Věřím, že je v našich silách při troše štěstí si tu Konferenční ligu na Anfieldu kopnout, říká Filip Šatra, který chce s Košutkou vyhrát MOL Cup

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je brankář Košutky, Filip Šatra. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Když jsem dělal rešerši k tomuto rozhovoru, narazil jsem na vašem týmovém facebooku na příspěvek, ve kterém na otázku "Kde vidíš Košutku za 5 let?" odpovídáš "Samozřejmě v pohárové Evropě". Příspěvek je z roku 2019 - přes ligu už to tedy nestihnete, takže příští rok MOL Cup?
Tak cestu do Evropy přes ligu už jsme bohužel propásli, když jsme se zasekli na nevyzpytatelnosti A-třídy, kde každý může porazit každého. Takže naší jedinou šancí je ten MOL cup. Věřím, že je v našich silách při troše štěstí si tu Konferenční ligu na Anfieldu kopnout.
Ještě zůstanu u zmiňovaného příspěvku, kde mě zaujalo tvé životní motto, ktere zní "Ať děláš cokoliv, dělej to lépe jak Tottenham". Znamená to, že jsi fanoušek Arsenalu nebo jen nesympatizuješ s tímto londýnským týmem?
Jojo, přesně tak. Už od mala fandím Kanonýrům. Asi nejvtipnější na tom je, že jsem jim začal fandit až po té éře Henryho a jeho Invincibles, ale až v dobu, kdy tam hráli hráči jako Chamakh a Bendtner. Musím zaklepat. Letos to konečně po letech bídy a utrpení vypadá, že by to kluci mohli zvládnout a tu Premier League vyhrát.
Ke komu jsi jako gólman v žákovských kategoriích vzhlížel? Kdo byl nebo je tvůj fotbalový vzor?
Můj nejoblíbenější brankář a to jsem asi jediný na světě je Wojta Szczęsny, který v současnosti chytá za Juventus. "Zamiloval" jsem se do něj právě v dobách, kdy hájil barvy Arsenalu.
Mám se tě prý zeptat, jak sis užil publicitu po inkasování gólu skoro z půlky z kopačky kralovického Jakuba Vlka? Video gólu nebylo pouze u nás na webu, ale i třeba ve Sportovních novinách na Nově jako Borec na konec.
Užil jsem si to moc, hned jsem ukazoval babičce, že jsem v televizi. Doufám, že na mě byla pyšná. Na kralovickém instagramu jsem taky velmi oblíbený. Tam jsem podle místních fanoušků 70letý důchodce, ale reálně to byla fakt celkem rána a zapadla přímo do šibenice. Navíc jsem byl celkem venku z brány, abych sbíral případnou přihrávku, takže bohužel nešlo nic (směje se)
Hřiště Košutky v zimě čelilo nájezdu divočáků a kvůli tomu budete hrát v sobotu s Mochtínem v Ledcích. Máš nějaké informace, jak to s hřištěm vypadá v těchto dnech a kdy byste se mohli na své hřiště vrátit?
V Ledcích budeme hrát minimálně do konce letošní sezóny. S hřištěm to dle mých informací vypadá tak, že jsme dostali nějaké dotace a v současnosti probíhá výběrové řízení na výstavbu nového plotu okolo areálu. Ten už by měl být proti divočákům odolný. Až potom přijde na řadu úprava hřiště.
Chápu, že to není úplně otázka na tebe, ale kde bys hledal příčiny toho, že Košutka dala za 5 jarních zápasu pouze 4 góly?
Tak samozřejmě to je tím, že s brankářským kolegou Davidem Frýdlem na tréninku zavřeme bránu a tím ostatním spoluhráčům snižujeme střelecké sebevědomí v zápasech (směje se). Popravdě fakt nevím. Na podzim nám to tam celkem padalo, ale teď se na každý gól nadřeme. Přijde mi, že se strašně málo dostáváme do gólových šancí. Do vápna lítá strašně málo míčů a to je pak těžké dávat góly. Jak teď po zápase v Horšáku psal náš stoper Milan Primas: "Nemůžete přinést košík plnej hřibů, když nepůjdete do lesa." Přesto věřím, že to o víkendu s Mochtínem zlomíme a trochu si tu střeleckou bilanci vylepšíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.