Hráč kola, finanční poradce a profesionální thajský boxer Ondřej Giňovský: Fotbal i Thaibox jsou náročné sporty, u obou se musí uvažovat

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stává hráč Fryčovic a muž mnoha zaměření, Ondřej Giňovský. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na něj říkáte?
Na úvod bych rád poděkoval Danielovi Urbišovi za nominaci o nejlepšího hráče kola, zároveň i Vám za gratulaci.
Za zápas se Staříči Vás váš kapitán Daniel Urbiš nominoval do sestavy kola. Popište, jak utkání probíhalo z Vašeho pohledu.
Do zápasu jsem nastoupil ve 33. minutě zápasu, kde jsem nahradil střídajícího Adama Šponiára. Na hřišti jsem se cítil velmi dobře a uvolněně.
A dvěma góly jste rozhodl zápas! Měl jste Vy větší vliv na výkon týmu nebo naopak tým na Váš výkon?
Jednotlivec toho moc neudělá. V mém výkonu mě podpořil tým, jelikož fotbal je týmová hra. Jediné, co se změnilo byla sestava. Já jsem šel do útoku, kde jsem od spoluhráčů dostával skvělé přihrávky a balóny do běhu.
Kde jste začínal s fotbalem?
S fotbalem jsem začínal už jako malý kluk. Hrával jsem za Hukvaldy. Pak mě oslovil Jirka Petráš, abych doplnil kádr ve Fryčovicích. Nabídka mě zaujala, tak jsem přestoupil. Od té doby již hraju několikátým rokem za Fryčovice. V průběhu mého působení ve Fryčovicích jsem zkoušel trénovat a zdokonalovat se také na trénincích MFK Frýdek - Místek, kde jsme měli přes prázdniny i dvoufázové tréninky.
Kromě fotbalu se věnujete i thajskému boxu. Jak jste se k tomuto sportu dostal?
Začínal jsem před šesti, sedmi lety. Kamarád mě tehdy oslovil s tím, jestli bych s ním nezašel na trénink. Byl jsem vždycky typ člověka, který problémy radši řeší komunikací než pěstmi, a proto jsem nevěděl, jestli je pro mě thajský box to pravé ořechové. Zkusil jsem si první, druhý trénink a nakonec jsem si sport oblíbil.
Prozraďte, jaké máte v tomto odvětví úspěchy?
V momentální situaci mám zápasnické skóre 30 zápasů a z toho 28 výher. V amatérských soubojích mám skóre 19-1, v profi zápasech 9-1. Dvakrát jsem se zúčastnil galavečeru ENFUSION, kde jsem byl v obou případech ve svých soubojích úspěšný. ENFUSION je mimochodem jedna z největších světových organizaci, kde se mezi sebou utkávají postojové legendy jako je například Robin Ciric, holandský zápasník, který momentálně působí v další prestižních organizaci GLORY.
Co Vás bojové sporty naučily?
Bojové sporty mě naučily si srovnat hlavu. Také se mi zvýšilo sebevědomí a pokora.
Řekl byste, že mají Fotbal a Thaibox něco společného?
U obou musí člověk fyzicky makat. Oba dva sporty jsou každopádně hodně náročné. Nebývá pravidlem, že člověk s kondiční průpravou na fotbal zvládne udýchat trénink thajského boxu. Je to náročnější, jelikož se nevyužívají pouze nohy, ale i ruce. Je tam větší fyzicky kontakt a člověk musí mít pořad oči na pozoru. U obou sportů se také musí uvažovat.
Prý jste civilním povoláním finanční poradce. Sedí to? Staráte se i o klubovou pokladnu nebo alespoň pokladníkovi radíte, co má s příspěvky do kasičky dělat?
Mým hlavním a jediným povoláním je práce manažera a zároveň i finančního konzultanta, kde řeším s klienty hypotéky, úvěry, investice, penze. Mimo jiné s klienty řeším i jejich cíle, které si chcou v životě splnit a jak se chcou v životě mít. Na základě jejich informací jim vytvořím finanční plán na míru, kde mají přesně napsáno, co musí dělat, aby svých milníku dosáhli. Další věci, kterou se zabývám je diagnostika osobních financí, kde jsem schopný klientovi říct, jak se o něj stát postará na důchod, jak by měli mít nastavené pojistné částky nebo například jestli někde zbytečně na pojistných smlouvách nepřeplácí. O klubovou kasu se osobně nestarám.
A baví Vás vaše práce?
Jsem rád, že mohu dělat užitečnou práci pro lidi, kterým jsem schopen ušetřit a zároveň vydělat spoustu peněz. Zároveň jsem rád, že mi práce dala náhled na to, jak dnešní svět funguje. Teď už také vím, že je lepší peníze investovat než za jejich vidinou celý život dřít. Práce je mým koníčkem a myslím si, že by práce měla bavit každého. Je to totiž břemeno na celý život.
Jak vnímáte jarní část sezóny v podání Fryčovic?
Myslím si, že jarní část byla náročná. Hlavně z toho pohledu, že bylo spoustu zranění a s tím spojené změny v sestavě. Některé mančafty jsme přehrávali, ale i přesto jsme dostali náhodný gól. Nakonec jsme díky tomu v mnoha zápasech buď remizovali nebo prohráli.
Kdo byl podle Vás nejtěžším soupeřem?
Za nejtěžšího soupeře považuji tým z Kopřivnice, kteří svou hrou zvládnou téměř z ničeho vytvářet velké šance.
Zeptal jsem se minule Filipa Volného, zeptám se i Vás. Patříte taky mezi část týmu, která po zápase v hospodě u piva rozebírá utkání?
Nepatřím mezi část týmu, která po fotbale zajde na pivo. Občas si ale s klukama zajdu posedět a probrat, co bylo špatně a co by se dalo do příště zlepšit.
Jakým způsobem se chystáte trávit letošní léto?
Na dovolené jsem již tenhle rok byl, takže přes léto plánuji akorát pracovat .
Říkal jste, že Vašim klientům pomáháte dosáhnout svých cílů. Co ale Vaše osobní cíle, máte nějaké?
Cíle mám velké, ale to bychom tady byli do zítra. Co se týče pracovní cílů, chtěl bych být do pár let Zemským ředitelem ve firmě SMS Finance a.s.. Co se týče cílů osobních chtěl bych mít spokojenou rodinu.
Děkuji za rozhovor. Chcete závěrem ještě něco dodat?
Určitě bych chtěl poděkovat všem fanouškům, čtenářům a klubu TJ Sokol Fryčovice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.