Do baráže nechceme, loňská sezóna byla dlouhá, letos si chceme trochu více odpočinout, říká Derek Faltus

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prý nehodláš platit do kasy za vítězství v sestavě kola, protože vlastně vyhrál někdo "úplně jiný". Vysvětlíš to čtenářům?
Pravda je taková, že jsem na FAČR uveden jako Darek, ale ve skutečnosti jsem Derek. Těch zkomolenin a přezdívek jsem dostal za život už tolik, že to nějak neřeším. Rád bych se platbě vyhnul, ale to je větší šance vyhrát ve sportce. Příští rok budu mít prý na starost kasu nejspíš já, tak už to možná bude snazší (směje se)
Co to, že teď najednou v Malesicích vyhrávate sestavy kola vždy, když tam někdo od vás je? Zjistilo se, že není dost peněz na dokopnou, tak se v kabině zavelelo k hlasování?
Na dokopné budeme grilovat prase, a to se samo nezaplatí. Takže se snažíme "chytit" každou možnost o co největší příspěvky do kasy. A zde jsou to snadné a rychlé peníze (směje se)
Do Malesic jsi přišel z Vejprnic, podle slov kapitána Milana Legáta, jakožto nejlepší gólman kraje, ale chytat už jsi prý nechtěl. Co se stalo, že jsi zase v bráně?
Nevím jestli jako nejlepší, ale určitě mu děkuji. Chytat jsem nechtěl, chtěl jsem se fotbalem bavit a v poli je to pro mě zábavnější. Bohužel se druhý gólman chvíli po mém příchodu zranil, když se vrátil, zranil se znovu. Takže nebyla jiná možnost než si tam vlézt. Teď přišel Leci, bohužel se též zranil, klukům se omlouvám, protože jsem na to očividně magnet. Ale oni se vrátí silnější! Chytání už je mi zkrátka očividně souzeno. V Malesicích mi to naštěstí baví díky skvělé partě.
Když je nouze dokážeš hrát i v poli. Hrál jsi třeba stopera nebo útočníka. Kde ti to sedlo nejvíce?
Koho by nebavilo dávat góly? Mně to bohužel nejde a přeci jen je stoper o něco blíže brankáři, takže se určitě líp cítím na stoperu. Ale za B-tým si občas do útoku stoupnu a sem tam nějaký gól padne.
Pracuješ jako výrobní ředitel v EasyHomes. Prý je vás tam v týmu více. Trenér Pondělík je tvůj šéf, naopak ty jsi nadřízeným pro pár spoluhráčů. Jaké to je?
Je nás tady tolik, že už jen čekám kdy se Malesice přejmenují na Easyhomes. Lepší otázka by byla kdo z týmu vlastně pro Ondru Pondělíka nedělá, asi tak 3-4 lidi. Jaké to je? Složité... (směje se) Jak rád říkám, jsou věci a věci. Jedna věc je práce a druhá fotbal, s klukama to naštěstí umíme rozdělit. Co je v práci, v práci zůstane.
Mají to ti, co tam zaměstnání nejsou, složitější? Nebo je to naopak výhoda, že se na ně trenér "těší", protože je nemá každý den na očích?
Já spíše už věřím tomu, že tu stejně skončí každý z týmu (směje se). Nejhorší to má asi trenér/šéf, protože až pojedeme na soustředění, bude muset na pár dní zavřít firmu. Nebude moc lidí v tu chvíli co by mohlo jít do práce. Jinak je to jak jsem říkal, naštěstí tu všichni umíme oddělit práci od fotbalu.
Není to tak dávno, co se tvému brankářskému kolegovi Lukášovi Leckajskovi stal úraz hlavy. Jak se na tyto zranění díváš? Nejdeš pak na hřiště s trochu větším respektem?
Určitě mi to mrzí vůči Lecimu a přeji mu brzké uzdravení. Věřím, že si brzy budeme opět krýt záda. Že by to nějak ovlivnilo mé působení na hřišti se říct nedá. Sám už jsem měl těch zranění tolik, že kdybych to měl nějak víc řešit, už bych na hřiště nemohl vstoupit.
Momentálně jste na osmé příčce, na barážové pozice ztrácíte 4 body a jsou 4 kola do konce. Jak vidíš vaše šance se ještě do té TOP4 dostat?
Naše šance jsou nevyzpytatelné vzhledem k posledním pár zápasům, ale do baráže nechceme. Loňská sezóna byla dlouhá, letos si chceme trochu více odpočinout, setrvat v soutěži a pro příští sezónu doplnit kádr. Pak se můžeme bavit o nějakých větších ambicích. Jen škoda, že Milánkovo kujóni ještě nebudou moci příští rok hrát, hned by nás bylo více.
Máš nějaký rituál jako jsou ty klasické poklepání tyček atd.? Nebo nějakou nevšední specialitu?
Já na rituály moc nevěřím, takže si akorát s klukama zařvu před zápasem v kabině. Pak už se soustředím čistě na hru.
V týdnu vyšel rozhovor s Petrem Henrichem, který je bubeník v kapele Zlo z Jihu. Říkal, že se to těm, kteří to slyšeli, líbilo. Moc přesvědčivě to ale neznělo. Takže bych rád slyšel i hlas druhé strany. Byl jsi ty na koncertu? Líbilo se?
Já jsem na koncertu bohužel nebyl. Jsem "Dj" v kabině a Herimu se to moc nezamlouvá, takže asi máme každý trochu jiný vkus. Ale vím, že pár spoluhráčů už ho slyšelo a mohu jen potvrdit, že se to líbilo. Heri je očividně talent, na co sáhne to mu jde, ať na hřišti, na ledě, v kapele nebo jeho legendární stojky na dokopných.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.