OKRESNÍ POHÁR: Kanonýr Pokorný sestřelil hattrickem Janov a poslal Lužnou do finále

0

Lužná si přenesla formu i do pohárového zápasu a v semifinále nedala Janovu žádnou šanci. Hosté se snažili, ale Sparta byla suverénní a žádné překvapení nedopustila. A jelikož Tatran v bláznivém závěru a penaltovém rozstřelu přešel přes Lubnou, tak je před námi velmi zajímavá finálová dvojka!

TJ Sparta Lužná - TJ Sokol Janov 4:1 (1:0)

 

Branky: 45., 60. a 63. z pen. - R. Pokorný, 74. Staněk - 56. Konvalinka.

 

Rozhodčí: HR - Tomáš Vodrážka, AR1 - Tobiáš Pavlík, AR2 - Josef Žemlička.

 

Lužná: Kopřiva - D. Vejvoda, Mezei, Havlíček, Grill (80. Svoboda), J. Špička (60. Stehlík), Hornof, R. Pokorný, M. Pokorný, Benda (71. Kyncl), J. Staněk. Trenér: Josef Andrlík.

 

Janov: Tomášek - Alijevič (71. P. Dohnal), Amler, P. Bradáč, Kloub, Kail, Kačírek, Houda (10. Jar. Koukal), M. Bradáč (33. Kelner), Zuska, Konvalinka. Vedoucí: Milan Amler st.

 

Během prvního poločasu schytal Janov hned tři nepříjemné rány. Ta první přišla v 10. minutě, když musel ze hry zraněný Houda. Další po půl hodině hry, též kvůli zranění klíčového hráče M. Bradáč. A na závěr v poslední minutě první půle gól do šatny, který jakoby podtrhl nešťastný poločas Sokola. To nic nemění na tom, že Sparta byla na hřišti dominantní a právě ona diktovala tempo hry.

 

Jak bylo řečeno, na první gól se muselo čekat až do 45. minuty. M. Pokorný poslal do janovské šestnáctky centr, který minul hlavou Grill. Míč se po odrazu dostal na kopačku kanonýra R. Pokorného a ten mířil levačkou přesně k tyči - 1:0. Gól do šatny uzavřel první poločas a před janovskými hráči, kteří se v pohárovém zápase museli obejít kromě zraněného Houdy a M. Bradáče také bez stopera Melče nebo L. Roubíka, stál hodně těžký úkol.

 

Janov ale ve druhém poločase po chybě domácích dokázal vyrovnat. Běžela 56. minuta, krátkou malou domů vystihl rychlík Konvalinka a bylo srovnáno - 1:1. Po čtyřech minutách ale bylo vše zase jinak. Kombinační akce z obranné poloviny vyšla domácím na výbornou. Grill posunul míč na Bendu, ten našel zabijáka R. Pokorného a ten nadvakrát překonal Tomáška - 2:1. A když o tři minuty později byl v janovské šestnáctce sražen Grill a penaltu proměnil kapitán R. Pokorný, bylo hotovo - 3:1.

 

Absence janovských klíčových hráčů byla na hře Sokola znát a i když hosté přežili i další příležitosti soupeře, v 74. minutě inkasovali počtvrté. J. Staněk napřáhl zpoza vápna a míč se třepotal v síti - 4:1. Janov si vytvořil pár dobrých příležitostí, ale řešení nebylo ideální. Po závěrečném hvizdu mohly vypuknout domácí ovace a následovalo čekání na finálového soupeře, kterým se po penaltovém rozstřelu v Lubné stal Tatran. Janov musí spolknout hořkost porážky, ale již tento víkend má ideální šanci oplatit Lužné pohárovou porážku v mistráku na svém hřišti.

 

Ohlasy:

 

„Celý zápas jsme byli lepším týmem. Měli jsme daleko více šancí na gól než soupeř a výsledek mohl být i vyšší. Na týmu se projevuje dobrá fyzička a účast na tréninku. V tomto zápase to oproti sobotě navíc vypadalo dobře i herně a divákům, kterých dorazilo hodně, se utkání snad líbilo. Zasloužený postup a těšíme se na finále, vyhlíží očekávané finálové utkání luženský Robert Grill.

 

„Asi jeden z našich nejlepších letošních výkonů. Hráli jsme kombinačně, bez zbytečných nakopávaných míčů a věřím, že se před velmi slušnou diváckou návštěvou musel náš výkon líbit. Řekl bych, že od začátku byl zápas v naší režii. Soupeř sice dokázal po naší chybě vyrovnat, ale ani po inkasovaném gólu jsme nepolevili a dokráčeli jsme si pro vítězství a pro postup do finále. Tam nás čeká derby s Tatranem, na které se těšíme a doufám, že nás přijede podpořit co nejvíce fanoušků, neskrývá slova spokojenosti předseda klubu Adam Špička.

 

„V prvním poločase měla Lužná více ze hry, ale zase ne o tolik. Po zranění Houdy a Bradáče už byla převaha soupeře větší. Myslím si, že druhé brance soupeře předcházelo ofsajdové postavení a penalta nevím, zda se měla pískat. Lužná měla jiné šance na to, aby vyhrála. Škoda, že dostaneme zrovna takové góly a také velká škoda, že se nám v tak důležitém zápase zraní dva důležití hráči, kteří dost možná budou chybět do konce sezony. To všechno ale nemění nic na tom, že Lužná zaslouženě postoupila, hodnotí semifinálové utkání janovský kapitán Jakub Kail.

 

Galerie od Jany Malecké.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou