Dokopná na Spojích je vždy spektakulární událost, říká Ondřej Žák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak sis užil dokopnou? Museli jste někoho hledat, nebo se to obešlo bez větších potíží?
Určitě bylo možné si všimnout, že všechny rozhovory s hráči Slovanu se nesly v duchu vyjmenování co nejvíce spoluhráčů, aby se plnila klubová kasa (náš sazebník je rozmanitý). Zkusím to dnes pojmout trochu jinak, z čehož určitě nebudou mít radost Lukáš Mareška, ani jeho věrný pomocník Mirek. Každopádně k otázce - dokopná na Spojích je vždy spektakulární událost. Od doby, co bývám její součástí, patří k zlatým hřebům večera tzv. „tatarkový skluz“. Letošní ročník nebyl výjimkou a dokonce se mi podařilo najít plnohodnotného nástupce, Maxe, takže bych už možná mohl na příští dokopné zůstat čistý a suchý.
Vysvětlil bys čtenářům, jak takový tatarkový skluz vypadá?
No detaily ohledně potřebného outfitu pro tuto ekvilibristiku bych neprozrazoval, ale v principu se jedná o částečné vyklizení hospody, kdy se uvolní prostor před barem a otevřou se dveře do chodby. Následně je podlaha upravena pro lepší skluz. Čím je upravena se dá odhadnout z názvu a pak už si jen nepopálit hrudník.
Jak hodnotíš výměnu trenéra? Otočilo se to k lepšímu?
Tohle je téma, které se mi špatně hodnotí. Druhou polovinu podzimní části jsem byl indisponován a tak jsem u změny téměř nebyl. Za mě mají na této úrovni respekt všichni trenéři, kteří do toho jdou a to díky času, který tomu věnují. Musí být na každém tréninku i zápasech a nemohou se vymlouvat na neúčast ze všech možných, relevantních i nerelevantních důvodů, jako to děláme my hráči. Přeborníkem je u nás v této disciplíně Michal Ráb.
Proč jsi skončil ve funkci rozhodčího? Jakou nejvyšší soutěž jsi pískal?
Co se týká soutěží, tak nejvyšší jsem rozhodoval krajský přebor. Myslím, že dvě sezóny. Vzhledem k počtu rozhodčích jsme pak ale byli delegováni i třeba na 5 utkání za víkend (včetně mládeže) a taková časová dotace se už neslučovala s pracovním a rodinným životem, tak jsem toho nechal. Adam ten myslím zůstal o sezónu déle, ale teď si nejsem jistý.
Jak dlouho ještě plánuješ hrát?
Pokud mi to zdraví dovolí, což se teď úplně nepotvrzuje, tak bych tomu ještě nějakou tu sezónu dát chtěl. Je to pro mě ideální forma relaxu, kdy člověk nemyslí na povinnosti ve firmě a má minimálně po dobu tréninku či zápasu prázdnou hlavu. Každopádně cítím, že je čas si obšlápnout místo v B-týmu a kdyby se ani to nepovedlo, tak kdyžtak s Vričim založíme Céčko :D
Tobě i tvému bratrovi se před nedávnem narodily dcery. Jak si užíváš role otce a strýce?
Co se týká role strýce, tak to mi asi nenáleží hodnotit, to musí jiní, ale vzhledem k tomu, že se neteř rozbrečí vždy, když se k ní přiblížím, tak je určitě co zlepšovat. Jako otec se snažím doma pomáhat, ale občas je to docela náročné. Hlavně spánková hygiena zaostává a pak není moc energie na nic včetně fotbalu.
Před rokem jsi si střihl na našem webu už jeden rozhovor, kde jsi prozradil, že jsi byl ve Viktorce pouze na pár tréninků než, a teď tě budu citovat, “…zjistili jaké jsem kopyto.” Na Slovanu s tím problém nemají?
No zatím se mi to daří úspěšně kamuflovat, ale nevím, jak dlouho mi to kluci budou žrát (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.