Přes zimu jsem třikrát týdně na ledě, což je super. Hlavně mě tam nebolej kotníky, tam můžu i zatáčet, říká Petr Henrich

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prý jsi si minulý rok zlomil na štaflích kotník a teď říkáš, že můžeš běhat jen rovně, aby tě to nebolelo. Není to na pozici středního záložníka docela významný handicap?
On je to handicap asi na každou pozici, ale je to tak, každá změna směru prostě bolí. Když si jdu jen tak zaběhat, v dobrejch botech, jenom vlastně rovně, tak to jde.
Jsi prý dost aktivní sportovec. Mimo fotbal si také rád zahraješ hokej. Hraješ rovněž za nějaký tým, nebo to jsou spíše takové ty sranda matche na zamrzlém rybníku nebo někde na stadionu?
Jo, hraju plzeňskou hobby ligu, nic závratnýho ale dobrý. Přes zimu jsem třikrát týdně na ledě, což je super. Hlavně mě tam nebolej kotníky, tam můžu i zatáčet.
Aby toho pohybu nebylo málo, sem tam si dáš triatlon. Která ze tří částí je nejoblíbenější?
Už to taky není, co to bejvalo, za léto si dám ňáký 2,3 hnojáky, víc toho už nezvládám. Ale tak před 15 kily jsem jel i pár závodů českýho poháru, to jsem ještě míval formu. Asi mi nejvíc baví kolo, když se jedou závody, že můžeš jet v háku. Ta jízda v balíku je prostě boží, když se tolik nenadreš a sviští to jak prase.
Trochu jsem si myslel, že to bude kolo. Často se prý dopravuješ na kole. Dokopná a venkovní zápasy nevyjímaje. Je to pravda?
No jasně, dyť je to nejjednodušší, co můžeš udělat. Na tréninky to mám kousek, 6 kiláků, nazpátek se tak hezky vyjedeš, pohoda. Na venkovní zápasy jsem taky párkrát jel, nejdál asi Plasy nebo Příkosice co si pamatuju. To taky není špatný, trochu se zahřeješ, spálíš oběd, pak si sedneš na lávku a vytuhneš:) A o jízdách na kole na dokopnou bych se nerad bavil....
Po sezoně to prý v Malesicích zabalíš a chystáš se změnit působiště. Slyšel jsem i kam by to mělo být. Prozradíš?
Tak začínal jsem v Hradišti a když mě zlákaly Malesice, tak jsem slíbil, že se jednou vrátím. A skoro to vypadá, že už je čas. V Malesicích je spousta mladejch kluků, který když budou zdraví, tak už mě na hřiště nepustí a už jsem starej na to sedět na lavici. I když mě láká, zkusit zamakat v přípravě a ještě si tu A.třídu strčit, ale uvidíme, úplně 100% to ještě není.
Ještě v 1.B třídě jsi se prý postavil do brány a zlikvidoval jsi penaltu. Vzpomeneš si ještě na ten zápas? Kdyby to bylo třeba, šel bys do brány i teď v 1.A třídě?
Jasně, v Kozolupech, 90. minuta, prohráváme 2:1, brejk soupeře, gólman kosa, penalta, červená....tak jsem si tam jako nejmenší z týmu vlez, neskutečně jsem ho vychytal a ještě jsem nám dal šanci vyrovnat. Bohužel, i přes docela dobrou šanci z přímáku, kluci už gól nedali, takže vlastně nic, ale příběh dobrej.
Hraješ na bubny v kapele Zlo z Jihu. Byli už třeba spoluhráči na koncertě? Jak se jim to líbilo? Když tak si zde můžeš udělat menší reklamu a pozvat čtenáře na nějaký z blížících se koncertů.
No vidíš to, když to stihneš vydat, tak teď zrovna hrajem v pátek v Plzni v Jamu u zimáku od půl 9. A když ne, tak pak v rámci festivalu na Ulici hrajeme 20.8. v 18:30 na scéně u Branky. Jinak pár kluků už na koncertě bylo, a jestli se jim to líbilo....tak říkali že jo, ale kdo ví:)) hlavně že se to líbí mně a baví mi to, pak je větší šance, že to bude bavit ostatní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.