Chceme hrát do pátého místa, říká Martinčič z Bohdalova

Bohdalov jede na vítězné vlně a po postupu v poháru zvítězil i v prvním kole. Na výhře nad Přibyslavicemi měl nemalý podíl gólman Michal Martinčič, který mluví o ambicích svého celku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji, jako pokladník musím jít příkladem a výhra v hlasování se nově objevila v sazebníku pokut, takže příspěvek mě nemine.
Sledoval jsi hlasování? Kdo ti poslal nejvíce hlasů?
Pár kluků v kabině se shodlo, že bych to měl být právě já před Vojtou, navíc můj kamarád Lukáš z Prahy byl velice aktivní, takže ho tímto zdravím a děkuji mu za příspěvek do klubové kasy a zároveň bych chtěl poděkovat i všem ostatním, kdo pro mě v anketě hlasoval.
O víkendu jste porazili Přibyslavice. Jak bys zápas popsal?
Do pouťového utkání jsme dobře vstoupili. Hned ve 3.minutě se nám podařilo dát gól. V 11. minutě jsme přidali druhý a přišel větší klid. Pak jsme měli menší výpadek a zbytečně jsme inkasovali po výborně kopnutém přímáku hostů. Na konci poločasu si Fofák poradil s penaltou a do kabin jsme šli opět s dvoubrankovým vedením. V kabině jsme si řekli, co musíme zlepšit a na co se musíme připravit a být disciplinovaní směrem dozadu. Což se nám povedlo a hrozily jsme z brejků. Jeden jsme proměnili a bylo z toho pohodlné vítezství 4:1 před skvělou diváckou kulisou.
Přispěl jsi několika zákroky. Který byl nejtěžší?
V půlce druhého poločasu tam byl výpad ze strany, ale naštěstí jsem dobře stál a zmenšil jsem soupeři úhel. V 85. minutě tam pak byla střela za vápnem do šibenice, která se mi podařila vytáhnout, takže asi ten.
V příštím kole jedete do Jamného. Co od zápasu čekáš?
Jamné je pro nás nováček soutěže, vůbec nevím, co od nich můžeme očekávat. Věřím ale, že dokážeme navázat na vítězství z domácího utkání a porazíme je.
Budete hrát v neděli dopoledne. Jak se s tím vypořádáte?
Zápas jako každý jiný a už jednou jsme hráli v Moravských Budějovicích dopoledne, takže pro nás to v tomhle směru není žádná novinka.
Po povedeném jaru jste zvládli i dvě pohárová kola. Jaké jsou vaše ambice?
Něco jsem zaslechl, že se mají rušit B třídy a budou jenom A třídy a okres. Určitě chceme hrát na špici a udržet si místo v krajských soutěžích, kádr máme velice slušný, takže TOP 5 je náš cíl. No a v poháru samozřejmě co nejdál, ale teď nás čeká velice nepříjemný a kvalitní mančaft FŠ Třebíč, který hraje krajský přebor, ale každý zápas začíná od 0:0.
Před rokem jsi do Bohdalova odešel z Počítek. Jak se to celé seběhlo?
Když se fotbal na konci podzimu kvůli covidu přerušil, tak jsem v Počítkách říkal, že dochytám jaro a chtěl bych si dát pauzu. Po dvou letech po přerušení se mě ozval Radim Pokorný, jestli bych to nechtěl zkusit v Bohdalově. Neříkám nic, fotbal mi začal chybět, pohyb mně chyběl, tak jsem to šel zkusit. Jsem rád, že kotníky které jsem neměl v nejlepší kondici, drží. Musím zaklepat, že můžu v klidu nastupovat bez ortéz a zranění se mě vyhýbají.
Komu fandíš?
Bohemians Praha, Buffalo Sabres, Buffalo Bills.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem na základní škole s kamarádem za barákem, vždy jsem chytal. Do 15 let jsem hrával basket. Na střední škole mi spolužák řekl, jestli nechci jít zkusit chytat do dorostu Počítek. No a v Počítkách si mě po konci dorostu vytáhli do chlapů.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nikdy jsem nehrál nikde jinde než v bráně, takže brána, ale klidně nastoupím na hrot, nebo zvládnu, si myslím, že bych zvládnul stopera i kraje obrany (smích).
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Zábava, koníček, být součástí týmu a skvělé party jako je v Bohdalově.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Skvělé stránky co dávají informace i o amatérském fotbalu. Jen tak dál!
VÝBĚR MICHALA MARTINČIČE:
Největší kliďas týmu:
Lukyn Krčál
Největší srdcař týmu:
Zdenda Novotný
Největší bavič týmu:
Radim „KONDOR¨ Pokorný
Nejrychlejší hráč týmu:
Filda Boháček a Alda Neuman
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
David Toman a Vojta Koukal
Děkuji za rozhovor.
I já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.