Zimní liga st. a ml. žáků a st. a ml. přípravek v Chýnově 2023/2024

0

V krásné a prostorné sportovní hale v Chýnově uspořádali chýnovští fotbaloví funkcionáři v zimním období 2023/2024 Zimní ligu žáků a přípravek, které se zúčastnily mladé fotbalové naděje z mnoha celků jihočeského kraje. 

Zimní ligy v Chýnově se zúčastnily tyto kategorie:

 

St. žáci ročník 2009 a mladší, dívky 2008 a mladší, (počet hráčů v zápase 4+1).

Výsledky:  1) Veselí n/L., 2) Planá n/L., 3) Milevsko. 

Nejlepší střelec: 11 branek – Robin Zimmer - Veselí n/L., nejlepší brankář: Denis Novisedlák - Planá n/L., nejlepší hráč: Petr Kripner - Milevsko.

 

Ml. žáci ročník 2011 a mladší, dívky 2010 a mladší, (počet hráčů 4+1).

Výsledky : 1) Větrovy, 2) Chýnov, 3) Meteor Tábor. 

Nejlepší brankář : Dan Kerkl – Milevsko. Nejlepší střelec : Matěj Hubáček – Větrovy, nejlepší hráč (hráčka) : Natálie Mrázková – Chýnov.

 

St. přípravka ročník 2013 a mladší, dívky 2012 a mladší, (počet hráčů 5+1).

Výsledky : 1) Sudoměřice u Bechyně., 2) Meteor Tábor, 3) Ml. Vožice. 

Nejlepší brankář : Lukáš Krump – Meteor Tábor, nejlepší hráč : Tadeáš Novák – Sudoměřice u Bechyně.

 

Ml. přípravka ročník 2015 a mladší, dívky 2014 a mladší, (počet hráčů 4+1).

 Výsledky : 1) Milevsko, 2) Meteor Tábor, 3) Sokol Sez. Ústí. 

Nejlepší hráč : Jan Sopota – Milevsko, nejlepší brankář :  Jakub Kováč  –  Chýnov,  nejlepší střelec  : Tomáš Janů – Chýnov (7 branek).

 

Kromě výše uvedených celků v jednotlivých kategoriích se turnaje dále zúčastnily i tyto další celky : Táborsko, Stádlec, Hradiště, Chotoviny, Jistebnice, Dražice a Pacov.  

 

Zimní liga započala v Chýnově hned koncem listopadu a v prosinci loňského roku, pokračovala pak během ledna letošního roku a finálová část se odehrála ve dnech 3.2., 4.2., 11.2. a 24.2. 2024.

 

Hrací plocha byla 40 x 20 m a pro ml.přípravku 34 x 20 m, herní čas byl 1 x 22 minut. Týmy se během prvních tří turnajů postupně utkaly každý s každým. V každém kole základní části odehrál každý tým tři utkání. Následně byly celky rozděleny do skupin pro nadstavbu, (o 1. až 5. místo a o 6. až 10. místo), kde se pak utkaly o konečné umístění. Střídání hráčů probíhalo „hokejově“, na soupisce mohlo být maximálně 11 hráčů. Hráč, který nastoupil za jeden tým,  již potom nemohl nastoupit do konce Zimní ligy za jiný tým.

 

Zápasy se těšily vždy velkému zájmu všech zúčastněných mužstev, vždy bylo přítomno i velké množství diváků a to především z řad rodičů a všichni účastníci si účast na turnaji velmi pochvalovali a to jak po stránce sportovní, tak také i po stránce organizační. Občerstvení pro návštěvníky turnaje bylo vždy velmi dobře zajištěno přímo uvnitř v hale v bufetu, o který se po celý den pečlivě staral správce haly V. Butal společně s M. Maškem. Zápasy začínaly v 8.30 hodin dopoledne a končily přibližně okolo 15.00 hodiny a v každé kategorii se zúčastnilo vždy 10 mužstev! Mužstva si po skončení Zimní ligy odnesla také velmi pěkné a velmi hodnotné ceny, (poháry, diplomy, medaile a rovněž vždy byli v každé kategorii vyhodnoceni individuálně i jednotlivci). Delegaci rozhodčích vždy zajišťoval OFS Tábor. Velké poděkování za uspořádání turnaje patří hlavnímu organizátorovi a to fotbalovému oddílu FC Chýnov a jmenovitě především M. Mládkovi, J. Petrů, K. Sedlatému, Vl. Dobranskému, J. Čihákovi a R. Kalašovi z pořádajícího oddílu, kteří také po skončení turnaje předávali ceny.

 

 A také lze konstatovat, že se v řadě mužstev ukázalo na této velmi vydařené chýnovské Zimní lize žáků a přípravek hned několik velkých fotbalových talentů, (a to i mezi dívkami…), kteří by to mohli v pozdějším věku dotáhnout ve své fotbalové kariéře daleko!

 

Připravil : Pavel Kulveit

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou