Posledních pár let je na dokopných v kurzu naše domácí slivovice, i když mlaďochům moc nevoní, říká Milan Legát

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 29. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prý vždy na dokopnou přinesete domácí slivovici. Kde ji neustále berete a máte nějaké zásoby i na následující dokopnou?
Jo jo, to je pravda. Když jsem do Malesic před lety přišel, pil se hlavně Citrus, pak bylo období vodky, což dneska už ani moc nechápu, pak Jagermeister a posledních pár let je v kurzu naše domácí slivovice, i když mlaďochům moc nevoní (směje se) Mám ji od strejdy z Moravy a je to samý ovoce. Letos bude na dokopný zas. A zahřeje... (směje se)
Prý se chcete pro příští sezónu zbavit pozice pokladníka. Už máte rozmyšleno, komu takovou zodpovědnost přenecháte a jsou i hráči, kterým v žádném případě ne?
No, to se ještě uvidí. To není jen tak (směje se) Myslím, že správný vlohy by k tomu mohl mít Derek Faltus, ale takovej Kája Schleis by to asi taky uměl vzít za správnej konec (směje se) Jedno je ale jasný, kluci od nás mít pokoj nebudou.
Jste penaltový mág. Nikdo si vlastně nepamatuje, kdy jste naposledy neproměnil. Máte na zahrávaní nějaký recept nebo zavítáte oči?
No, je pravda, že od poslední neproměněný už je to nějaký pátek. Pamatuju si, že to tenkrát bylo ve Zruči. Kopali jsme v zápase dvě a neproměnili ani jednu (směje se) Ještě si pamatuju, že mi v jedný sezoně gólmáni začali skákat na špatnou stranu a to jsem myslím také jednu nedal a pár jich bylo s odřenýma ušima. Recept ale neprozradím.
Máte určeného druhého exekutora v případě, že byste náhodou v danou chvíli nebyl na hřišti. Jak dlouho už ten vybraný na svou šanci čeká?
Tak vlčáků je tam dost (směje se) Máme takové nepsané pravidlo, že exekutor se mění po neproměněné penaltě nebo když se prostě necítí. Fakt ale je, že jsem teď několik sezon nikoho čuchnout nenechal (směje se) Dodnes se bavíme penaltou, kterou u nás zahrával v rozstřelu Matěj Maur, když u nás hráli ještě s Chrástem. I Patrick Šmídl by si ji určitě kopnul rád. Tak uvidíme, třeba příští rok (směje se)
Kde berete takový fyzický fond v těchto letech? Už jste třeba koketoval s myšlenkou pověsit kopačky na hřebík? Když jsem dělal rozhovor s vašimi spoluhráči, často se zmiňovalo abyste vyslal na hřiště vaše děti. Kdy si ty odbydou svůj debut.
Jo jo, poprvý mě to napadlo před deseti lety. Pak ještě znova před pěti a teď už je to boj o přežití (směje se) Jsem soutěživej typ a pořád mě to baví...takže uvidíme, jak dlouho to ještě vydržím. Je fakt, že se chci věnovat svým synům a kdyby začali nějaký sport dělat, protože už k tomu pomalu dorůstají, je možné, že už to nebudu dávat i časově. Uvidíme...rád se ale ještě dočkal toho, že to s klukama dotáhneme do kraje.
Děláte pilota a máte i vlastní letadlo. Kam a s čím létáte?
Je to koníček...mám malé letadlo, takového žlutého Pipeříka pro 4 osoby. Létám hlavně okolo komína, jak říkají piloti, ale občas si zaletím na Moravu. Nejlepší let byl asi s klukama na moji rozlučku se svobodou, když jsme letěli do Trenčína. Tomu se smějeme do dneška. Číčovi se začalo chtít hrozně čůrat už někde nad Brnem a víc publikovat nejde (směje se)
Hodnotíte celkově sezónu kladně? Postoupili jste z 1.B třídy a až skoro do samého konce jste sahali po baráži o postup. To je dobré vysvědčení, nemám pravdu?
Bavili jsme se o tom s klukama. Nakonec končíme sezonu na osmém místě. Podle získaných bodů tam objektivně patříme, ale jsem přesvědčený, že potenciál máme v týmu určitě na víc. V některých zápasech jsme zaplatili nováčkovskou daň, v jiných jsme zase dopláceli na úzký kádr. Pocity jsou tedy smíšené. Určitě máme ambici skončit příští rok výše.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.