Raději míč pošlu dále klukům, než abych ho odkopával, přiznal technický stoper Filip Volný, hráč 24. kola 1.B třídy sk. D

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Filip Volný, stoper TJ Sokol Fryčovice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na něj říkáte?
Děkuji za gratulaci. Velice překvapivé vítězství, abych pravdu řekl. Raději bych ale bral vítezství proti Kopřivnici (smích). Díky patří všem fanouškům a spoluhráčům, kteří mě zvolili. Toto ocenění patří také všem mým spoluhráčům.
Souboj v Kopřivnici se vašemu týmu výsledkově příliš nepovedl. Jaký byl zápas z vašeho pohledu?
Věděli jsme, že to bude pro nás těžký zápas, ale i přesto jsme čekali lepší výsledek. Herně nás moc k ničemu nepouštěli, od začátku určovali tempo hry a povětšinu času jsme bránili. Bylo tam pár pokusů v druhém poločase o vstřelení branky, ale bohužel ani gól útěchy se nám dát nepodařil.
Byla Kopřivnice nejtěžším soupeřem v soutěži?
Kopřivnice je a vždy byl velice těžký soupeř. Nedá se přímo říct nejtěžší, každý tým má něco specifického. Každopádně si zcela zasloužili postoupit.
Váš kapitán Daniel Urbiš Vás ocenil za klid na míči a vyhrané hlavičkové souboje. Je hra hlavou Vaší nejsilnější stránkou?
Můžu říci, že jsem spíše technický hráč. Než abych míč odkopával, snažím se ho poslat dále klukům na nohu, aby mohli vytvořit příležitosti pro útočníky. Někdy si s míčem moc hraji, z čehož nejsou trenéři a někteří diváci moc nadšení, ale myslím, že si už většina fandů na mou hru zvykla.
Kde jste začínal s fotbalem a kdo Vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal ve čtyřech letech právě tady ve Fryčovicích. K fotbalu mě přivedl můj otec, který mě přihlásil do různých kroužků. Po pár trénincích jsem věděl, že fotbal je ten pravý.
Měl jste v dětství nějaký fotbalový vzor?
Jako každé dítě jsem měl i já svůj fotbalový vzor, kterým byl Thierry Henry.
Posuneme se do současnosti. Jak jste spokojen s jarní formou vašeho mužstva?
Naše momentální jarní forma není zcela optimální. Výsledky nejsou podle naších představ, na hřišti podáváme dobré výkony, ale chybí nám přesnější muška a proměňování vyložených šancí. To nás stojí drahocenné body. Věřím, že se v dalších zápasech zlepšíme a záchranu v soutěži vybojujeme.
S Petrem Žurovcem jsme se bavili o pozápasových rozborech v hospodě. Dáte si taky rád po zápase „jedno vychlazené“ nebo regenerujete jinak?
Jsem asi jeden z mála v našem týmu, který regeneruje bez ,,vychlazeného´´. Po zápase s klukama posedíme, probereme, kde jsme udělali chyby a co zlepšíme do dalších utkání. Občas se jede i na nějaké ty tanečky do Ostravy (smích).
Všiml jsem si, že máte rád auta. Je to pravda?
Ano, auta mám rád, převážně jejich řízení.
Jakým způsobem se chystáte trávit letošní léto?
Léto strávím s přítelkyní u moře, ale jinak budu dost pracovně vytížený, tak nevím, co vše budu stíhat.
Máte nějaké cíle do budoucnosti?
Cíle jsou obrovské. Momentálně hlavně pracovní.
Děkuji za rozhovor. Chcete závěrem ještě něco dodat?
Děkuji za rozhovor. Závěrem bych chtěl ještě dodat fotbalu zdar.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.