"Můj největší fotbalový brácha je Jan Konečný", říká muž kola Ondřej Ponížil

0

     Inženýrská odysea to zatím není. Školu i fotbal zvládá v pohodě. Zlínský rodák začínal s fotbalem v rodném městě na Pasekách. V dorosteneckém věku se přestěhoval do Fastavu Zlín. Následně se rozhodl studovat  strojní inženýrství na VUT v Brně. Volný čas tráví s kamarády a o fotbalové kariéře zatím nepřemýšlí, i když by si rád zahrál divizi. I to je kmenový hráč Otrokovic, hráč kola, Ondřej Ponížil. 

V Bystrci jste asi slušný oddíl nebo solidní hecíři. Jste druhý z klubu, kdo vyhrál tuto anketu. Máte snad vypsaný speciální sazebník za tuto cenu?

Ještě jsem se nedíval, ale je mi jasné, že takovou situaci neprošvihnou. Určitě mi tam něco napsali. Na skříňce jsem měl nápis "muž kola".

 

Do sestavy kola jste byl doporučen spoluhráči. Chcete jim nějak poděkovat, vážíte si toho, že Vás nominovali?

Ocenění mě těší, ale vítězství na Morendě je zásluhou celého týmu.

 

Jak to v Bystrci v kabině funguje? Jste poměrně mladý kolektiv, kdo to drží pevnou rukou?

V  kabině je pohoda. Mezi vůdce patři Víťa Bárta,kapitán Luba Košulič nebo Honza Urban.

 

Kdybyste dostal nabídku z vyšší soutěže, jak vysoká by musela být, abyste neodmítl?

To je těžká otázka. Na prvním místě je pro mě momentálně škola. Ve vyšší soutěží bych měl problém všechno skloubit hlavně po časové stránce. Byl bych rád, kdyby se mi povedlo zahrát si znova divizi.

 

Jmenujte spoluhráče (současný, minulý), se kterými jste nejlépe vycházel na hřišti i mimo něj?

Můj největší fotbalový brácha je Jan Konečný. Hráli jsme spolu ve Zlíně i Otrokovicích.  
 

Jaký je Váš největší  zážitek (sportovní nebo osobní), na který nikdy nezapomenete?

Fotbalových zážitků mám hodně. Mezi největší patří obrat na Baníku se Zlínem z 1:0 na 1:3, turnaj v Dánsku s Otrokovicemi, nebo zápas za Otrokovické béčko ve Skašticích, kde jsme zápas v 9 hráčích otočili z 2:1 na 2:3, tehdy jsem dal 2 góly.

 

Komu byste chtěl za svoji kariéru poděkovat?

Chtěl bych poděkovat panu Františku Žůrkovi, který mě jako trenér provázel od přípravky až do dorostu. Velmi bouřlivý člověk, tělocvikář, svého času velmi úspěšný fotbalista, který mi mnohokrát dobře poradil. Díky němu hraji fotbal. (http://zlin.cz/509105n-maly-fotbalovy-zazrak-goly-strili-i-v-sedmasedesati)

   

Děkujeme za rozhovor a přejeme nejen fotbalové úspěchy, ale i vytoužený vysokoškolský titul. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou