"Jsem hodně univerzální hráč a dokážu hrát na jakékoliv pozici kromě brankáře" říká hráč 21. kola Tomáš Kadlec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Tentokrát odpovídal na otázky útočník Chocerad Tomáš Kadlec.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte nebo jste měl nějaký fotbalový cíl? Něco čeho byste chtěl dosáhnout?
"Nikdy jsem neměl cíl hrát nějakou velkou soutěž. Hraji to hlavně pro radost a protože mně to baví."
Jak si udržujete motivaci a soustředění během dlouhé a vyčerpávající sezóny a co vás drží nad vodou, když jde do tuhého?
"Motivaci mám každý zápas stejnou - zahrát si a užít si fotbal. Což se mi daří a regeneraci si užívám s rodinou. Když už jde opravdu do tuhého, tak jsem rád, že se dokážeme jako tým povzbudit a nikdy to neskončilo nějakou velkou hádkou. Za týden se hraje znovu a ne každý zápas se vyhraje."
Co byste poradil mladým lidem, kteří se chtějí stát fotbalisty?
"Určitě trpělivost a ať to hrají srdcem. Pokud je to bude bavit, tak ať se tomu věnují. Tréninky moc hráčů nebaví, ale bez nich to nikdy nepůjde. A největší zlom je v dorostu, kdy se pak rozhoduje, jestli se budou dál věnovat fotbalu nebo něčemu jinému."
Na jaře se Vám střelecky relativně daří. Čemu to přisuzujete?
"Na podzim jsme hráli v jiném rozestavení a góly se tedy čekali od jiných hráčů a já se je snažil spíš připravovat. Ale na jaře jsem se posunul výš do útoku a tam už se ty góly očekávají a jsem rád že mi to tam padá a doufám, že to tak bude i dál."
V příštím kole čeká Chocerady duel v Mezně, které má stejný počet bodů. Bude to klíčové utkání sezóny?
"Bude to spíš jedno z klíčových utkání. Tabulka je vyrovnaná a je tam rozdíl 7 bodů od 3. do 10. místa a my už máme o zápas navíc. Takže určitě to bude důležité utkání, ale to bude teď každé na konci sezóny. Ale v posledních zápasech se nám daří stále víc, tak snad to vydrží."
Jaký je pro vás nejsilnější zážitek, co se týče fotbalu?
"Na co rád vzpomínám, tak jsou sezóny za dorost v Choceradech. Měli jsme tam opravdu silný ročník a pamatuji, když jsme hráli o první místo (bohužel už nevím kde) a byl mezi námi a soupeřem rozdíl jednoho bodu. Zápas jsme začali dobře a vedli 1:0, ale potom přišlo vyloučení dvou našich hráčů a my dohrávali v devíti. Soupeř nás tlačil a podařilo se mu vyrovnat. Ale mně se povedlo dát rozhodující gól na 2:1 a odjížděli jsme se třemi body."
Kdyby jste se měl přirovnat k nějakému hráči, kdo by to byl?
"Nedokážu se asi k nikomu přirovnat. Jsem hodně univerzální hráč a dokážu hrát na jakékoliv pozici kromě brankáře."

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.