ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. B, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Vojtěch Burian z týmu TJ Sokol Hať! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se hráčem kola, jaké jste z toho měl pocity?
Samozřejmě každé takové ocenění potěší. Ale aktuálně je nejdůležitější to, že se začalo dařit celému týmu.
Zaregistroval jste vůbec nominaci do sestavy?
Ano. Přiznám se, že mě to trošku překvapilo.
Jak byste okomentoval svůj výkon?
Do zápasu jsem naskočil na pravém kraji zálohy. Musím říct, že jsem měl povedenější zápasy, ale do defenzívy jsem si počínal jistě a přidal i několik útočných akcí a náběhů směrem dopředu. Můj gól byl ale spíš prací celého týmu především pak Adama Šindlera, který mi to přichystal jako na zlatém podnose. Já jsem se pouze ocitl ve správný čas na správném místě, abych mohl doklepnout míč do prázdné branky
Výkony Hatě jdou nahorů, čím to přesně je? A myslíte, že se vám podaří se zachránit?
Na jaře přišlo několik nových hráčů včetně mě. Těžko můžu tedy hodnotit nějaké rozdíly například oproti podzimní části sezóny. Ale dle slov spoluhráčů a některých fanoušků to do týmu přineslo jisté oživení. Samozřejmě chvíli trvá, než se hráči spolu sžijí, sehrají a celkově si tým sedne. Druhou věcí byla nálada a nastavená hlava. Pro žádný tým není příjemné prohrávat. Pokud se vás navíc drží takto nelichotivá a dlouhá šňůra bez výhry, 18 zápasů tuším, postupně to na vás padá jako těžká deka. Myslím, že to dost ovlivnilo celkově i herní projev, protože často jsme si zezačátku počínali zbytečně nervózně a jako bychom zapomněli hrát fotbal. Proto bylo pro nás důležité utkání v Petřkovicích, kdy jsme otočili nepříznivý průběh z 2:0 na 2:4. Dost velká porce určitého tlaku z nás spadla a sami jsme se přesvědčili v tom, že ještě nejsme odepsaní. Máme za sebou aktuálně tři vítězství v řadě, což smazalo velký bodový rozdíl po podzimní části. Je vidět, že nervozita z nás již opadla a že umíme potrápit i lepší celky, popřípadě je porazit. V následujících zápasech nás čekají týmy naopak z nižší pater tabulky, takže všichni pevně věříme, že se nám ten náš malý jarní zázrak povede dotáhnout do konce a zachráníme se.
Měl jste někdy nějaké vážné zranění?
Největší jsem měl asi před 8 lety, kdy mi protihráč při skluzu nešikovně došlápl na kotník a já skončil s výronem. Od té doby se mě naštěstí drží pouze drobná zranění ve smyslu mírně natažených vazů v koleni či kotníku, které mě mimo hřiště udrží maximálně na 2–3 týdny.
Zlepšil se vám i útok, což předtím bylo docela vaší slabinou, ale aktuálně vám to docela střílí, jak se vám to povedlo prolomit? Nějaká změna taktiky?
Troufnu si drze říct, že snad i já. V posledních měsících jsem v minulém klubu nastupoval spíše na pozici útočníka nebo krajního záložníka. V Hati jsem od trenéra dostal Stejnou důvěru a snažím se ji vracet. Ale samozřejmě bez přihrávek a vybojovaných míčů od spoluhráčů by to nešlo. Celkově si tým sedl. Snažíme se vycházet ze zajištěné obrany a po ziscích balonu využít rychlostí, kterou disponujeme vepředu a dostat soupeře pod tlak, což nám v posledních zápasech vycházelo. Navíc se nám daří střílet branky i ze standardních situací ať už jsou to rohy, nebo přímé kopy, ve kterých je náš expert Jan Kelnar.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.