Uklidnil nás gól do šatny, říká Vacuška z Jemnicka

Jemnický kliďas Dominik Vacuška hodnotí duel s Nedvědicí a mluví o cílech svého celku v této sezóně. Co si myslí o návratu Jemnicka do krajského přeboru a jak jeho ocenění ohodnotí pokladník?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dominiku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji a děkuji všem, kteří hlasovali. Zároveň bych chtěl předem poděkovat pokladníkovi, že na tuto situaci jistě nebyl připraven a určitě nic vyžadovat nebude.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi letos jako první hráč Jemnicka vyhrál?
Že se objevím v sestavě kola vždycky zjistím od rodičů. Nejvíce hlasů pak určitě obstarala moje žena (smích). Nějaké hlasy určitě přišly i od kluků z týmu.
O víkendu jste porazili Nedvědici. Jak bys zápas popsal?
O víkendu jsme chtěli po bodovém půstu vyhrát. Od začátku zápasu to však nebylo ono a na hřišti jsme působili zmatečně. Určitě se na to nedívalo dobře. Soupeř nás za to málem potrestal. Před pauzou se nám však podařilo dát branku, která nás do druhého poločasu uklidnila a předvedená hra byla z naší strany už o něco lepší.
Soupeř během první půle kladl odpor. Čekal jsi to?
Z podzimního zápasu jsme věděli, že Nedvědice má kvalitní tým. V prvním poločase jsme nehráli dobře, soupeř měl lepší pohyb a svým rychlým přechodem do útoku byl nebezpečný.
Po dlouhé době jste vyhráli. Cítil jsi, že na vás leží deka?
Bezbodová série nebyla příjemná, nikdo nechceme prohrávat. Bohužel nás v předchozích zápasech soupeři vždy v něčem předčili. Na domácím hřišti jsme to chtěli zlomit a konečně si po zápase zařvat.
V dalším kole jedete do Koutů. Co od zápasu na hrbolatém hřišti čekáš?
Do Koutů moc rád nejezdím. Ne, že bych měl Kouty nerad, ale my jsme tam nikdy neodehráli dobrý zápas. Je načase to změnit. Bude to těžké a bojovné utkání.
Černá série vás nejspíše připravila o druhé místo. Jaké jsou v Jemnicku sezónní cíle?
Cílem bylo určitě hrát nahoře s těmi nejlepšími týmy a fotbalem se bavit. V současné fázi sezóny by se mělo využít situace a dát příležitost mladým klukům.
A co Jemnicko a krajský přebor. Není na čas jej do Jemnicka vrátit?
Jemnicko určitě do krajského přeboru patří a určitě se tam vrátí. Není to však otázka jednoho roku. Chce to čas. Do týmu se teď zapracovávají mladí hráči, získávají zkušenosti a oťukávají si seniorský fotbal.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Tady bude má odpověď asi trochu neobvyklá – SS Lazio. Na domácí půdě mě pak zajímá opačný konec tabulky než většinu ostatních a držím palce Teplicím.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Na prvním stupni základní školy se mě jeden ze starších spolužáků zeptal, jestli bych nechtěl fotbal zkusit závodně. Já se pro to nadchl a od té doby mě táta musel vozit na fotbal.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Dříve by jistě byla odpověď, že fotbal je pro mě vše. Dnes je to hlavně zábava a příležitost sejít se s kamarády.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je super, že se dělají reportáže i z nižších soutěží. Znám osobně lidi, kteří si je rádi čtou. Také se mi líbí možnost tipovat výsledky nebo hlasovat pro sestavu kola.
VÝBĚR DOMINIKA VACUŠKY:
Největší kliďas týmu:
Se vší skromností – Dominik Vacuška
Největší srdcař týmu:
Víťa Kopeček
Největší bavič týmu:
Pavel Tesař
Nejrychlejší hráč týmu:
Süssenbek – ale nevím, který z bratrů (smích)
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Franta Kříž
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.