Má to parádní náboj, libuje si loucký kapitán Tuma

Vyrovnané čelo tabulky slibuje boj až do úplného konce, což se kapitánovi Luk Lukáši Tumovi zamlouvá. Bude sledovat nedělní zápas mezi Bory a Radešínkou? Jak si jeho celek povede v roli favorita na hřišti Stonařova?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Ahoj, díky. Jo, nemine mě to.
Vyhrál jsi již potřetí. Co na to říkáš?
Poděkování patří našim fans, kteří to sdílejí na všech dostupných sociálních sítích, což dokazuje v podstatě každý druhý rozhovor vyhraný někým z Luk.
O víkendu jste porazili Počítky. Jak bys zápas popsal?
Stejně jako do každého zápasu v téhle části jsme i do tohohle šli pro tři body. Od začátku jsme plnili roli favorita. Jen je škoda, že jsme zejména v prvním poločase nevyužili nespočet gólových příležitostí. Mohlo to být po poločase klidně 5:0 a byl by klid. Takhle jsme byli pod tlakem až do konce zápasu, protože kluci z Počítek po brejcích docela hrozili.
Měli jste zápas pevně v rukách nebo to byl boj až do konce?
Bylo to otevřené pro oba týmy až do konce, chvílemi hosté sahali po bodu. Jirka v bráně nás opět podržel.
V příštím kole jedete do Stonařova. Co od zápasu čekáš?
Daleko těžší zápas než napovídá tabulka. Ve Stonařově máme dlouhodobě nepříznivou bilanci, tentokrát to zlomíme a uděláme další krok k postupu.
V minulém rozhovoru sis pochvaloval vyrovnanou tabulku. Tušil jsi, že se bude o postupová místa bojovat až do konce?
Nějak podvědomě asi jo, viz právě minulý rozhovor, kde jsem tyhle tři týmy zmiňoval. Líbí se mi to, v těch zápasech je to cítit, chodí hodně lidí, je to daleko víc vyhrocené a má to úplně jiný náboj. I mimo zápasy se nás lidi, co to třeba jen po očku sledují, ptají, jestli chceme jít výš a podobně.
Máte vše ve svých rukách. V obou zápasech se Stonařovem i trápícími se Budějovicemi budete papírovým favoritem. Jak se ti v takových zápasech hraje?
Přesně tak, dvě výhry a jsme tam. Asi to tolik neřešíme, přistupujeme ke každému zápasu podobně, nikoho nepodceňujeme. Ty poslední kroky bývají vždycky nejtěžší.
Budete sledovat nedělní duel mezi Bory a Radešínkou, který vám v případě dobré konstelace může výrazně přiblížit postup?
Kdybych v neděli nešel za naše béčko, hned bych se tam jel podívat. Za sebe dávám větší šanci hostům, podle mě budou minimálně bodovat. Teď na tréninku jsme to ze srandy probírali a propočítávali, co by kdyby. Tenhle jejich vzájemný zápas nám ještě jistotu postupu přinést nemůže, tak jako tak bychom museli i poslední zápas doma bodovat. Na každý pád jdeme pro dvě výhry.
Vstřelil jsi už 13 branek. Zažil jsi někdy tak produktivní sezónu?
Na jaře od zápasu s Přibyslavicemi, kde jsem zahodil dvě tutovky a díky tomu jsme nevyhráli, se nějak daří. Ale určitě to není jen moje zásluha, ale celého týmu, obecně nemáme problém se do šancí dostat, spíše se trápíme s produktivitou. V chlapech určitě ne, poslední sezónu za mladší žáky v Koutech se mi podařilo za sezónu z pozice středního záložníka nastřílet 24 branek. To už trumfnu tak maximálně ve Fifě (smích).
Komu fandíš?
Arsenal a Atlético Madrid.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
V 11 letech v Kamenici / Koutech. Přivedl mě k němu starší brácha.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Byť teď poslední tři zápasy hraju spíše podhrot, nejraději mám střední zálohu.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Nejoblíbenější koníček a příležitost vidět pravidelně kluky.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Fajn projekt, díky za to.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.