu týmu v městě Buffalo v USA!
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S kamarádem na základní škole za barákem.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
V brance. Jednou mě pustili do útoku a nebylo to úplně ono. Od té doby se držím radši pořád v bráně (smích).
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Zábavou, koníčkem a chtěl bych říct, že i druhou rodinou, co jsem našel u kluků v Bohdalově. Největší radost z fotbalu mám, když si můžeme po vyhraném zápase zakřičet vítězný pokřik a zapít to pivem.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Skvělý portál, kde se člověk dozví hodně věcí, když kluby spolupracují. Koukám se i na zápasy ostatních krajů, kde hrají různí kamarádi. Díky za to!
VÝBĚR MICHALA MARTINČIČE:
Největší kliďas týmu:
Lukáš Krčál, Marek Chmelař
Největší srdcař týmu:
Trenér Machatka, ale tady těch lidí je víc. Lidi, co se starají o hřiště Ďolda, Zdenda, Tonda, ať už to je Emča s holkama, co se nám starají o občerstvení! Nerad bych na někoho zapomenul
Největší bavič týmu:
Petr Fabík
Nejrychlejší hráč týmu:
Filip Boháček, Aleš Neuman
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Když se trefí, tak David Toman (smích), ale Luky a Bohy mají pořádný dělobuchy!
Děkuji za rozhovor.
I já děkuji, měj se!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.