Shutakův hattrick rozhodl o dominanci domácích

0

V klíčovém zápase o první místo v 1. B třídě se střetly týmy Žulové a Zlatých Hor. Domácí tým předvedl skvělý výkon a po prvním poločase vedl 3:0, přičemž se vyznamenal autor hattricku Vasyl Shutak. Žulová mohla skóre ještě navýšit, ale smůla je připravila o další branky – trefili čtyřikrát tyč a dvakrát břevno.

https://www.facebook.com/share/SqHdTGjmZVHXTxdt/Zápas začal opatrně, oba týmy si testovaly síly a hra se odehrávala převážně mezi šestnáctkami. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, takže prvních patnáct minut se neslo ve znamení vzájemného oťukávání. V 15. minutě se však Žulová dostala do vedení. Po rychlém přechodu do útoku našel Kaleja nabíhajícího Vasyla Shutaka. Jeho přihrávku sice hostující obrana tečovala, ale Shutak míč skvěle zpracoval a sám před brankářem Zlatých Hor nezaváhal – 1:0.

Hosté se z inkasované branky nestihli vzpamatovat, když o dvě minuty později Kaleja využil chybu v rozehrávce soupeře. Přihrál Kašníkovi, který si elegantním lobem poradil s vyběhnutým brankářem, ale míč zastavilo břevno. Domácí pokračovali v tlaku a z jejich dominance vyplynul další gól. Ve 25. minutě přišel přesný centr z pravé strany, který opět našel Shutaka, a ten nekompromisně zakončil k tyči – 2:0.

Tlak domácích byl nezadržitelný. Ve 35. minutě se situace znovu opakovala – další centr z pravého křídla našel osamoceného Shutaka, který svým třetím gólem opět překonal bezmocného brankáře hostů a dovršil svůj hattrick – 3:0. Poločas tedy skončil jasným vedením Žulové.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první – domácí byli nadále aktivnější, měli převahu na míči a tlačili se do útoku. Hostům se však podařilo alespoň částečně kontrovat. V 55. minutě vystřelil Šůstek zhruba z 20 metrů a jeho krásná střela se zastavila až v síti u tyče, čímž hosté snížili na 3:1. Tento moment však domácí nezaskočil, nedovolili žádnou paniku a okamžitě zareagovali zvýšeným tlakem.

Žulová zamkla soupeře na jeho polovině a vytvářela si další šance. Smolař zápasu Kašník se znovu připomněl, když v 60. minutě z hranice šestnáctky trefil tyč. Následný rohový kop přinesl další velkou příležitost, ale Hrtús napodobil svého spoluhráče a také orazítkoval brankovou konstrukci. Odražený míč se opět dostal ke Kašníkovi, jehož střela však mířila těsně vedle.

Domácí měli soupeře pod neustálým tlakem, ale smůla se projevila znovu. V 70. minutě Felzman vyslal tvrdou střelu, která opět jen rozezvučela tyč. V tuto chvíli se zápas změnil v souboj domácích proti brankáři hostů a brankové konstrukci. Další obrovská příležitost přišla o pár minut později, když Kašník utekl obraně, ale brankář Zlatých Hor skvělým zákrokem jeho pokus zneškodnil.

Ani v posledních minutách se obraz hry nezměnil. V 85. minutě se Kaleja dostal k velké šanci, když si naběhl na přihrávku za obranu, ale i jeho vychytal výborně chytající brankář hostů. Domácí sice už další gól nepřidali, ale kontrolovali závěr zápasu.

Zápas skončil vítězstvím Žulové 3:1. Díky výbornému výkonu nejen udrželi své vedení, ale díky výhře se svému nejbližšímu soupeři v tabulce 1. B třídy vzdálili o další důležité body. Přes veškerou smůlu, která domácí provázela v podobě čtyř trefených tyčí a dvou břeven, byl jejich výkon v tomto důležitém utkání dominantní.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou