Martin Kulík se již těší, jak se mu narodí malý fotbalista

Třiatřicetiletý útočník rezervy Osové Bítýšky Martin Kulík se stal díky hlasům fanoušků a čtenářů našeho portálu hráčem kola. Jeho dvě branky na půdě Tasova znamenaly remízu 2:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě o hráče kola. Kdy jste začal s fotbalem?
Děkuji. Do balónu jsem mlátil odmala, s klukama jsme chodili na hřiště pořád, ale nějakou soutěž jsem začal hrát až ve 12 letech za žáky v Nedvědici. Asi jako u většiny kluků mě k fotbalu přivedl táta, který fotbal sám hrál.
Na jakém postu nastupujete?
Většinou v útoku nebo někdy na kraji zálohy.
Nějaké úspěchy ve fotbale?
S Ujčovem jsme postoupili do Okresního přeboru, s Březím do III. třídy, bohužel, vždy jen na rok a zase jsme šli zpátky ke „svým“ (smích). Také jsem byl jednou se 17 góly nejlepší střelec v soutěži.
Kde jste tedy všude hrál, než jste se dostal do Osové Bítýšky?
Jak jsem se už zmínil, začínal jsem v Nedvědici, pak jsem ještě hrál rok za žáky Doubravníku. Po nějaké pauze jsem zase začal až za muže v Ujčově, kde jsem hrál pár let, než jsem přestoupil do Březí. Na to moc rád vzpomínám, měli jsme vcelku dobrou partu a myslím, že doteď tam mám spoustu kamarádů, se kterými se vždy rád potkám.
Jak hodnotíte nedělní zápas v Tasově?
Celkově špatně, chtěli jsme tři body, máme jeden, ale vzhledem k tomu, že jsme ještě dvě minuty před koncem prohrávali, tak jsme asi rádi i za ten jeden. Ať se na mě nikdo z Tasova nezlobí, ale hra na jejich hřišti je pro nás vždycky utrpení a většinou to není fotbal, ale spíš ta kopaná…
Byl jste zvolen hráčem kola. Jak se vám hrálo?
No byly už i lepší zápasy, na Tasovském tvrdém hřišti je problém zpracovat balón a normálně nahrát, takže se zpětně divím, že jsem vůbec dal gól. (směje se) Každopádně bych chtěl poděkovat všem, co mně poslali hlasy, jak spoluhráčům, tak i rodině. Všichni mně uvěřili, že jsem byl fakt nejlepší. (smích)
Popište nám, jak padly vaše dva góly?
Byly oba krásný, já vlastně ani jiný nedávám (smích). První byl po samostatné akci ve velkém vápně, když jsem se dostal z levé strany až před brankáře a obstřelil ho na zadní tyč. Druhý byl minutu před koncem, odražený balón jsem po kličce brankáři poslal z úhlu k levé tyčce a naštěstí za ni zapadl dřív, než ho stihl obránce vykopnout.
O víkendu budete mít fotbalové volno, jak s ním naložíte?
Protože mě za 14 dní čekají nějaké zkoušky, tak se konečně začnu učit, abych měl aspoň pocit, že jsem pro to něco udělal (smích). A taky bych se chtěl nějak věnovat rodině, třeba vezmu ženu do porodnice (smích), čekáme totiž během 14 dnů malého fotbalistu…
Co říkáte tomu, že na podzim odehrajete ve IV. třídě jen osm zápasů?
Vzhledem k těm zkouškám a práci doma mně to letos vyhovuje, i tak jsem nemohl na všechny zápasy.
Jak jste spokojeni v Osové Bítýšce B s prozatimním vývojem podzimní části soutěže?
Po pravdě nic moc, především doma jsme rozdali několik bodů, které nám teď chybí k lepšímu umístění v tabulce.
Na jaký zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Na ten poslední (smích), ale jen kvůli tomu, že toho mám teď na podzim opravdu hodně, nemám čas moc trénovat a pak to není úplně ono ani na těch zápasech. Jinak se většinou těším na domácí zápasy, na našem hřišti se hraje parádně, zvlášť když nás ženou zaplněné tribuny nebo aspoň pan Řehořka. (smích)
Bude vás ocenění hráč kola něco stát?
Asi budu muset do kabiny nakoupit nějaké iontové nápoje. (smích)
Kdo je trenérem Osové Bítýšky B, jste s ním spokojeni?
Trénuje nás Honza Večeřa a pořád i hraje ve středu zálohy, ale někdy mu dáváme dost zabrat, tak nevím jak dlouho ještě vydrží s nervama. (smích)
Máte nějaký rituál před zápasem?
Snažím se vždycky oblíknout do stejného dresu, jako mají moji spoluhráči. (smích)
Jak hodnotíte rozhodčí v okrese?
Když na zápas přijedou, tak je to celkem dobrý (smích). Ale vždycky se najde některý, co by nemohl pískat ani na krávy na louce…
Co říká fotbalu vaše rodina?
Manželka fotbal miluje, především televizní přenosy a rozbory ve studiu po utkání (smích). No po pravdě – zatím nenašla tu správnou cestu k tomuto skvělému sportu, ale chtěl bych hrát tak dlouho, dokud se to nepodaří. (smích)
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Koníčky mám, dva velký živý koně, ale nemám na ně vůbec čas, už je to přes tři roky, co jsem na nich seděl naposled. Naštěstí je to prý jako jízda na kole a nezapomíná se to (smích). Ještě si občas zahraji hokej.
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji jako stavbyvedoucí.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Slavia Praha, podědil jsem fandění po tátovi.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Měl jsem rád Pavla Kuku, ještě za působení ve Slavii. Jinak fotbalový vzor nemám, přece nebudu někoho napodobovat, lepší je mít svůj vlastní styl. (smích)
Jak si myslíte, že dopadne kvalifikační dvojzápas s Tureckem a Nizozemím ?
Záleží koho trenér postaví, ale protože máme postup zajištěn, určitě si zahrají náhradníci a myslím že těch bodů už moc neposbíráme.
Jak si myslíte, že dopadneme na Mistrovství Evropy?
Myslím si, že na Mistrovství Evropy dopadneme tvrdě na zem, reálně nemůžeme výběrem z české ligy porážet týmy, co tam budou. Ale třeba budu příjemně překvapen.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě sport číslo jedna, baví mě jak na velkým hřišti, tak i v hale. Několikrát jsem s ním zkoušel z různých důvodů skončit, ale prostě to nejde. (smích)
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Po odborné stránce paráda, jak umíte vybrat ty hráče kola. (smích) Teď vážně, je to dobrá myšlenka, přečíst si o základních soutěžích není jinde možné a hned máme přehled, jak hrály ostatní týmy. Takže fandím a jen tak dál.
Děkuji za rozhovor a přeji vám hodně štěstí v osobním životě a hodně radosti na fotbalovém hřišti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.