FOTO: Baník započal přípravu. Nové tváře, odchody hráčů a první těžší zátěž

0

Baník Ostrava vstoupil do přípravy 19.6, od té doby se zapojil celý kádr do plné zátěže, také do prvních utkáních a samozřejmě poté i na soustředění v polské Opálenici.

Přípravu Baník započal 19.6 s jednatřiceti hráči i včetně Tomáše Riga, který byl na mistrovství Evropy.

Kádr Baníku pro přípravu:

Brankáři

Letáček, Markovič, Kubný

Obránci

Frydrych, Lischka, Pojezdný, Juroška, Holzer, Fukala, Uchenna, Šehič, Rusnák, Kpozo, Chaluš

Záložníci

Boula, Buchta, Nogha, Šín, Šudák, Rigo, Grygar, Ewerton

Útočníci

Tanko, Kubala, Adediran, Prekop, Klíma

 

 

Do přípravy se zapojili i čtyři posily a to Erik Prekop, který přišel z Bohemky, navrátilec a odchovanec Baníku Daniel Holzer a Martin Fukala, který přišel ze Slovanu Liberec. Čtvrtou novou tváří se stal kamerunský defenzivní záložník Road Nogha, který na jaře působil v druholigové Vlašimi a ještě předtím ve finském AC Oulu.

 

Přípravu s Baníkem začal i jeho nejlepší střelec uplynulé sezóny Brazilec Ewerton. Nejprve se čekalo na finální rozhodnutí Brazilce, který měl několik nabídek, dokonce měl dostat i nabídku z Arábie, ale sám Ewerton se přikláněl spíše k setrvání v ostravském celku, kde nakonec také přestoupil z pražské Slavie. Baník nakonec našel společnou řeč s vedením Slavie a tak nic přestupu sedmadvacetiletého Brazilce nebránilo, toho dokonce přemlouvali i fanoušci, aby zůstal nadále v barvách Baníku, což se jim nakonec také splnilo.

 

S kým ale Baník pro přípravu počítat nemůže a ani pro příští sezónu, tak to jsou David Fadairo, Muhammed Sanneh, kteří minulou sezónu pomáhali rezervě Baníku k postupu do druhé nejvyšší soutěže. Ještě předtím Baník oznámil také definitivní odchod Daniela Smékala na Slovensko, kam přestoupil do týmu Podbrezové.

 

Další vlna odchodů následně přišla, když odcházejí Ndefe, Blažek, Miškovič, Kaloč, ale to tolik banikovské mrzet nemusí, jelikož přivedli zkušeného stopera Matěje Chaluše ze švédského Malmö.

 

Baník se poprvé v přípravě utkal 23.6 proti druholigové Líšni. Přestože Baník v utkání dvakrát vedl, po gólech Adedirana a Ewertona z penalty, tak toto nadějné vedení udržet nedokázal. Nejprve si smolný vlastní gól vstřelil Uchena a následně srovnával Aldin. Ke konci ještě oba týmy trefili konstrukci, ale skóre už se neměnilo a tak Baník remizoval 2:2.

 

Druhé utkání Baník čekalo 26.6 v Markvartovicích, kde se utkal se slovenskou Žilinou. Baník v první půli nevyužil své šance, čehož poté litoval, jelikož se před brankářem Letáčkem ocitl úplně osamocen Bari a technicky překonal brankáře Baníku. Ve druhé půli Baník změnil celou jedenáctku a v 54. minutě střelou z dvaceti metrů srovnal Filip Kubala. Skóre se už neměnilo ani po šancích obou týmů a tak utkání skončilo 1:1.

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou